Reklama

Reklama

FBI

(seriál)
  • USA F.B.I.
Trailer
USA, (2018–2024), 81 h 2 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvorcovia:

Dick Wolf, Craig Turk

Hrajú:

Missy Peregrym, Zeeko Zaki, Jeremy Sisto, Alana De La Garza, John Boyd, Ebonée Noel, Katherine Renee Kane, Sela Ward, Connie Nielsen, Mac Brandt (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(114)

Obsahy(1)

Špeciálna agentka Maggie Bellová (Missy Peregrymová) je empatická, inteligentná, precízna a otvorená novým názorom. Presťahovala sa do New Yorku, aby zabudla na súkromnú tragédiu a začala nový život. Špeciálny agent Omar Adom „OA“ Zidan (Zeeko Zaki) pracoval dva roky v utajení ako agent protidrogového úradu DEA a po skončení misie sa musel stiahnuť. V súčasnosti pracuje ako špeciálny agent FBI. Pri vyšetrovaní zložitých prípadov sa prejavujú rozdielne povahy oboch špeciálnych agentov. Kým Omar Zidan sa príliš nezaťažuje služobnými predpismi a pravidlami, jeho kolegyňa Maggie sa musí dlhšie vyrovnávať s psychicky náročnými situáciami. Ich najbližšími spolupracovníkmi sú analytička Kristen Chazalová (Ebonee Noelová), špeciálny agent Jubal Valentine (Jeremy Sisto) a šéfka špeciálneho tímu FBI, Dana Mosierová (Sela Wardová). (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa brasek k tomuto seriálu (22)

V poslednej sekunde (2018) (S01E01) 

Úvodný diel bol strhujúci, s postavami na nehral, ponúkal akciu a kriminálku na plný plyn. Niektoré scény však boli mierne za vlasy pritiahnuté. ()

Hromadná otrava (2018) (S01E02) 

ISIS v New York City. Opäť sa tvorcovia s nikým a ničím nehrali. Skoro dokonalé. ()

Korisť (2018) (S01E03) 

Padla kosa na kameň! Tretí diel je už dosť laxný, menej zaujímavý a menej prepracovaný ako prvé dva. ()

Krížová paľba (2018) (S01E04) 

Kvalita príbehov smeruje smerom nadol v zmysle obyčajnej tuctovej zápletky akú môžeme vidieť aj inde. Pomaly tento seriál u mňa vyvoláva rozpaky. ()

Súdny deň (2018) (S01E05) 

Prepadák! Príbeh nezaujímavý, hra na emócie nefunguje (plakať nad postavou ktorú sme ani nevideli a nie je možné si vytvoriť k nej puto), situácie pritiahnuté za vlasy. Žltá karta pre tvorcov! ()

Unesená (2018) (S01E06) 

Opäť ďalší podpriemerný príbeh, bez iskry a nápadu. ()

Policajti a lupiči (2018) (S01E07) 

Nie som si vedomý, že by FBI riešila kadejaké lúpeže a podľa príbehu to vôbec nevyzerá na federálny zločin. Ale to je jedno... podstatné je, že táto časť je skoro o ničom, kriminálna fraška do ktorej opäť chcú autori primiešať nejaké emócie, ktoré možno trápia občanov USA. ()

Posledný rozsudok (2018) (S01E08) 

Plochý a primitívny príbeh. Opäť útok na city amerického obyvateľstva, potencionálne zlí Rusi, prestrelka kde únoscovia bojujú ako o život a o päť minút sa vzdajú ako malé deti. Vymeniť scenáristu. ()

Ochrana svedkov (2018) (S01E09) 

Úvodná scéna nie je veľmi dôveryhodná a celé nasledujúce vyšetrovanie kde jedno "bububu" na vraha odhalí celú konšpiráciu je dosť trápne. Neviem čo ďalej, seriál má potenciál ale takéto fádne záležitosti spôsobujú, že zabúdam na vysielací čas ďalšej časti. ()

V utajení (2018) (S01E10) 

Po pár naivných epizódach aspoň jedna nenaivná. Ale už dávno to nemá grády prvej ligy kriminálnych seriálov. ()

Kríza identity (2019) (S01E11) 

Začiatok príbehu ma navnadil, že konečne prichádza epizóda kvality prvých častí. Žiaľ... nestalo sa. Epizóda je síce lepšia ako predchádzajúce, ale má priemerne nezaujímavé vyšetrovanie a naivné vyvrcholenie. ()

Nový úsvit (2019) (S01E12) 

Základné právo americkej demokracie je, že si každý môže povedať čo si myslí a postavu Nathaniela Baina zato upálili. Takže podľa dodatku k ústave si teda ja osobne myslím, že ide o ďalšiu priemernú epizódu a dúfam že mňa neupália. Už som si zvykol, že vyšetrovanie je fádne a nepútavé. O tom či je epizóda stráviteľná rozhoduje zápletka a pár momentov v scenári. ()

Náhradná rodina (2019) (S01E13) 

Z môjho pohľadu priemerne naivný príbeh. Seriálu však stále dávam čas, že príde niečo čo bude naozaj skvelé ako boli prvé diely. ()

Vražda na objednávku (2019) (S01E14) 

Skvelá zápletka, dobrý príbeh a opäť fádne vyšetrovanie. Neviem ako je to dnes v USA, ale nepríde mi realistické aby FBI riešila obyčajné zločiny (chápem, že seriál je iba seriál). ()

Súboj pohlaví (2019) (S01E15) odpad!

V epizóde nám scenáristi vnukajú americkú morálku, americký pohľad na život a tak ďalej. Kriminálna pointa je iba balastom. ()

Slávni za každú cenu (2019) (S01E16) 

Rozmýšľam čo ma drží u toho, aby som si pozrel aj ďalšie časti. Dnes to bolo aspoň bez vnucovania "americkej morálky", ale kriminálny príbeh fádny, nezaujímavý a s vyšetrovaním ktoré tiež opäť neočarilo. Kde sú scenáristi tých prvých dielov? ()

Sériový vrah (2019) (S01E17) 

Táto časť poteší iba tým, že ide čisto kriminálnu epizódu bez nejakého rušivého podsúvania morálnych amerických zásad a presvedčení. ()

Na úteku (2019) (S01E18) 

Spin-off k pôvodnému seriálu? V podstate zaujímavejšia epizóda ako väčšina kriminálnych príbehov v podaní agentov Zidan a Bellovej. ()

Konflikt záujmov (2019) (S01E19) 

Epizóda priamo kritizuje vládu USA ako sa nestará o vojenských veteránov. Kriminálna zápletka, vyšetrovanie a tak všetko je vlastne len zástierka a balast. ()

Cudzie srdce (2019) (S01E20) 

Epizóda priamo legalizuje vládu USA na účasti v takzvanej "Arabskej jari". Zvyšok je opäť iba planý. ()

Reklama

Reklama