Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký by byl Romeo, kdyby se narodil v dnešní přetechnizované době? A co na to panensky čistá láska Julie ve světě neřestí a násilí? Mohl by jejich vztah vůbec přečkat věky, jak o tom vypráví William Shakespeare? Podívejte se na dávný příběh, který scénárista posunul o pár set let blíže atomovému věku. Nenechte se zaskočit, že místo romantických altánů, majestátných rób a ušlechtilých kordů jsou kulisami benzínové pumpy, kožené bundy a plné zásobníky pistolí. Skvělé výkony herců, nádherná hudba a ohňostroj světel vás přimrazí ke křeslu a zanechá tam někde uvnitř nesmazatelnou stopu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (437)

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Ja nie som až taký fanda Shakespeara ale zase som veľký fanúšik Leonarda di Capria, hoci až v neskoršom vydaní. Som zástancom klasického poňatia tejto drámy, akékoľvek vybočenie je zvyčajne riskom a zasadenie do modernej doby je jednoducho výstrel mimo. Je známe, že dvojica Di Caprio a Danes sa mimo kamier neznášali, možno to na plátne nevidieť, ale film je fail. ()

sarume 

všetky recenzie používateľa

Mám dva filmy na kteé se můžu dívat kdykoli, kdekoli a vždy s laskou a obdivem. Je to Romeo a Julie a Moulin Rouge . Až pozdeji jsem zjistila , že jde o stejého režisera. Viděla jsem verzi v českém puvodním dabingu a byla jsem naprosto unesená. VHS jsem vzala do školy a žakum 8 a 9 třídy jsem díky tomu zpřistupnila Romea aJulil a sklidila velký uspěch. Prostě vyborný nápad jak vytahnout starý a již ne moc atraktivní příběh obleknout mu nová kabát a strhnout davy. ()

Reklama

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

"Kto je tvoj obľúbený režisér?* Baz Luhrmann* Baz Luhrman? To myslíš vážne?* Áno, on. Prečo mi neveríš?* Točí filmy plné klišé, v ktorých hlavný hrdina zomrie.* Človeče, on natáča impozantné milostné príbehy!" Hneď z kraja sa priznám, že nebyť tejto konverzácie a ešte zopár scén a skladieb využitých práve z tohto filmu, ktoré si seriál SKAM vypožičal, asi by som si túto xtú verziu príbehu Rómea a Júlie nikdy nepustila. Ako teda ja vnímam Baza Luhrmana a jeho film po jeho pozretí? Rozhodne ho ku svojim obľúbeným režisérom nepridám, musím však povedať, že sa mi to páčilo. Je pravda, že veľa sfilmovaných verzií Rómea a Júlie som nevidela, pretože žial koniec je vopred daný. Kombinácia moderných prvkov a pôvodného textu ma však bavila a vôbec nepôsobila rušivo a čo je hlavné, chémia medzi Leonardom a Claire fungovala na obrazovke na 100 %. Even mal pravdu, toto je skutočne impozantný milostný príbeh. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Takýto priemerný zážitok som nečakal. Čakal som, že Luhrmann svojich divákov alebo nahnevá alebo zrazí na kolená láskou. Priemer, obsahujúci len hŕstku strhujúcich scén (smrť priateľa na pláži), som ale fakt nečakal. Pritom mal Luhrmann na kontroverzný zážitok zamiešané automaticky: nielenže úžasne drzo umiestnil klasické verše Williama Shakespearea do amerického veľkomesta (na tom by ešte nič nebolo, desiatky filmových romancí sú nepriznanou adaptáciou Rómea a Júlie), ale napriek drastickej zmene zostal verný veršom. Po úvodnom nadšení (verše prenášané pankáčmi so samopalmi) sa však z dobrého vtipu stane naťahovaný. Škoda, inak ale Shakespeare, ak vôbec žil, musí byť v hrobe nadšený, že jeho dielo je životaschopné i po toľkých rokoch. Luhrmann jeho dielu vzdal obrovskú poklonu tým, že ho zaktualizoval a pritom mu zostal verný... ale nestačí to. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (19)

  • Na roli Mercutia se hlásil Christian Bale, ale Luhrmann byl přesvědčen, že by postavu měl hrát herec černé pleti. Proto když se na Mercutia hlásil John Leguizamo, nabídl mu Luhrmann roli Tybalta, kterého měl rád latinoameričan. (novoten)
  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)
  • Všechny zbraně ve filmu jsou pojmenovány podle různých typů mečů. (novoten)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (viac)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama