Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (viac)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvorcovia:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrajú:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (96)

Astonko 

všetky recenzie používateľa

No mňa to teda nejako nezaujalo a aj keď nerád dávam jendotlivým častiam rovnaké hodnotenia, tu nemôžem inak, pretože na 2* to vďaka skvelým hercom v hlavných aj vedľajšich úlohách nikdy nepadá, na 4* však tiež nestúpa kvôli malej zábavnosti (za celý seriál som sa zasmial asi dvakrát). Dalo by sa to teda považovať skôr za drámu ale aj ten dej sme už stokrát videli... 5.5/10 ()

Mkartaylas56 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opravdu skvělá oddychová komedie, která se svým humorem nesnaží za každou cenu (i za pomoci zbytečně hloupého humoru) diváka rozesmát a přece jsem se u ní skvěle bavil. Jak Alan Arkin, tak hlavně Michael Douglas si zde střihli dva staré šviháky, kteří jim perfektně sedli a v každém díle jsem si jejich výkony užíval. Navíc ani kratší stopáž dílů seriálu neuškodila, ba naopak, kratší 25 minutové díly jsem s chutí smlsnul. Takže za mě velké doporučení a určitě se nebojím říct, že se jedná o jednu z nejlepších věcí, co jsem na Netflixu doposud viděl (alespoň v rámci komedií). 90% ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Dvaja starí páni si otvorene robia srandu zo svojho veku a všetkého čo s tým súvisí (hlavne teda zdravotných problémov). Douglas a Arkin sú vo svojich roliach skvelí a na ich vzájomnú interakciu, keď si navzájom dobromyseľne brutálne nakladajú bomby nefiltrovanej úprimnosti (predovšetkým Arkin Douglasovi) je to najlepšie, čo má tento seriál na sklade. Sledovať to bolo odzbrojujúcim spôsobom príjemné a mal som pritom úsmev od ucha k uchu, i keď sa nejednalo o žiadny iskrivý humor. Preto som vôbec nepochopil zmenu smeru v druhej sérii, kedy ich spoločných scén výrazne ubudlo a spolu s tým aj humoru. Miesto toho sa riešilo Arkinovo milostné tokanie, ktoré vyšumelo do stratena (podobne ako Douglasovo z prvej série), ale jeho postave obrúsila skoro všetko čo na nej bolo zaujímavé. V tejto sérii ma ešte negatívne prekvapili zbytočné a dlhé etudy z hereckej školy, ktoré seriálu nemali žiaden prínos. No a v tretej sérii sa už Arkin ani len nevyskytuje! Nechápem, aký zmysel malo natáčať ju bez neho. Bolo to ako Laurel bez Hardyho, Tom bez Jerryho. Tvorcovia seriál aj napriek tomu ukončili ešte celkom so cťou, ale bolo jasné, že toto už nikoho nemôže zaujímať. Dokonca aj časti v hereckej škole mali tentokrát pointu a viedli k vtipnému cameu Morgana Freemana. Inak ale musím povedať, že takú zmätočnú prácu s postavami som už dávno nevidel. Najmarkantnejšie je to vidieť na postave Lisy Edelstein - v prvej sérii je to nezodpovedná fetáčka, v druhej si vstúpi do svedomia a úprimne sa kajá, aby sa z nej v tretej sérii stala dedičstva chtivá harpia. Wtf. 6+/10 ()

