Reklama

Reklama

New Amsterdam

(seriál)
  • Česko Nemocnice New Amsterdam (viac)
Trailer
USA, (2018–2023), 64 h (Minutáž: 43–54 min)

Tvorcovia:

David Schulner

Predloha:

Eric Manheimer (kniha)

Hrajú:

Ryan Eggold, Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Anupam Kher, Tyler Labine, Clifton Davis, Cindy Cheung, Zabryna Guevara, Lisa O'Hare, Gary Perez (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(89)

New Amsterdam čerpal inšpiráciu z Bellevue, najstaršej verejnej nemocnice v Amerike. Hlavným hrdinom je nadaný a očarujúci doktor Max Goodwin, ktorý bol čerstvo zvolený do čela nemocnice. Goodwin je rozhodnutý odstrániť všetku byrokraciu a pokúsiť sa poskytovať špičkovú zdravotnú starostlivosť pre všetkých. Ale ako to môže dosiahnuť práve on? Doktori a ostatný personál už toto všetko počuli mnohokrát. Goodwin však neberie "nie" ako odpoveď, pokúsi sa rozhýbať stojaté vody a vdýchnuť nemocnici nový život. Ide totiž o jediné miesto na svete, ktoré je schopné liečiť pacientov s Ebolou, väzňov z jednej z najhorších väzníc na svete, aj prezidenta USA pod jednou strechou. Chce nemocnicu vrátiť na výslnie a zaistiť jej stále miesto na mape. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z tých lepších seriálov z lekárskeho prostredia, ktorých ja síce nie som celkom fanúšikom, ale tento ma celkom chytil a zaujal svojimi príbehmi a rozvojom postáv. Každý však osobne musí zvážiť, či by ho tento štýl zaujal a či by pri ňom vydržal, pretože film dosť tlačí na emotívnosť. Dostávame tu pred oči len najťažšie prípad ako je rakovina u detí a vlastne ešte aj všetky hlavné postavy majú nejaký zdravotný problém dosť závažného charakteru. Takže pre ľudí, ktorí nemajú precitlivelé seriály radi, to nemusí byť tá šálka kávy, ktorú by si vychutnal. Nanešťastie, s postupom doby seriál strašne začal tlačiť na liberálnu pílu a zmena pohlavia u detí či adopcia detí homošmi sa tu stali témou dňa. V tertej sérii sa to stalo dokonca neznesiteľné, prišli aj explicitnejšie zábery a samozrejme všade sa do popredia tlačí covid a vakcinácia. Seriál sa stal nakoniec otrokom režimu. ()

Aslan

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé prostredie, zaujímavé postavy, plno Neomarxizmu. Všetko čo kultúrny marxizmus používa na zničenie naše civilizácie, nám tu servírujú veľmi nežným spôsobom, proti ktorému hádam nikto nemôže namietať. Máme tu gay manželstva a adopcie detí, máme tu potraty, máme tu boj za antikoncepciu, máme tu transgender deti a máme tu aj láskavú eutanáziu. Prosto nechutný humac, ktorým dokáže zasrat seriál len Netflix. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ som videl dve série a musím povedať, že Good doctor ani Doctor House to nie je. Kvalita natočenia i pútavosť tu trocha zaostávajú. No stále je to dosť dobré na to, aby si to človek nadpriemerne užil. Škoda tej dejovej linky Iggy Froma (psychiater), to bolo celý čas vážne iba také liberálne fňukanie. Dosť to bralo na pútavosti. Tretiu sériu však určite pozriem. Nadpriemer. 75/100 ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

nezáživná věčná žvanírna za pochodu po chodbách.Sem tam mě probudila nějaká akce.Zdlouhavé záběry ,které mají divákovi zabrnkat na city(záběry z rengenu,sono na gynekologii nenarozeného dítěte).Otravný psycholog (nebo kdo to je)co věčně mele a mele....Vzdávám to.A je mi jedno jak dopadne doktor s rakovinou.Což je asi ústřední motiv scénáře.Tečka.Nemocnice na kraji města to není!Taky tečka. ()

blazma 

všetky recenzie používateľa

Seriály z lékařského prostředí mi znechutila Ordinace v Růžovce a velmi dlouho jsem se takovým počinům vyhýbal. Pak jsem narazil na New Amsterdam a já měl na kahánku skoro na konci každého dílu. Fakt to pro mě byli poměrně silné emoční příběhy a episody. Na druhou stranu já jsem citlivka, takže se není proč divit. Jenže tohle fakt není vůbec, ale vůbec špatné a rozhodně to stojí za to. ()

Galéria (1 679)

Zaujímavosti (5)

  • Biopsie, ať už jde o odběr z jakkékoliv části těla, se provádí přísně sterilně. Zde je vidět několik osob nad pacientkou a všichni jsou bez roušek. (Winster)
  • V 9. minutě vejde na sál lékař bez roušky. Stojí ve dveřích a hovoří s operatérem. To je absolutně nepřípustné v rámci zachování sterilního prostředí operačního sálu, tím píše během výkonu, kdy je otevřený hrudník. (Winster)
  • Na začátku odebere doktor krev a řekne: „Udělejte astrupa,“ což je vyšetření acidobazické rovnováhy, tzv. krevních plynů, ph, iontů apod. (Winster)

Reklama

Reklama