Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(viac)

Recenzie (89)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Roh za Obchodom je dalsia poloprazdna nacackana hollywoodska nadhera opat s Jamesom Stewartom /The Philadelphia Story, Mr. Smith Goes to Washington/ - tentokrat sa film odohrava vo filmovej Budapesti. Moj prvy Ernst Lubitsch ma teda touto konzervackou nijako nepresvedcil. Stewart bol snad najuniverzalnejsi herec na svete, ale chcelo to aj nejaku dejovu liniu a nielen tarat piate cez deviate. Jo, jo - James Stewart cosi zahral, dej to sice nemalo a som len laik -nedoukl, takze vonkoncom nerozumiem, jak reziser mohol razit suverennu rutinu bez toho, aby sa dostal do zasadneho sporu s prioducentmi. Od od prirodzenia som vsak tolerantny, takze horko - tazko s odretymi usami 70 %. Ale ani o percento viac! ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Velmi ma potesilo, ze prve husle nehra cely cas len ustredne duo, ale na svoje si pridu aj vedlajsie postavy, ktore nie su tym padom iba dotvarajucim koloritom, ale obcas sami riadne tvrdia muziku ;-) Malicke povzdyhcnutie potom paradoxne ide k ustrednej dvojici - vzajomne iskrenie malo v mojich obcas chvilami slabsie vykyvy. Proti vacsine dnesnych romantickych dvojic stale velmi svieze, ovsem v porovnani s genialitou vtedajsie doby mierne "obycajne" ;-) ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Táto vianočná klasika, The Shop Around the Corner, je tak ospevovaným filmom, vraj jeden z najlepších vianočných filmov všetkých čias(!!!), takže moje očakávania boli relatívne vysoké. Z mojej strany menšie sklamanie, stačí jedno pozretie. Čiernobiely snímok z roku 1940 v hlavnej úlohe so šarmantným Jamesom Stewartom odohrávajúci sa kdesi v Budapešti. Práve to Maďarsko som na tom nepochopila, nič nevyzeralo maďarské, nikto nevyzeral ako Maďar, ani mená typu Kralik, Novak nedodali tomu niečo skutočne maďarské, ale aj tak stopercentne americké. Vadilo mi aj to, že to bolo málo filmové, prakticky všetko sa odohráva v malom obchodíku, pripadalo mi to skôr ako divadelná hra. Romantika tiež nie je až ktovie aká a celý film je veľmi predvídateľný. Najlepšie boli všetky tie sofistikované dialógy, napríklad: "It's difficult to explain a man like him to a man like you". Nedá sa ani povedať, o koľko viac sa mi páčil film It's a Wonderful Life (1946) v hlavnej úlohe takisto James Stewart. Alebo keď už tak predsa len radšej remake s Meg Ryan a Tomom Hanksom. ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Jasná vánoční klasika (vždyť je tam přeci Jimmy Stewart a vánoční stromek!). Lubitsch nejen že vede herce do naprosto civilních a přirozených podob (vztah hlavních hrdinů jakoby nebyl ze 40. let, ale ze současnosti), ale k mému milému překvapení si i bravurně pohrává se záběry a mizancénou. Výsledkem je opravdu totální feeling good movie, ke kterému mi scházelo už jen to vánoční cukroví. 9/10 ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Hlavní hrdinka, Margaret Sullavan, mi svou vyřídilkou neskutečně připomínala Natašu Gollovou (zejmnéna z Eva tropí hlouposti). Příběh nemá takový rozjezd jako třeba Sullivan's Travels, zato si drží, řekněme, konstantní míru humoru (nenásilného, přirozeného, jde o střípky, poznámky, které stačí vytvořit dostatečnou zábavu po celou dobu, i se několikát nahlas zasmějete) a jeho "zajímavost" k závěru ještě mírně stoupá. Opravdu, závěr je lehce překvapivý. Jinak je děj celkem jednoduchý, ale dobře zvládnutý, podobně jako naše prvorepublikové veselohry. Jak píše Adrian, dobré je, že se vše netočí kolem ústředního dua, ale "přihazují" i ostatní, třeba na Pirovitche si někdy určitě vzpomenu. # příběh | hudba 0 | humor 6 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (6)

  • Všetky scény boli natočené po poradí. (shimik77)
  • V knihe "Ernst Lubitsch: Laughter in Paradise" nazval Ernst Lubitsch tento film najlepším, aký kedy natočil. (shimik77)

Reklama

Reklama