Bajo. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nádhera, samozřejmě první co se musí pochválit jsou dva hlavní dědci, kteří "na pokraji svých životů" spolu prožívají jak smutné(rakovina,prostata) tak i velice vtipné chvíle, život je dost naučil a proto taky mají pořád hlavu vzhůru ke všemu mají vtipné komentáře, ale taky dokážou cítit bolest a smutek. A právě s těmito přechody si dokázal seriál nádherně pohrát a dotáhnout všechno do konce, když se na scéně objeví něco vtipného nebo někdo něco vtipného řekne tak se tomu bude zaručeně smát, naopak když se jedná o chvíli smutnou a depresivní tak budete mít slzy na krajíčku a to je pro mě ten zásadní důvod, proč nejde hodnotit jinak než plným počtem. PS Douglas je pořád velkej štramák ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ono to nie je o divadle a herectve ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Všetky dejové línie majú doprovodný charakter a snažia sa ozvláštniť ústrednú myšlienku seriálu. A tou je vysporiadanie sa so svojou smrteľnosťou. Staroba nie je ľahká. V prevedení ústredného dua Douglas a Arkin je dokonca trestuhodne cynická, nepríjemná a smutná. A byť tam niekto iní, nemuselo by to ani z polovice fungovať tak, ako to funguje teraz. V konečnom dôsledku je celé pozadie bezútešné, ale postavy sa to snažia brať s humorom a s nadhľadom. To sa im ale nie vždy darí. Dej je plynulý. Emócie sú pekne rozložené. A celé je to uveriteľné a vôbec nie hlúpe. Nejedná sa o žiadne veľké dielo. Je to len séria príjemných a nepríjemných stretnutí dvojice priateľov v období, kedy ich už asi veľa dobrého nečaká. Hoci oni sa snažia, aby tomu tak nebolo. 1.séria - 80% Zase raz čarosmutné. Sandy a Norman sú skvelí parťáci. Ich hláškovanie je najzábavnejšou vecou na celom seriály. Možno ešte šteky Allison Janney, Haley Joel Osmenta a Boba Odenkirka. Posledné dve časti pôsobia ale rozpačito a nie tak ucelene ako tomu bolo na začiatku série. Stále je to zábavné a má to svoje silné momenty. Celé to pôsobí ako skvelá náplasť na dnešnú dobu. Hlavne v rámci sebareflexie. Síce to neponúka nič prevratné a nové, ale Douglas a Arkin sú skvelí a ťahajú to na svojich ramenách do vôd nadpriemeru. O trošku slabšie ako prvá séria, ale stále rovnako zábavné. 2. séria - 70% Bez Alana Arkina to nie je ono. A bál som sa obrovského úpadku. Ten tu do určitej miery aj je. Niektoré charaktery ( hlavne Normanová dcéra a vnuk) úplne odpadnú od svojich charakterov z predchádzajúcich sérií a idú si ako keby v nových postavách. Uvedomujem si, že Chuck Lorre potreboval všetko nejako zmysluplne ukončiť, ale niektoré tie dejové línie mi prišli vďaka tomu znova vytvorené. Vedľajšie línie nefungujú tak ako by mali ( línia s peniazmi) a tých emócií a prezretí je tu tiež pomenej. Lenže tá spoločnosť v ktorej som sa niekoľko častí nachádzal je príliš príjemná na to, aby vyslovene nudila, alebo kazila výsledný dojem. Zamrzí len to, že sa tomu nedostalo väčšieho a razantnejšieho zakončenia. Ale nechcem byť nevďačný. Nie je to (ako som už písal na túto tému) nejaká úžasná seriálová udalosť. Je to len také milé pripomenutie vlastnej smrteľnosti a tiež toho, že nikdy nie je neskoro, hoci už neskoro fakt je. Najslabšia séria, ktorá ale našťastie nepokazila to, čo pokaziť mohla. 3.séria - 70% ()

Galéria (243)

Zaujímavosti (6)

  • Jedna ze dvou hlavních postav, kterou ztvárňuje Alan Arkin, má v seriálu jméno Newlander a Newlander agency se zde jmenuje i jeho společnost. V civilním životě je to dívčí jméno Arkinovy poslední manželky – Suzanne Newlander. (djfun)
  • Budovu, ktorá poslúžila ako kulisa vonkajšieho priečelia hereckého štúdia Sandyho Kominskeho, nájdete v Los Angeles na adrese 6361 Selma Ave. (mijec)
  • Sandy Kominsky (Michael Douglas) jezdí v automobilu Mercedes Benz 280 SE Convertible z roku 1968. (xisp)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (viac)

Reklama

Reklama