Reklama

Reklama

Keď draka bolí hlava

  • Česko Když draka bolí hlava (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Barborka s Tomikom trávia prázdniny u babičky a deda v kováčskej dielni pod Dračou skalou, kde zo všetkých síl pracuje aj netradičný pomocník dvojhlavý dráčik Čmoudík. Raz, keď sa deti chystajú prespať v jaskyni spoločne s dráčikom, objavia na stene jaskyne starú mapu a Čmoudík, ktorého jedna hlava hovorí po česky a druhá po slovensky, začína rozprávať napínavý príbeh o vzniku kráľovstva Draka, veľkej láske princeznej Adélky a princa Janka, o dlhoročnej kliatbe a strašnom Drakovi, o zlom škriatkovi Blivajzovi, ale aj o tajomstve Nezábudkovej lúky, stratenom dračom vajci a páriku klokanov. Zaujíma Vás, kedy draci tancujú hip hop, ako sa slávia vianoce v dračej jaskyni, akú čarovnú moc má sto rokov neumývaný dračí zub a hlavne prečo draka bolí hlava? (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (298)

zette 

všetky recenzie používateľa

Scenar mi neprijde spatny. Bohuzel vse okolo je neskutecne spatne zvladnute. At uz vedeni hercu, silene dialogy a samotny herecky projev vsech zucastnenych. Co cekat od filmu, kde nejlepsi herecky vykon poda Brozova. O specialnich efektech skoda slov. Pohadka ma spoustu nudnych pasazi, pro dnesni deti asi nebude zajimava ani dvojjazycnost. Pisnicky uchu neladi... Pro velmi spatne hodnoceni ostatnich uzivatelu pridam jednu hvezdicku k dobru. Ale nepovedlo se to. ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Dušan Rapoš, Petr Šiška. Režie: Dušan Rapoš……karty jsou zcela jasně rozdány. Při vší úctě k panu Gottovi, nevím kolik času mám ještě na tomto světě a jednu ze svých posledních stop svěřím do rukou člověku, který natočil Fontánu pre Zuzanu III a jeho kumpánovy, který okrádá důchodce na TV Šlágr…..to by asi člověk při všech smyslech udělat neměl. Už jenom, to že někdo vypustí na světlo světa mistrovu Slovenštinu (měla to být slovenština, že?) jenom dokazuje, s jakými diletanty máte co dočinění. Ale tady nejde jenom o slavíkovu mluvu…..špatně je téměř vše. Draci, herci, skřítkové, triky, výprava, příběh, písničky, československá vzájemnost, králové, královny, princové, Laffita. Doposavad jsem žil v domnění, že Dušan Rapoš nemá rád dospělého diváka, ale on nenávidí i děti. Z tohohle by rozbolela hlava i létacího draka z papírů. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Toto Československé pokúšanie sa o univerzálny prístup pre oba národy, je podobne nechutné, ako samotný Blivajz ( pardón pán Noga ). Hrozné triky, lacná TV výprava, hercom by som pravdepodobne odobral ich diplomy ( ak nejaké vôbec majú ) a tvorcom, ktorý prišli s takouto scenáristickou debilitou, zakázal točiť ( áno pán Rapoš, zabudli ste písať a režírovať ). Jedna hviezdička za výtvarne skvelé animované vsuvky, ktoré sú kvalitnejšie ako celý film a dávajú možnosť, že v takomto kreslenom prevedení, by to bola skvelá rozprávka. ()

Mykhaluu odpad!

všetky recenzie používateľa

Příběh o jedné obrovské obětavosti rodičů, kteří se podívali na pokus o pohádku, kterou s nimi chtěla sledovat dcerka, jež viděla v první třídě tento pokus o filmovou produkci v kině v rámci školního programu. Ve filmu příběh jako smysluplná dějová linie absentuje, jen taková zoufale poskládaná řádka scének (které moc jako příběh nefungují), podaných v děsivém zvukovém i obrazovém balení. Normálně bych odpad! nesledoval až do konce, ale tady se "muselo". Nemůžete dítěti říct, že to, co se mu líbilo je šílený humáč! Od začátku do konce masakr, kde nefungovalo vlastně všechno! Neumím si představit, jestli tvůrci šli na premiéru s tím, že je to dobrý film nebo jim to bylo jedno, když už vyinkasovali dotace a sponzorské dary nebo byli prostě opilí? Kreslené pasáže vypadaly lépe, ale jestli by kreslená verze zachránila scénář tohoto typu není jasné. Proč, vlastně proč?!? Jo, možná proto, aby Izzy mohl hrát slovenského zbrojnoše!?! :-D ()

Autogram odpad!

všetky recenzie používateľa

No, ako to slušne napísať. Keby tam aspoň niektorí herci niečo nezahrali a nevydali zo seba súvislý a zrozumiteľný text, tak by to mohlo byť aj horšie. Chcelo to asi veľa invencie vymyslieť takú ptákovinu, aby herci hovorili presne naopak, ako im zobák narástol. Neviem celkom posúdiť češtinu Magálovej, ale tá slovenčina od Káju nebola vôbec božská, ale úplne hrozná a ťažko zrozumiteľná. Deti jej, myslím, nemohli rozumieť vôbec, ani tie české ani slovenské. Protestovať proti rozdeleniu Československa filmom po 25 rokoch od nechceného, ale úspešného rozdelenia je už celkom zbytočné. Na dovŕšenie skazy má film desných 100 minút, aby sa do neho zmestilo čo najviac absurdít hraných, trikových, hudobných, jazykových alebo aj animovaných, keď hlavný zlý drak vyzerá ako Votrelec 4. –––– Blivajs jsem a Blivajsem zostanem. Pretože bum, bum a koniec... ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (21)

  • Karel je absolutní profesionál, který skvěle ovládá i slovenštinu, ne nadarmo vyhrál první ročník Bratislavské lýry se slovenskou písní ‚Znám rozprávkový dóm‘. Rovněž mi do filmu Cinka panna (2008) nazpíval slovensky úvodní píseň, takže mu hraní ve slovenštině nečinilo žádné problémy,“ uvedl režisér Dušan Rapoš. (SONY_)
  • Exportní název filmu je „Tajemství dvouhlavého draka“. (Duoscop)
  • Natáčelo se v okolí Hrčavy v Beskydech, na zámku ve Fryštátu. Některé z trikových záběrů vznikly v bratislavských studiích. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama