Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los Angeles, 2028. Krása 13-poschodového hotela Artemis už dávno pominula. Ale jeho múry ukrývajú to najmodernejšie zdravotnícke zariadenie na svete, ktoré financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradne pre bohatú klientelu podsvetia. Dobre utajenej nemocnici vládne už 22 rokov tvrdou rukou manažérka Jean Thomas, prezývaná Sestra (Jodie Foster). Vzhľadom k tomu, že jej "hostia" sú zločinci najťažšieho kalibru, pravidlá sú jednoduché - neurážať personál, žiadne zbrane a zákaz zabíjať ostatných pacientov. Keď sa na urgentnom príjme objavia bankový lupič Sherman (Sterling K. Brown) so svojím ťažko zraneným bratom Levom (Brian Tyree Henry), nanažérka netuší, že práve ubytovala veľmi veľký problém. Bratia totiž majú pri sebe zdanlivo nezaujímavý predmet, ktorý pochádza z poslednej nevydarenej lúpeže. Ten však má hodnotu 18 miliónov dolárov, čo je pre zločineckú elitu príliš veľa dôvodov na to, aby sa vykašľala na pravidlá. A navyše tá drobnosť patrí samotnému Wolfkingovi. Nuž, dnes v noci bude v hoteli Artemis poriadne rušno. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (195)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Hotel Artemis" tak trošku zlyháva. Keď si len človek prečíta obsah, ktorý máme tu na CSFD, tak očakáva niečo úplne iné, než sa tu nakoniec reálne udeje. A možno preto som očakával trošku iný film. Odstránim teda z cesty pár skutočností. V prvom rade ten "malý predmet" tu dokopy nemá skoro absolútne žiadnu rolu. Mohli sme to z filmu odstrániť, a dokopy by nebol skoro v ničom iný. Štrajk vonku a klient, ktorý drží pevne kohútiky vody vo svojej hrsti a ukrýva sa v hoteli... to sa dalo tiež pokojne úplne vyhodiť z filmu von. Dokonca si myslím, že aj malá bočná momentka so sestrou, ktorá zachráni mladú policajtku sa dala tiež pokojne vystrihnúť (aj keď poviem pravdu - táto časť ma z tých všetkých štvala asi úplne najmenej) a rovnako aj celá love story a história medzi Shermanom a Neece tu vôbec nebola potrebná. Všetko stačilo nasmerovať na ostatné veci, rozviť ich a mohli sme tu mať celkom schopný film. Napríklad poznať viac históriu medzi Sestrou a Wolfkingom. Vidieť viac akcie. Dať väčší priestor Zacharymu Quintovi. Alebo dať väčší priestor Everestovi, ktorý je jednoznačne najlepšou postavou v celom filme. Každá scénka s ním funguje. Jodie Foster ako sestra je tiež celkom dobrá. A dokonca na konci musím povedať, že jej postava prejde dobrou premenou. A okrem toho pôsobí, že je v jadre skutočne dobrou osobou. Takže tú som rád sledoval. Ostatné postavy sú pre mňa dosť mix. Majú buď málo priestoru, alebo dokopy nič poriadne neukážu a nestihnú sa poriadne predstaviť. Akcia ku koncu je super, no už je človek trošku unavený z toho, že sa v tomto hoteli dokopy stále nič nedeje. A jednotlivé príbehy ostatných hrdinov ma vôbec nezaujímali. S výnimkou Jodie Foster a tej mladej policajtky. Aj keď to moc príbehu nepridalo, minimálne to dalo tomu viac srdca. Celkovo neviem čo viac povedať. Film to nie je zlý, ale rozhodne mal na viac. A rozhodne mohol priniesť viac. Výsledne je to len obyčajný priemer s pár dobrými momentkami. Hodnotenie: C ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Ani zajímavé a silné herecké obsazení a atraktivní prostředí, nepomohlo přeměnit jalový a primitivní scénář v něco víc, než sotva průměrnou zbytečnost. Pearce