Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenzie (106)

elanius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ ďalší úpadok. To zúfalstvo začína byť až moc očividné. To ako sa od začiatku seriálu pristúpilo k dejovej linke má za následok absolútnu neexistenciu vzťahu medzi divákom, postavami a príbehom. Celý diel spočíva len v strihoch na inú lokáciu, kde sa do zblbnutia vznešene debatuje o ničom. Celý hodinu a štvrť dlhý diel zachránil Elrond a Durin jednou extra vydarenou scénkou. (4/10) ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Fraška, aneb ako silné ženy Amazonom otriasli.⚪Piaty diel z ôsmich a dej sa stále motá v kruhu. Tak, hlavne, že sme tento diel dostali hneď na začiatku jeden prudko feministický rečnícky prejav a jeden prudko feministický zápas 1v6, v ktorom emancipovaná Galadriel poľahky prebila šiestich mladých trénovaných chlapov. A že teda táto scéna stojí za to, divák nevie, či sa smiať, či plakať. Pôsobí to celé ako paródia - od herečkinho herectva až po trápne slabú choreografiu boja, v ktorom sa Galadriel pohybuje asi o polovicu pomalšie ako ostatní herci, no všetci jej aj tak zázračne uhýbajú, potkýnajú sa pred ňou a pod., aby ona mohla byť za výbornú bojovníčku - k smiechu a zatiaľ najblbšia scéna (ak nerátame tú skoro rovnako blbú z minulého dielu, v ktorej zavrela 4 kráľovských strážcov do väzenia).⚪Znova sa objavuje linka s hobitmi, znova nestojí skoro za nič, asiGandalf, ktorý sa skôr podobá na starého Pierra Richarda si zase strihne 1v3 súboj proti škaredým cgi vlkom, ktorý celý nemá ani napätie, ani nápad.⚪Ono, celý seriál pôsobí, že pri jeho tvorbe nikto nerozmýšľal, všetko je buď až bizarne amatérske alebo úplne nefunkčné, po piatich dieloch sa divák ani nesmeje tomu, čo vidí, len čaká, kedy diel skončí (aj v tomto diele napr.: scéna, kde sa vyleje olej vo vnútri lode, zapáli sa, daná loď vybuchne, ale následne vybuchujú aj ďalšie lode, aj keď ich sa oheň ani nedotkol, alebo scéna, v ktorej elf popiera, že by niečo vedel o bájnom hľadanom kameni, a potom, keď elfský kráľ od neho asi na 2 metre poodíde vytiahne presne ten kameň z vrecka a začne si ho obzerať, pričom kráľ to môže z diaľky krásne vidieť....)⚪Inak, kde sú tie miliardy na výrobu stále nevieme a už by som bola naozaj ochotná veriť, že sa väčšina rozkradla.⚪ ()

Reklama

Litvicek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jsme zřejmě v půlce seriálu. Zatím se všude událo úplný hovno. Postavy jsou relativně u prdele a děj celkem bych řekl, že taky. Ale! Koukáme na nejdražší seriál od Amazonu a souvisí to s Pánem Prstenu, takže jedeme dál. Zatím tedy bída. Spoustu dějových kiksů a zpracovaných hloupostí máme za sebou, tak snad si trochu zlepšíme chuť. ()

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Vleče se to, ale hrozně! 5tý díl a o prstenech moci ani zmíňka a akce od druhého dílu žádná. Navíc je tam úplně zbytečně moc dějových linek, takže se to fakt neskutečně vleče. Polovina postav je nezajímavých a hlavní protagonistka je postupem času velice protivná! Nádherné záběry to má a dívá se na to hezky, ale jinak polec dole! ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No, všechna čest tvůrcům, protože se jim podařilo něco nečekaného. Bídným příběhem, chabými dialogy a hlavně blbě napsanými a obsazenými postavami se jim povedlo proměnit mě v Adarova / Sauronova fanouška. Adar je pro mě totiž zatím jedinou zajímavější figurou. Koho tu mám dál? Divně humorné duo v podání elfa a trpaslíka, krajně nesympatickou elfku (a její ztuhlou představitelku), kováře, o němž jsem nikdy neslyšel (rozuměj- nečetl), téměř slintajícího Maiu a tu nesympatickou tlupu z jihu. Ale abych jen nefrflal, musím uznat, že se mi tvůrci postarali o pořádnou dávku humoru, po níž jsem se chechtal tak, až jsem slzel. Parádní scéna: vojáci se stavějí do pozoru, hudba se vzedme do mohutné vlny a na palubu lodi zpomaleně vstupuje........nesympatická blondýna. Málem jsem si zvlhčil textil. No, jak už jsem napsal, pátou epizodu pro mě držel Adar. / Poučení: Kdyby chtěl Adar nahnat nějaké body, mohl by založit hnutí OLM. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama