Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los Angeles, 2028. Krása 13-poschodového hotela Artemis už dávno pominula. Ale jeho múry ukrývajú to najmodernejšie zdravotnícke zariadenie na svete, ktoré financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradne pre bohatú klientelu podsvetia. Dobre utajenej nemocnici vládne už 22 rokov tvrdou rukou manažérka Jean Thomas, prezývaná Sestra (Jodie Foster). Vzhľadom k tomu, že jej "hostia" sú zločinci najťažšieho kalibru, pravidlá sú jednoduché - neurážať personál, žiadne zbrane a zákaz zabíjať ostatných pacientov. Keď sa na urgentnom príjme objavia bankový lupič Sherman (Sterling K. Brown) so svojím ťažko zraneným bratom Levom (Brian Tyree Henry), nanažérka netuší, že práve ubytovala veľmi veľký problém. Bratia totiž majú pri sebe zdanlivo nezaujímavý predmet, ktorý pochádza z poslednej nevydarenej lúpeže. Ten však má hodnotu 18 miliónov dolárov, čo je pre zločineckú elitu príliš veľa dôvodov na to, aby sa vykašľala na pravidlá. A navyše tá drobnosť patrí samotnému Wolfkingovi. Nuž, dnes v noci bude v hoteli Artemis poriadne rušno. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)
  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)

Reklama

Reklama