Reklama

Reklama

Yubyeolna! munsyepeu

(seriál)
  • Južná Kórea 유별나! 문셰프 (viac)
Južná Kórea, 2020, 18 h 40 min (Minutáž: 70 min)

Epizódy(16)

Obsahy(1)

Yu-Jin je svetoznáma návrhárka a Moon Seung Mo (Eric Mun) je špičkový šéfkuchár, ktorý cestuje po svete. Po náhodnom stretnutí v Austrálii by sa asi znova nestretli nebyť toho, že šéfkuchár Moon sa po tragédií v rodine rozhodol utiahnuť do zapadlej dediny. Tu sa naraz po autohavárií objaví Yu-jin. Okrem straty pamäti, zabudla, že je anorektička a prenáramne jej chutia jedlá, ktoré varí šéfkuchár. Pohoda v dedine je narušená príchodom korporácie, ktorá tu plánuje postaviť priemyselný komplex a výber miesta vôbec nebol náhodný. Navyše, je tu krádež identity a pokusy o vraždu, ktorým musia hlavní hrdinovia spolu s dedinčanmi čeliť. (moikan)

(viac)

Recenzie (3)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Není to asi seriál, který vás posadí na zadek, nicméně pokud máte rádi Erica, vaření a korejský venkov, není to špatná podívaná. Některé postavy mi střídavě lezly trochu na nervy svojí hysterií, hloupostí nebo naivitou, ale vždycky to tak nějak vyšumělo. Hlavní hrdinka, dá se říct, úplně nemá znaky hlavní hrdinky, ale je sympatická a její herectví se tak nějak dobře konzumuje. I když i u ní platí, že jsem ji měla velkou část seriálu ráda, ale v určité poloze (nechci spoilerovat) mě nudila. Malá mě zrovna tak na začátku dostala svojí úžasnou, vznešenou mluvou a používáním honorifik, ale po čase mě omrzela. No a Eric... není to jeho nejlepší role, to je jasná věc, ale já si ho stejně užívala v každým záběru. Bavil mě, když vařil, když se zamilovával, vlastně pořád. V seriálu JE velký množství nelogičností, naivních zápletek a klišé, ale taky se v něm propojují generace a vzniká přátelství bez ohledu na věk a krev. A já měla v tom jejich světě pocit, že tak je to v pořádku. Tou naivitou mi to vlastně trochu připomnělo seriály ze starší doby. Hezký a milý, i když vůbec ne dokonalý. 3,5* ()

Andrea1717 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvom rade som nečakala, že to bude také akčné a zamotané. Nejako som očakávala niečo ľahké, pomalé a romantické so sexi kuchárom Ericom. Ale keďže ho mám rada, vyvážil to už len svojou prítomnosťou. Musím sa priznať, že mi hodne išli na nervy ukričaní dedinčania ale zase ich vyvážila malá dokonalá Go Do Yeon, bola skutočne roztomilá a raz z nej bude určite pani herečka. Už som si na tie konce "o pol roka" mohla zvyknúť ale nezvykla, vždy čakám nejaký extra výbušný záver ale Kórejci to majú radšej jemne a zľahka. Napriek všetkému som sa od Erica nemohla odtrhnúť takže to stálo za to... ()

moikan 

všetky recenzie používateľa

Taký obyčajný príbeh o boji proti korporácii. Oduševnení dedinčania proti skazenému zloduchovi. Až na to, že zápletka pôsobí všedne a príliš nudne. Téma nesadla k spracovaniu. Seriál bez elegancie, chýba tomu štýl - a to je z prostredia, kde štýl je tým podstatným- odevný priemysel a špičkové kulinárstvo. Scenár : Prílišné preceňovanie návrharského priemyslu a celkovo mám dojem, že scenáristi o odevníctve nemajú šajnu. Tiež preceňovanie sily a súdržnosti kolektívu dediny. Preceňovanie vplyvu médií (to nie je v kórejskych seriáloch nezvyklé). Príbeh nie je dostatočne vykreslený a tým pádom uveriteľný. Toľko nelogického zabíjania, ktoré nie je dostatočne emocionálne vygradované, som už dávno nevidela. Najprv je to bystrá prefíkaná postava a potom sa dá ľahko zabiť, lebo sa blíži koniec príbehu a záporák by mal byť strašidelnejší. Zloduch je najprv slabý a nepresvedčivý a potom nelogicky prezakerný. Ostatné postavy menia svoje zameranie a celkovú rolu v príbehu. V zmysle : teraz potrebujeme niekoho, kto toto bude chcieť vyriešiť, tak to bude táto postava (napr. manažér a jeho parťák). Nevylepšujú to ani hlavné postavy: návrhárka Yu-jin je celkovo postava bez dostatočného spracovania – jej pozíciu a jednanie nevysvetľujú ani flashbacky minulosti. Hlavnej mužskej postave vôbec nesadla rola- okrem toho, že má strašný imidž (vyslovene neatraktívny kuchár), celý čas mám dojem, že ani Eric Mun ani nehraje, len tam tak stojí, nudí sa a občas povie svoj text. Zo šiestich seriálov, ktoré som s Eric Munom videla je tento najslabší. Ešteže dedinčania sú celkom zábavní a majú trochu charakteru. Aj vytrvalá policajtka bola sympatická. Celkový dojem : chýba uspokojenie z pozerania- nie je to ani dostatočne dobrodružné, ani dostatočne romantické, ani dostatočne estetické - akoby sa tu niekde stratil žáner aj celková pointa. Je to také nemastné-neslané. Bez korenia. ()

Reklama

Reklama