Reklama

Reklama

Godfather of Harlem

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2024), 36 h 21 min (Minutáž: 46–60 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrajú:

Forest Whitaker, Lucy Fry, Nigél Thatch, Ilfenesh Hadera, Kelvin Harrison Jr., Antoinette Crowe-Legacy, Giancarlo Esposito, Vincent D'Onofrio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Seriál rozpráva skutočný príbeh neslávne známeho šéfa zločinu Bumpyho Johnsona (Forest Whitaker), ktorý sa v šesťdesiatych rokoch vrátil z väzenia a našiel svoje impérium v troskách. Ulice ovládajú Taliani a on chce získať späť kontrolu nad mestom. (dixx)

Recenzie používateľa KoRner k tomuto seriálu (3)

Godfather of Harlem (2019) 

Začalo sa to sľubne, ale zhruba v polovici sa to scenáristom úplne rozpadne. Nie je ani tak vina patosu, ktorého je tam menej, než by človek od seriálu s černochmi očakával, ale je to vina postáv, ktoré blúdia v kruhu a keby sa zľahka nedržali historických udalostí, seriál by ani nedržal pokope. Najviac starostlivosti dostal samozrejme Bumby Johnson, ktorý sa zmenil z obyčajného dílerika drog na postrach najmocnejších piatich rodín z NY. A najhoršie je, že to ani nie je tým, že by bol nejaký taktický majster, ale najmä tým, že všetci proti nemu sú proste megasprostí, slepí a hluchí. Takýto Chino Gigante by sa určite nedožil v reále dospelosti a tie neustále divadelné kulisy, v ktorých hrá, má človek pocit, že aj v base by mal väčšiu voľnosť. Najnudnejšia linka je však medzirasový vzťah jeho dcéry s čiernym spevákom, je to proste iba ďalšia variácia na Romea a Júliu. Na druhej strane ma zaujal príbeh Malcoma X, ktorý je vykreslený nejednoznačne a je určite najzaujímavejšia postava seriálu. Skončilo sa to presne tak, ako som predpokladal a asi aj viem, kam mieria tvorcovia v druhej sérii. Či budem mať dostatok odvahy aj na ňu asi bude závisieť od nálady, ale veľké šance tomu nedávam. ()

Stávka za nájmy (2019) (S01E09) 

A už je z toho telenovela... bohužiaľ ()

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá (2019) (S01E10) 

To mysleli tvorcovia vážne? Namierené atómovky? Takto by si mohol žiť každý prebehlík, čo vedel hocijakú sprostosť na nejakého mafiána. Takto to nefunguje ani v dedinskej mafii z Hornej Dolnej, nieto v mnohovrstevnej mafii z New Yorku. Zabijú prezidenta a najšupáckejší zabiják pod slnkom nedokáže zabiť jedného nechráneného človeka? Už čakám kedy Bumby postrieľa všetkých gangstrov v USA a sám zasadne na prezidentské kreslo. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (viac)

Reklama

Reklama