Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina pracuje ako dôstojníčka colnej služby, čo sa v prípade ženy, ktorá šokuje okolie zdeformovanou tvárou, môže zdať nelogické. Lenže Tina má neuveriteľný čuch. Dokáže na diaľku odhaliť tých, čo majú strach a v batožine nepovolené látky a materiály. Počas jedného rutinného dňa v službe stretne Voreho, zanedbaného a mastného vlasáča v koženej bunde, ktorého pach nepripomína nič z toho, čo Tina dosiaľ cítila. Vore je kľúčom k jej záhadnej identite. (Film Europe)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (112)

Johnny.ARN odpad!

všetky recenzie používateľa

Naposledy ma tak intenzívne napínalo pri Antikristovi, ale toto to tronflo na plnej čiare. Škaredé, odpudivé, nechutné a to sa skončila len úvodná scéna. To je len pre silne povahy. Alebo pre feťákov. Nič medzi tým. Tie dlhé severské noci nemajú dobrý efekt na pristahovaleckých Iránčanov a následne ani na zvyšok Európy. Neviem prečo je teraz taký boom okolo severských trollov, ale mám radšej počiny, kde ich lovia a bojujú s nimi, ako kde sa ich snažia integrovať. Takže, Severania, Iránčana prosím deportujte naspäť, nech vám nekurví meno vo filmovej Európe a ostante radšej pri mrazivých detektívkach. Pre dobro všetkých zdravých ľudí dúfam, že to sošku nevyhrá. Tu je aj ODPAD málo.... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Detektivní schéma, vychýlené festivalovým bizárem s různorodým myšlenkovým klíčením. Přes zdánlivé prvky fantasy zůstáváme pevně v realitě - a o to děsivější a znepokojivé. Tvůrce ji nazývá “Nordic realism”. Psychologický, fyzický, místy pro někoho možná až odpudivý zážitek, vždy ale společensky reflektující a ze všech uhlů pochopitelný. A navíc jednohumorně odlehčený - pokud tedy záměrně. Nejsem si jistej. [Cannes] ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Hranica. Hranica medzi fantáziou a realitou. Medzi ľudstvom a "troolstvom". Žena oplodňujúca muža, muž rodiaci neoplodnené - jednovajcove trollčence. Aký je koniec ? Nechajte sa prekvapiť, "pozdravom z fínska". Ale "popis" k filmu je pravdivý. Je v ňom všetko, aj dráma, aj napätie, aj fantasy aj romantika, aj krimi. Zaujímavý škandinávsky počin. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejbizarnějších romancí výrazně řízlá thrillerem o tom nejodpornějším zločinu a -asi SPOILER- severskou mytologií. Pokud pominu atmosféru typickou pro skandinávské detektivky, tak asi nejvýraznější dojem na mě udělala jakási fascinující odpudivost. Vedle fantastických hnusných masek ústřední dvojice film nabízí třeba nahotu, kterou prostě nechcete vidět, ale stejně na ní zíráte a ve mě hodně hrklo během scény, které dominoval zvuk, ale to nic neubíralo na její příšernosti. Pomyslným vrcholem byla asi nejujetější milostná scéna, jakou jsem kdy viděl. Vyvětlení s identitou pak bylo třešničkou na dortu. Abbasi potvrdil svůj talent a jsem docela zvědav, s čím přijde příště. 85% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, čo všetko si odnesie ocenenie z filmového festivalu v Cannes. Aj keď v tomto prípade sa ten iný uhol pohľadu dá pochopiť a dá sa ho brať za prednosť. Dejová linka ale pôsobí dosť zvláštne, pretože je tu dosť čudných vecí okolo postavičiek, ktoré ako celok tvoria neurčitý a miestami až nepríjemný pocit. Príbeh sám o sebe je veľmi jednoduchý - škaredá Marienka stretne škaredého Janka, do ktorého sa tak zblázni, že jej z toho narastie penis. Do toho potom samozrejme predvídateľný twist na záver. Technická stránka spolu s réžiou však neboli zlé - páčili sa mi najmä exteriéry, kamera, práca so svetlom a to, ako sa v niektorých scénach podarilo réžii vzbudiť dojem umenia. Priemer. 60/100 ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (5)

  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)

Reklama

Reklama