Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa Cappuccino k tomuto seriálu (13)

Mandalorián (2019) 

Prvej sérii dávam tesných 6,5/10. Hodnotenie som však navýšil vďaka solídnej záverečnej časti. V prípade niektorých epizód ale bola kvalita seriálu priemerná až podpriemerná, čomu sa azda tvorcovia pri druhej sérii vyvarujú. Ak sa poriadne pustia do mytológie sveta Mandalorianov a jednotlivé časti nebudú ako na jedno kopyto (diely týkajúce sa žoldnierskych misií sú fakt prevažne slabé – 4., 5. a 6., naozaj brrr), azda by The Mandalorian mohol stáť za to. Od tohto projektu som ale čakal určite viac. No, uvidíme čo príde nabudúce. ()

Kapitola 1: Mandalorián (2019) (S01E01) 

Celkom slušný rozbeh s charizmatickým Pascalom a zábavným bounty droidom. Uvidíme, čo bude ďalej, zatiaľ to s Mandalorianom nevyzerá vôbec zle. ()

Kapitola 5: Pištoľník (2019) (S01E05) 

Zrejme zatiaľ najslabšia epizóda. Dej sa opäť nikam neposunul. ()

Kapitola 6: Väzeň (2019) (S01E06) 

Lepšie ako predošlá časť,akcia bola slušná, no vedľajšie postavy nestáli za veľa a dej zas a znova nikam nepokročil. Pokiaľ sa bude každá epizóda točiť iba okolo novej Mandovej misie v rámci honby za žoldom, tak to nemá zmysel. ()

Kapitola 7: Zúčtovanie (2019) (S01E07) 

Po predošlom poklese kvality celkom slušný diel, v ktorom sa mohli diváci azda prvýkrát báť o hlavných hrdinov. Keď sa tvorcovia oprostia od stereotypných epizód so žoldnierskymi akciami a záverečnou časťou konečne rozbehnú kvalitný príbeh, druhá séria by mohla stáť za to. No uvidíme. Škoda len, že s tým nezačali skôr. ()

Kapitola 8: Vykúpenie (2019) (S01E08) 

Kvalita na záver série jasne stúpla. 8. epizóde nechýbalo napätie, ktoré síce v polovici stopáže išlo mierne do úzadia, no na druhej strane sa aspoň čiastočne rozšírila mytológia. Mando je obrovský frajer. Nezostáva mi nič iné, než dúfať, že sa tvorcovia v druhej sérii posnažia okolo jeho postavy vystavať pútavejší a detailnejší príbeh. Pretože viaceré "žoldnierske misie", pri ktorých sa hrdina iba presunul z bodu A do bodu B naspäť, nestáli skutočne za nič. A samotný hrdina to nikdy sám nemôže potiahnuť. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

CGI príšerka vyzerala ako z hollywoodskeho trháku s veľkým rozpočtom a naozaj stála za to. Mando je stále cool, Baby Yoda milý ako vždy a Timothy Olyphant potešil. Opäť ale ide o epizódu zaoberajúcu sa (ne)obyčajnou žoldnierskou prácou, mytológia univerza sa takto nikam neposúva, čo ma veľmi mrzí. Tvorcovia sa zase miesto hlavnej línie venujú menej podstatným odbočkám. ()

Kapitola 10: Pasažier (2020) (S02E02) 

Pokiaľ vám stačí epizóda, v ktorej sa pri hľadaní Mandalorianov dostanú hrdinovia opäť do nejakého problému, ale príbeh sa nikam neposunie, nebudete sa mať na čo sťažovať. Vizuál znova skvelý, ale character development nula bodov. ()

Kapitola 11: Dedička (2020) (S02E03) 

S príchodom Bo-Katan Kryze známej zo Star Wars Clone Wars som zacítil závan nostalgie a šancu na to, že sa seriál konečne rozbehne. Oproti prvým dvom dielom ide o krok vpred. Hádam sa už tvorcovia pomaly prestanú babrať v „side questoch“, ale začnú riešiť hlavnú líniu. ()

Kapitola 13: Jedijka (2020) (S02E05) 

Samotná prítomnosť Ahsoky Tano nestačí na to, aby išlo o dokonalú epizódu. Jadrom Chapter 13 bol opäť klasický boj dobra proti zlu, ktorý nepriniesol do univerza žiadne zmeny. Dozvedeli sme sa ale, že Ahsoka pátra po starom známom grand admirálovi Thrawnovi a pokiaľ sa tvorcovia na túto dejovú líniu v ďalších častiach nevyprdnú, máme sa konečne na čo tešiť. ()

Kapitola 14: Tragédia (2020) (S02E06) 

Som rád, že epizóda predstavila ďalšiu zo starých postáv, ale bohužiaľ, akčné scény sa tentokrát veľmi nepodarili a scenár nestál za nič. ()

Kapitola 15: Presvedčenie (2020) (S02E07) 

Pekný príklad toho, ako spraviť epizódu so side questom a pritom diváka vôbec nenudiť. Tvorcovia vrátili do druhej série Mayfelda, u ktorého nám ukázali jeho zaujímavú minulosť s Impériom. V siedmej časti ma navyše potešil aj efektný súboj s domorodcami. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Prvá epizóda Mandaloriana, ktorej môžem dať s prehľadom plný počet hviezd. Dôvod je určite každému, kto videl finále, úplne jasný. ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama