Reklama

Reklama

Manifest

(seriál)
  • USA Manifest
Trailer 1
Dráma / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2018–2023), 45 h 17 min (Minutáž: 40–50 min)

Tvorcovia:

Jeff Rake

Hudba:

Danny Lux

Hrajú:

Josh Dallas, Melissa Roxburgh, J.R. Ramirez, Athena Karkanis, Luna Blaise, Parveen Kaur, Joel de la Fuente, Curtiss Cook, Richard Topol, Mugga, Jack Messina (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(62)

Pri zaoceánskom lete dôjde k nevysvetliteľnému zmiznutiu lietadla, ktoré sa znovu objaví o 5 rokov neskôr, kedy sa už všetci dávno zmierili s jeho stratou. Kým cestujúci v lietadle strávili len pár hodín, na svete medzitým ubehlo niekoľko rokov... Keď let číslo 828 spoločnosti Montego bezpečne pristál po turbulentnom, no rutinnom lete, posádke a pasažierom spadol kameň zo srdca. Napriek tomu však v priebehu tých niekoľkých hodín v lietadle ubehlo na svete päť rokov a priatelia, rodiny aj kolegovia cestujúcich dávno oplakali ich stratu, vzdali sa nádeje a posunuli sa v živote ďalej. Kým stanú tvárou v tvár nemožnému, všetci teraz dostanú druhú šancu. Akonáhle však ich nová realita získa jasnejšie obrysy, objaví sa ďaleko väčšia záhada a niektorí z pasažierov si čoskoro uvedomia, že sú možno predurčení k oveľa významnejším veciam, než si kedy vôbec dokázali predstaviť. (TV Dajto)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (81)

Benjamin_L 

všetky recenzie používateľa

Nepříliš originální, ale celkem chytlavý příběh. Bohužel postavy i jejich konání jsou příliš povrchní a ne zcela věrohodně zpracované. Sbírka vždy pečlivě nastrojených, milých a chápajících prototypů Mirků a Mirek Dušínů směřuje seriál spíše k oddychové rodinné zábavě. Ústřední manželská dvojice mě v polovině série dokonce začala přímo srát a když se to začalo zlepšovat, tak byl konec. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Možno je Manifest "béčkový" Lost pre menej sústredených divákov a navyše obľubujúcich nejakú tu melodrámu ako šľahačku na vrchole torty, ale na rozdiel od mnohých mystery seriálov hrá s divákmi férovú hru a na pokladané otázky dáva odpovede. Kto je naladený na správnu vlnu a má podobné seriály rád, nevadí mu riešenie nášho bytia prostredníctvom náboženských fráz a ani prepletanie vedy s niečím nadprirodzeným, tak sa rád stratí so všetkými pasažiermi letu 828 na niekoľko sezón v atmosfére a stratosfére totálneho mysteriózna. Osobne som rád, že sa až zas tak opatrne nechodí celý čas okolo horúcej kaše a karty (doslovne aj metaforicky) sa vykladajú na stôl priebežne a na konci sa vyloží z rukávu aj niekoľko es. ()

Reklama

elishia 

všetky recenzie používateľa

Zajimavy namet, obcas to z pocatku i vykouklo v pribehu. Ze zacatku tam bylo par momentu k zamysleni, ale ty brzo prevalcovaly naprosto nesnesitelne zkoprnele hereceke vykony a prazdne dialogy. S kazdou novou postavou se utrpeni jeste zhorsovalo. Druha serie uz je spis cista komedie, ktera jede se setrvacnosti. Nechapu toto vysoke hodnoceni, kvalitativne je tento serial na urovni Ordinace v ruzove zahrade. ()

BFG2000 

všetky recenzie používateľa

Tak a máme tu závěr. A popravdě. Tím koncem si to u mě tvůrci vyžehlili. Seriál má celou dobu takový zvláštní, až devadestákový look a rozhodně ne každému to sedne. Ale mně to vůbec nevadilo. Byly nastaveny zajímavé okolnosti, témata, otázky. Herci byli příjemní. Stále se něco dělo. Největší problém vidím v délce. Dvě série by úplně stačily, protože se dá říct, že druhá a třetí série už jen recykluje totéž stále dokola a tvoří jen jakousi skoro zbytečnou vatu mezi 1 a 4. Zpět k závěru. Ten se povedlo vyřešit velmi dobře. Nebyla zodpovězena spousta otázek, ale nezůstalo to vše vyloženě na fantasii diváka, jako např. v Lost. Každopádně s Lost tohle nesnese srovnání a ostrované jsou o několik tříd jinde. Melissa Roxburgh a Daryl Edwards jsou tahouni! ()

liskam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hodnotím po shlédnutí části  první řady... Proč už teď....?  Protože vím co napsat.  Tenhle seriál není žádná " Bomba , WoW, Top" věc že kterého si všichni sednou na zadek.  Tohle je za mě komorní rodinné sci-fi drama. Který je v podstatě dokonale vyroben. Od castingu  po střih. A mě v dnešní zdigitalozované době, kdy se točí filmy (godzila, Kong, transformers, pacific rim, jurrasic world) právě jen pro Wow a Aaach efekt, tenhle  počin neuvěřitelně sedí. Ale uvidíme dále.  Snad to scénáristé neposerou:) 5* 92% ()

Galéria (731)

Zaujímavosti (5)

  • Seriál se odehrává v „budoucnosti“. Letadlo přistálo 4. listopadu 2018. Což znamená, že během doby, co vyšly první epizody, je letadlo pořád ještě nezvěstné. (Lenore666)
  • Keď sa Michaela, Zek, Saanvi a Ben rozprávajú v nemocnici, Michaela sa postaví zo stoličky a povie Benovi, aby dohliadol na Saanvi, je možné vidieť vzadu na Michaeliných nohaviciach pripevnený mikrofónový vysielač. (TheDomoD)
  • Ve 36. minutě čte Ben (Josh Dallas) knihu „Jsou světla, která nevidíme“ od autora Anthonyho Doerra. Podobně jako v seriálu se i v knize odehrává honba za modrým kamenem, který je opředený legendami o jeho čarovné moci. Konkrétně se o kameni píše, že jeho držitel získá věčný život, ale dokud ho bude mít u sebe, na všechny jeho milované postupně dopadne smůla. Navíc člověk, který v knize po kameni pátrá, je též sužován rakovinou a kámen je pro něj nadějí na uzdravení. (Wikishka)

Reklama

Reklama