ovšem neobstál ani jako režisér, protože stylizované je to chatrně a o nějakých zvratech, atmosféře, nebo dramatických obloucích, si můžete nechat zdát. Artemis působí jako druhý díl trilogie...postavy se znají, mluví se o tom, co se stalo... to by nevadilo, ale ony současně zůstaly téměř všechny linie nedopovězeny. I když linie...spíš krátké úsečky, Protože sledujeme jednu noc v hotelu, kde se najednou poruší téměř všechna pravidla... . Jakou to má pointu? Vlastně žádnou, protože to rádoby moudro "ven je to vždycky horší", které vypustí jedna z postav, mi nějak nestačí. Jak se podařilo shromáždit tolik dobrých herců do něčeho, co už na papíře nemohlo fungovat a navíc pod taktovku někoho, kdo předtím žádný film nedělal, je mi záhadou. Pokud si něco zapamatuju, tak možná nečekaně babkoidní zjev Judie Foster, ale jinak asi vůbec nic. Nedoporučuju. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Dosť hejtovaný film. Nápad s hotelom je samozrejme dobrý a samozrejme nie je unikátom. Na obsadenie, v rámci neáčkovej produkcie, si myslím nemožno sťažovať. Celý film a aj Váš výsledný dojem ťahá/určuje Jodie Foster, a jej životom zničená bába. Mňa jej bežnú pracovnú stredu bavilo sledovať. Zk*rvilo sa čo mohlo, pretože sa porušili všetky pravidlá na ktorých hotel založil svoju zmysluplnosť. Po ťažkom dni v práci celkom vhodná rýchla a nenáročná oddychovka, ktorá servíruje viac kecov ako akcie. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Wickovský nápad s nemocnicí pro kriminálníky byl fajn a dával prostor pro pořádnou béčkovou akční jízdu, ale to úplně nevyšlo. Za prvé tu bylo málo pistolníků resp. pistolnic, což nějaká větší jatka omezovalo. Za druhé byl jedním z nich Charlie Day, jehož postava byla špatně ve všech ohledech. No a za třetí se tu na úkor akce dost kecalo. Na druhou stranu na Butelku se vždycky rád podívám a nezklamala mě ani tady. Sedla mi i Jodie Foster v roli Sestry dbající pravidel. A líbil se mi i závan relativně blízké budoucnosti, který hezky kontrastoval s prostředím stařičkého hotelu. Pozitiva nakonec trochu převažují, ale i tak film zůstává promrhanou příležitostí. 60% ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Ak máte dosť prachov, kúpte si členstvo v Hoteli Artemis. Ak ste zločinec, môže sa vám fakt zísť. Ak vás totiž postrelia alebo inak zrania, Jodie Foster ako vedúca tohto zariadenia, vás dá určite dokopy. Vďaka moderným technológiám je schopná vytvoriť na počkanie poškodený vnútorný orgán. Vďaka nanitom zase dokáže instantne zaceliť rany. Všetko ale podlieha pravidlám, na ktorých tento biznis stojí. Hádate však správne, že v istom bode sa pravidlá začnú porušovať a všetko smeruje do pekla. No a peklo je aj vonku, keďže v uliciach Los Angeles po sebe stieľajú polícia a vzbúrenci v boji o pitnú vodu. Hotel Artemis nebude filmom roka. To ale nebolo ani jeho cieľom. Ja som mal chuť na jednoduchý, akčný a dostatočne dynamický film. A to sa podarilo aj vďaka celkom rozumnej dĺžke cca 90 minút. Potešil čierny humor, skvelá Jodie Foster a aj vedľajšie postavy boli dostatočne zaujímavé. Hotel Artemis je jednohubka, ktorá skrátka funguje, ak od nej nečakáte oscarovú drámu. 70% Lumiere - press ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (2)

  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)
  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)

Reklama

Reklama