Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (viac)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvorcovia:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrajú:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (96)

HenryIvan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Naozaj veľmi príjemná prechádzka obdobím, ktorého sa každý bojí, no nie každý sa ho aj dočká. Ale nie, Michael Douglas a Alan Arkin to tu dávajú na parádu. Je to veľmi príjemné, prirodzené a hlavne nenútene vtipné. Občas sa tu objavia herci, ktorí vám naozaj vyčarujú úsmev na tvári a to je ďalší plus. Veľmi podarené. ()

Mkartaylas56 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opravdu skvělá oddychová komedie, která se svým humorem nesnaží za každou cenu (i za pomoci zbytečně hloupého humoru) diváka rozesmát a přece jsem se u ní skvěle bavil. Jak Alan Arkin, tak hlavně Michael Douglas si zde střihli dva staré šviháky, kteří jim perfektně sedli a v každém díle jsem si jejich výkony užíval. Navíc ani kratší stopáž dílů seriálu neuškodila, ba naopak, kratší 25 minutové díly jsem s chutí smlsnul. Takže za mě velké doporučení a určitě se nebojím říct, že se jedná o jednu z nejlepších věcí, co jsem na Netflixu doposud viděl (alespoň v rámci komedií). 90% ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Dvaja starí páni si otvorene robia srandu zo svojho veku a všetkého čo s tým súvisí (hlavne teda zdravotných problémov). Douglas a Arkin sú vo svojich roliach skvelí a na ich vzájomnú interakciu, keď si navzájom dobromyseľne brutálne nakladajú bomby nefiltrovanej úprimnosti (predovšetkým Arkin Douglasovi) je to najlepšie, čo má tento seriál na sklade. Sledovať to bolo odzbrojujúcim spôsobom príjemné a mal som pritom úsmev od ucha k uchu, i keď sa nejednalo o žiadny iskrivý humor. Preto som vôbec nepochopil zmenu smeru v druhej sérii, kedy ich spoločných scén výrazne ubudlo a spolu s tým aj humoru. Miesto toho sa riešilo Arkinovo milostné tokanie, ktoré vyšumelo do stratena (podobne ako Douglasovo z prvej série), ale jeho postave obrúsila skoro všetko čo na nej bolo zaujímavé. V tejto sérii ma ešte negatívne prekvapili zbytočné a dlhé etudy z hereckej školy, ktoré seriálu nemali žiaden prínos. No a v tretej sérii sa už Arkin ani len nevyskytuje! Nechápem, aký zmysel malo natáčať ju bez neho. Bolo to ako Laurel bez Hardyho, Tom bez Jerryho. Tvorcovia seriál aj napriek tomu ukončili ešte celkom so cťou, ale bolo jasné, že toto už nikoho nemôže zaujímať. Dokonca aj časti v hereckej škole mali tentokrát pointu a viedli k vtipnému cameu Morgana Freemana. Inak ale musím povedať, že takú zmätočnú prácu s postavami som už dávno nevidel. Najmarkantnejšie je to vidieť na postave Lisy Edelstein - v prvej sérii je to nezodpovedná fetáčka, v druhej si vstúpi do svedomia a úprimne sa kajá, aby sa z nej v tretej sérii stala dedičstva chtivá harpia. Wtf. 6+/10 ()

Simon.Dobes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že je to jeden z najlepších seriálov, aký som kedy videl. Úžasné herecké výkony Michaela Douglasa a Alana Arkina sú na nezaplatenie. Vedľajšie postavy Mindy a zvlášť jej priateľ Martin boli skvelou súčasťou tohoto seriálu. Musím vyzdvihnúť i Dannyho DeVita a Morgana Freemana, ktorí si tu tiež zahrali a mňa nesmierne potešili a pobavili. Je to seriál plný vtipov, gagov, ale i emócií. A presne toto je moja šálka kávy. Budem sa k tomu v živote určite vracať, už len preto, že to má tak málo epizód. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Ťažko uchopiteľný seriál. Na Facebooku som si pýtal tip na dobrý sitcom a FB priateľ mi poradil Kominského metódu - vraj to sitcom nie je, ale produkoval to Chuck Lorre. Ja som vždy - keď som mal obdobie sledovania seriálov - rád na preskačku kombinoval dramatické seriály a sitcomy. A v tomto prípade je problém, že Kominského metóda nie je ani komediálny a ani dramatický seriál. Je to odľahčený vhľad do starnutia. Najprv som si hovoril, že nebyť Douglasa, nemá cenu to pozerať. Neskôr som si obľúbil aj Arkina a jeho vzájomnú chémiu s Douglasom. Problémom je záverečná - tretia séria. Koniec druhej série to ťahal zjavným smerom a to k boju Sandyho s rakovinou a pomoci jeho najlepšieho kamaráta Normana. No Arkin sa rozhodol, že tretiu sériu už nedá, jeho postavu nechali umrieť a vydali stanovisko, že to bolo od začiatku tak plánované. A tak sa Sandy z rakoviny zázračne vylieči, vykúpenie nachádza v uzmierení s exmanželkou, kde pre zmenu zas ona umiera na rakovinu a napokon obrovská životná satisfakcia pri preberaní Emmy (tento motív Chuck Lorre zopakoval z TBBT, ktorý sa končil Sheldonovým preberaním Nobelovky). No problémom tretej série okrem citeľnej absencie Arkina je to, že sa to stalo mnohokrát fraškou a mnohé postavy zradili svoje charaktery (Normanova milenka, dcéra aj vnuk, Mindyin starší priateľ, atď). P.S. Seriál bol požehnaný mnohými hviezdnymi epizódnymi rolami, no mne paradoxne najviac ulahodil Elliot Gould. Je to jeden z najvtipnejších a najnedocenejších hercov Hollywoodu. Všade, kde hral, bol skvelý - či už ako otec Rossa a Monicy v Priateľoch, alebo ako Ezra v Rayovi Donovanovi. A jeho epizódna rola bola skvelá, megavtipná a prial by si ho ešte niekde vidieť. ()

Galéria (243)

Zaujímavosti (6)

  • Približne v polovici epizódy sledujú Mindy, Roz, Sandy a Martin film Barryho Levinsona Bistro (1982) a rozprávajú sa o hercoch na obrazovke. Jedným z nich je aj Paul Reiser - predstaviteľ Martina Schneidera sa teda pozerá na seba samého. (mijec)
  • Jedna ze dvou hlavních postav, kterou ztvárňuje Alan Arkin, má v seriálu jméno Newlander a Newlander agency se zde jmenuje i jeho společnost. V civilním životě je to dívčí jméno Arkinovy poslední manželky – Suzanne Newlander. (djfun)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (viac)

Reklama

Reklama