Reklama

Reklama

Dalíland

  • Kanada Dalíland
všetky plagáty
Trailer 1

Milostný příběh Dalího a Galy. Dalí vypráví svému asistentovi Jamesovi o událostech svého mládí z romantického pohledu, podbarveného steskem po ztracených věcech. (HBO Max)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (12)

hanca.uh 

všetky recenzie používateľa

Film by jste neměli brát jako životopisný, to určitě není, spíš vnímejte jako já - odlehčený nástřel do Dalího postavy coby hodně zvláštní umělecké osoby, která má svoje "libůstky":-)). Dalí je tu jen v jeho určité pozdnější etapě života a když odečtu tu malou jakoby těžkopádnost scénáře, tak zajímavý film určitě je - i díky Benu K., který si i ve svém věku střihnul roli opět na výbornou. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nuž, možno si mohli odpustiť toľko rečí a o veľkých a ešte väčších penisoch a možno oko nemuselo nazerať na posteľné hrátky pána umelca, homo i hetero a všelijako fluidne. Jeho osobnosť sa preslávila niečím iným, alebo vlastne možno ani nie? Dalí je jedným zo synoným kontroverzie a niekedy som si želal, že napriek skvelej až dokonalej vizáži Kingsleyho by Daliland radšej mohol byť neteľací medailónik o Daliborovi Jandovi. Aj oheň, voda, vítr by boli, lebo v tomto prevedení tá živelnosť chýbala. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Nic proti Benovi, pro mě je perfektním představitelem Dalího Brody. Tenhle film je znouzecnost, která jiným biografiím výtvarníků nesahá ani po kotníky. ()

xzajox 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci Kingsley, ani si do role Dalího neviem predstaviť lepšieho herca. Dobre stvárnil všetko, face, pohyby, mimiku, detaily... Hlavný nedostatok filmu je, že som sa bohužiaľ nedokázal vnoriť do jeho atmosféry. Nevzal ma jeho prúd, necítil som africký vietor a to, čo sa deje hlavnej postave ma netrápilo... to všetko pre zopár rušivých aspektov. Istý nekľud - Človek nevie, čo môže očakávať v ďalšej scéne, Dalí sa obklopoval rôznymi "neobyčajnými" ľuďmi. Gala tiež. Musím však povedať, že niet sa čoho obávať. Film sa drží na decentnej úrovni. Plus mladík v hlavnej roli mi bol dosť nesympatický, až mi trochu vadil. Napriek tomu však film ponúka zaujímavý zážitok a pohľad na malý kúsok zo života umelca. Scenáristi iste do deja zakomponovali niekoľko Dalího výrokov, myšlienok, či postrehov. Je škoda, že sa na neho nesústredil ešte trochu viac. 71% - slabšie 4* ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (3)

  • Ezra Miller mal pôvodne stvárniť Jamesa Lintona, mladého pracovníka galérie, ktorý je očarený – a neskôr rozčarovaný – stretnutiami so starnúcim surrealistom Dalím (Ben Kingsley). Avšak kvôli konfliktom v plánovaní a načasovaniu bol Miller nakoniec obsadený, aby hral mladšiu verziu Salvadora Dalího, zatiaľ čo Christopher Briney bol obsadený ako James Linton. (Arsenal83)
  • Film bol z veľkej časti natočený v Liverpoole, ktorý bol použitý na dublovanie New Yorku. Iné časti boli natočené v Kanade a Španielsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama