Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Obhajca nevinných, ktorý vznikol podľa skutočnej udalosti, rozpráva silný a podnetný príbeh mladého právnika Bryana Stevensona (Michael B. Jordan) a jeho boja za spravodlivosť, ktorý sa zapísal do dejín. Po ukončení štúdia na Harvarde mal Bryan na výber z viacerých lukratívnych pracovných ponúk. Namiesto toho sa však vydáva do Alabamy, aby s pomocou miestnej obhajkyne Evy Ansleyovej (Brie Larson) obhajoval neprávom odsúdených alebo tých, ktorým sa nedostalo riadneho zastúpenia. Jedným z jeho prvých a najškandalóznejších prípadov sa stane ten okolo Waltera McMilliana (Jamie Foxx), ktorý bol v roku 1988 odsúdený na smrť za neslávne známu vraždu 18-ročného dievčaťa, a to napriek tomu, že existuje množstvo dôkazov o jeho nevine a že proti nemu svedčil len zločinec, ktorý mal dobrý dôvod klamať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (92)

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(7.5/10). Zasáhlo mě to. Čekal jsem, že se mě to dotkne mnohem víc, ale scéna s elektrickým křeslem mě naprosto zabořila do postele a bylo to fakt hrozně skličující a trýznivé. Je mi hrozně líto, že se tyto věci opravdu děly a mnoho let po této události se stále opakovaly. Tady se přesně ukazuje, proč jsou černoši tak hákliví na věci okolo rasismu. Oni se bojí, aby se historie neopakovala. Herecké výkony byly výborné. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekné súdne drama s vynikajúcim Machaelom a Foxxom. Ja takéto príbehy o nespravodlivosti môžem, tuto mi však niečo chýbalo. Nemalo to ten správny emočný "drive" ako by som si predstavoval a miestami mi to prišlo dosť naťahované. Na druhú stranu to pekne predstavilo maximálnu nespravodlivosť a najhoršie je, že sa to skutočne odohralo. To tomu dodáva zimomriavky. Za mňa za 4*. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Just Mercy" ma úprimne zasiahlo. Film ma skutočne zasiahol a dostal zo mňa veľkú dávku emócií. Viem, že v Amerike boli v minulosti pravidlá nastavene tak absurdne, že nevinní ľudia skončili popravení len z toho dôvodu, aby sa čo najskôr celý prípad uzavrel. A okrem toho, Amerika potrebuje niekoho, koho môžu nenávidieť. A takto sa rôzni ľudia dostali do veľmi ťažkých situácií, z ktorých nebolo pre nich cesty späť. Aj preto ma teší, že sa našiel niekto, kto bol schopný takéto prípady sledovať a snažiť sa ich vyriešiť a pomôcť ľuďom, ktorí skutočne potrebovali pomôcť. Michael B. Jordan A Jamie Foxx sú absolútne excelentní v tomto filme. Obom som veril role, ktoré predstavovali a dali do toho absolútne maximum. Po hereckej stránke to zvládli najlepšie ako mohli. Film pôsobí veľmi autenticky. Je tu niekoľko vynikajúcich scénok. Pokúsim sa ich popísať bez toho, aby som nejako výrazne spoiloval dej, no máme tu svedka, ktorý má strach vypovedať. Má strach z niekoho, kto na neho vyvolával nátlak. A páči sa mi ako Bryan pochopí čo sa deje a postaví sa pri výsluchu tak, aby na danú osobu nevidel. Aby ho to tak nedesilo. To si viem predstaviť veľmi dobre. Plus metódy, ktoré boli použité na to aby získali jeho výpoveď boli skutočne hnusné. Ako človek, ktorý je popálený na veľkej časti tela si viem veľmi dobre predstaviť, čím si musel počas týchto skúseností prechádzať. Okrem toho je skvelé, že Bryan pôsobí ako človek. Scénka, kde sedia s Brie Larson na lavičke a on si vyčíta čo sa stalo je pre mňa jedna z najlepších. Pretože sám musí pochopiť vnútri, že to čo sa deje nie je jeho vina. A uvidíme aj jednu popravu. A musím povedať, že to zo mňa dostalo emocionálnu reakciu. Pretože v tom filme vidím ľudí. Ľudí, ktorí si určite nezaslúžia to, čo sa s nimi čoskoro stane. Vizuálne je film nádherný, nenudil som sa ani na minútu a ubehlo mi to ako voda. V momentálnej situácii hodnotím film ako najlepší, čo som za tento rok videl. A preto ho aj patrične ocením. Hodnotenie: A+ ()

tomik99 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, ve finále to bylo dobrý. Asi by neuškodilo, kdyby to bylo o nějakou půl hodinu kratší, je pravda, že se to občas vleče, za což ve finále strhávám jednu hvězdu. Na druhou stranu se jedná o poctivý příběh advokáta, který jako Matt Murdock bojuje za práva nevinných a špatně odsouzených. Děsivá je především statistika na konci, kdy každý devátý je v USA špatně odsouzený, což je do nebe volající. Kromě příběhu lze pochválit také hlavní horce, Michael B. Jordan se konečně dostal do první ligy a jde mu to skvěle vedle zkušeného Jamieho Foxxe. Naopak Brie Larsson jsem v tomto filmu nedokázal přijít vůbec na chuť. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Ak je proti vám justícia, polícia a aj každý biely občan široko ďaleko a verí vám iba právnik rovnakej pleti ako ste vy tak to budete mať ťažké. Nehovoriac o tom že sedíte v cele smrti. Herecké obsadenie: Mám rád Michaela B. Jordana aj napriek jeho looku sysľa čo má plnú hubu lieskových orieškov je to špičkový herec. Jamie Foxx sa mi veľmi páčil v tejto vážnejšej rovine a hral neskutočne. Prevedenie: Útroby väznice a samotné nazeranie na väzňov odsúdených na smrť bolo silné. Potešila aj návšteva dedinky černošskej komunity. Filmu by ale napriek tomu neuškodilo osekať tak 15-20 minút. Otázne je čo by to urobilo z finálnou emóciou. Pocity: Je neuveriteľné čo je človek človeku schopný vykonať o to viac je to šokujúce keď sa to nedej iba na filmovom plátne ale v realite každodenného bytia. Pridaná hodnota: Film vás naučí, že veriť v justíciu sa nevypláca, veriť pomazaným hlavám zákona taktiež nie a ak ste sa nenarodili pod šťastnou hviezdou môžete sa ocitnúť na kresle smrti aj keď ste včera len celý deň kosili trávnik a hrali futbal s deťmi na záhrade. Finálna emócia veľmi silná. 85% ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Súvisiace novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (viac)

Reklama

Reklama