Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď depresívny Bertrand trpiaci krízou stredného veku, odpovie na inzerát, ktorý hľadá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plávania (áno, máme na mysli mužské akvabely) netuší, že v amatérskom družstve nájde nielen priateľov, ale i novú chuť do života. Komédia nielen o tom, ako dlho musíte zadržať dych, abyste prežili život. (Continental film)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (101)

rigby 

všetky recenzie používateľa

Francouzské komedie mám moc rád, a tak jsem byl zvědavný i na tuto. Natočeno to bylo opravdu skvěle, po technické stránce. Bohužel po té obsahové už se to tak nevydařilo. Ačkoli potenciál to má obrovský. Možná to bylo tou délkou, díky které je ve filmu až moc míst, které děj zpomalují. Možná je scénář až moc usedlý a z jinak výborného nápadu nedovede vytěžit to, co by se dalo. Celkově dobré, ale... 2+ ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Muži v istom veku strácajú v sebe chlapca. A začína im regulárne preskakovať. Depresie, rozchody, starosti s rodičmi, deťmi. Riešením niekedy bývajú mladšie partnerky. Ale to je tak na chvíľu. Pretože mŕtvičné žily sa hlásia o slovo. Alebo nájsť si nejakú kokocinku, nie na zárobok, lež na zábavu. Komu sa to zadarí o zábavu má postarané. A je úplne fuk, či je z toho nejaká medaila. Chápem, že film to tak musí mať, lebo však komerčný a všetci sme straky túžiace po lesklých hovadzynách. Ale aj bez toho to ide. Lebo inak, bez srandovnej aktivity (alebo aj pasivity) sa naozaj väčšina topí v rôsolovitom stredostavovskom želé. Podarená záležitosť o realizácii zdanlivej nemožnosti v živote zdanlivo na spoločenskom okraji. Hoci trochu moc na efekt, ale tak to v komerčnej kinematografii už chodí. ()

Reklama

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Zápletka je tak prvoplánovo zábavná. Parta chlapov, väčšinou, v stredných rokoch s k tomu prislúchajúcimi telami robí šport, ktorý je v podstate čisto ženský. No film je to skôr o parte nešťastných a neúspešných, životom ubitých, mužoch, ktorí spolu niečo zdieľajú. Vytvoria si plavecký krúžok, ktorý slúži skôr ako terapia a únik pred realitou. Je fajn, že ich v podstate celý film nevidíme nacvičovať zostavu. Vďaka tomu je finálne číslo také prekvapivé. Samozrejme ten úspech je trochu prehnaný, ale tak kde je vôľa, tam je cesta. 7,2/10. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Francúzske komédie už dávno nie sú to, čo bývali - a toto je len ďalší z dôkazov. Každopádne, v tomto prípade zaujal aspoň vcelku originálny námet. Ono to v podstate ani tak komédia nie je, ale skôr tragikomédia. Možno by spravili tvorcovia lepšie, keby to poňali ako drámu so zopár ironicko-sarkastickými dialógmi. Toto bolo miestami zbytočné tlačenie na pílu, aby to za každú cenu malo ten komediálny rozmer, hoci tématicky to smiešne rozhodne nebolo. V podstate som s tými chlapmi sympatizoval, a páčilo sa mi, že prostredníctvom takéhoto hobby si navzájom pomohli v boji s rôznorodými depresnými stavmi. Takže tento rozmer filmu chválim. Ale to absurdné vyvrcholenie účasti takéhoto amatérskeho družstva na Majstrovstvách sveta, to bolo fakt prehnané (keďže takýto team by si pravdepodobne neškrtol ani na krajských majstrovstvách). Kvôli spomínaným výhradám nedokážem dať viac ako 3*. ()

Devadesát Dva 

všetky recenzie používateľa

Klasická kostra loserů v netradičním sportě. Je to skvěle obsazená a zahraná francouzská 'Vybíjená'. Jen to není čístě komedie s dobrým nábojem, ale zasahuje i do sociálních problémů postav, tady je zřetelný ten francouzský sociální realismus, který podobný námět odděluje od klasických patetických komedií. Dávám 4 za emocionální klimax u nečekaně skvělého konce. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (3)

  • Hlavní aktéři se poctivě připravovali sedm měsíců před natáčením pod vedením jedné francouzské šampiónky mezi akvabelami. [Zdroj: časopis Cinema 12/2018] (ČSFD)
  • Virginie Efira hrá v tomto filme postavu, ktorá sa volá Delphine. Rovnomennú postavu si zahrala taktiež aj vo filme Cookie (2013). (De Large)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. května 2018 v Cannes FF. (ČSFD)

Reklama

Reklama