Reklama

Reklama

Niečo naviac

  • Česko Něco navíc (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Stačil jeden jediný chromozóm v DNA navyše a všetko bolo odrazu inak. Niekoľko hodín po narodení malej Dorotky vykreslila lekárka rodičom vidinu čiernej budúcnosti s dieťatkom postihnutým Downovým syndrómom a ponúkla im možnosť zbaviť sa jej. Odmietli. Dnes je z Dorotky teenegerka, ktorá má svoje sny a túžby tak ako všetci mladí ľudia v jej veku. Jeden sen prerástol všetky - túži  sa stať veľkou herečkou.... (Filmtopia)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (9)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Kontroverzní téma potraty u něhož se vždy lidi pohádají. Vůbec tu rodinu nechápu proč manželka nešla na potrat mohli mít tři zdravé děti. Takto zatěžují veřejný zdravotnický systém a jednou v důchodu bude mít šest tisíc. A ještě dokument vytváří auru jak je rodina obětující se. Aspoň ten chlap mohl mít rozum. Tak a teď si po mě hoďte dlažebkou. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niečo naviac nie je len o jeden chromozóm v DNA naviac a možno aj preto sa film nevolá O jeden chromozóm naviac. Niečo naviac je samotná Dorotka pre svojich rodičov, ktorí majú štyri zdravé deti na svete, ale majú rovnakú radosť aj z piateho dieťaťa a nevmímajú starosť o niekoho trochu iného v zmýšľaní ako ťarchu, ale ako súčasť rodičovskej radosti. Preto je aj tento dokument tak pozitívny, ak je Dorotka šťastná vo svojom vnútri, prečo by sa malo jej okolie trápiť, to by rozhodne vycítila. Chýbajú tu scény dokladajúce, že starosť o dieťa s downovým syndrómom je predsa len náročnejšia a film je prostý konfliktov. Je to autorský zámer a väčšou chybou je predsa len klasická "televíznosť" slovenskej dokumentárnej tvorby, aj keď si samozrejme všetci uvedomujeme, že tu nakrútiť film je hrdinský čin sám o sebe. ()

GabEm 

všetky recenzie používateľa

Je to krásny film a plný pravdy. Úžasné, s akou ľahkosťou, ba až humorom je podaná taká vážna téma a pritom nič nezľahčuje, iba ukazuje, čo môže človeka postretnúť, keď sa s Downovým syndrómom stretne. Bol to zmysluplný zážitok, po ktorom citlivý človek pochopí, aké zbytočné je báť sa týchto ľudí a naopak, ako veľa mu môžu do života priniesť. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama