Reklama

Reklama

Odobrať z priateľov 2

  • Česko Odebrat z přátel: Dark web (viac)
Trailer 1

Keď si Matias (Colin Woodell) prinesie domov cudzí notebook nájdený v počítačovej kaviarni, študuje dáta jeho predchádzajúceho majiteľa. A nie sú to hocijaké dáta. Tučný bitcoinový účet a prístup do hlbín Dark Webu sú len začiatok. Už čoskoro spoznáva prepletenú sieť hackerov, ktorí obchodujú s bielym mäsom. Zábava sa skončí, keď Matiasa odhalí pôvodný majiteľ notebooku, desivý počítačový zločinec Charon IV. (Douglas Tait) a rozhodne sa získať svoje cenné dáta späť. Hra sa začína, keď večer Matias skypuje s priateľmi. Charon IV. naďalej požaduje späť svoj laptop, inak zabije Matiasovu nepočujúcu priateľku Amayu (Stephanie Noguerasová). No nielen ju, v ohrození sú všetci Matiasovi priatelia pripojení na Skype - Damon (Andrew Lees), A.J. (Connor Del Rio), Lexx (Savira Windyaniová), Serena (Rebecca Rittenhouseová) aj Nari (Betty Gabrielová). Ich nočné rozhovory a zábava cez počítače budú mať ďalekosiahlejšie dôsledky, než si Matias a jeho priatelia dokážu predstaviť. Matias netuší, do akej nebezpečnej hry všetkých kamarátov nechtiac zapojil. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (108)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Dohnal jsem si dvojku Unfriended, kterou jsem z neznámých důvodů tehdy ignoroval a jsem rozhodně překvapen jak moc mě film bavil. Hlavní hrdina je teenager, který nalezne laptop a při přihlášení zjištuje, že majitel jej nejen sleduje, ale taky by rád svůj laptop chtěl zpátky a je ochotný zacházet až za hranice. Film má hodně dobré tempo, neustále se něco děje, je zajímavý, dokáže překvapit a spíš než děsivý je znepokojivý a nepříjemný a v jisté míře i slušně Psycho. Trochu zamrzí, že scény se znepokojivými videii netrvají déle a pár zbytečných rozhodnutí ( Scéna se Sofiinou volbou) , ale když přehlédnu, že je to trochu hloupé, tak to udrželo mou pozornost na 90 minut víc než dobře. Mám slabost pro tyhle skype horory, jelikož působí na mě víc realisticky než cokoliv jiného. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Stejně dřív když chtěl někdo někoho zabít, vzal si masku, nůž, počkal na Haloween bylo to, teď i vrazi potřebujou umět programovat, to je pekelná doba. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Rádoby šokantní dílo plné otravných ksichtů, kde jsem se u většiny z nich nefalšovaně těšil až zemřou. Uznávám, že jak nakoukli do složky s bestialitama, tak to mělo zlou atmosféru a fakt jsem nechtěl aby ta videa pokračovala. Jenže pak se to zvrhne v nechtěně komediální a smyslnedávající blbinu. Absolutně jsem nechápal proč všichni seděj u těch kompů, když se dělo, co se dělo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvé Odobrať z priateľov ma celkom bavilo, ale dvojka bola horšia. Paradoxne, keď sa  naplno rozbehla (až cca 30 minút pred koncom), tak ma prestala baviť. Dovtedy to bolo príjemne mrazivé, potom blbosť. K tomu nesympatické postavy, béčkarskí herci a množstvo iritujúcich scén, kedy po sebe ziape päť postáv naraz, no proste úžasné, radosť počúvať. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Partia kamarátov plánuje pravidelný večer volania cez Skype a zabávania sa. Jeden z nich len tak mimochodom spomenie, že má nový notebook, ale zabudne odhaliť, ako sa k nemu dostal. To sa im všetkým stáva osudným, keď sa ocitnú uprostred drsnej internetovej hry, ktorá ich môže stáť život. - Neviem, prečo sa tento sequel dostal do zatratenia ešte predtým, než vznikol, ale mne osobne toto pokračovanie nevadilo. Je to hlavne kvôli námetu, ktorý už bol v posledných rokoch použitý vo viacerých projektoch, ale mne osobne príde ešte stále nápaditý a málo vyťažený. Zaujalo ma aj vysoké množstvo zvratov a celkový surový feeling, ktorý nevychádzal z brutality na obrazovke, pretože ten R rating je úplne nezmyselný, ale skôr z toho psychologického nátlaku na zúčastnené postavy. Zhliadnutie ale skôr neodporúčam, pretože toto mi sadlo z čisto osobného hladiska a pochybujem, že tých deväťdesiat minút pozerania sa na rovnaký screen a uvrešťané charaktery bude vyhovovať mnohým ďalším. + Betty Gabriel + herec z Unsane ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Již jednička u mě slavila ve své době úspěchy a teď pokračování povýšilo na úplně nový levl. Koncept byl rozdílný a tentokrát se nejednalo o duchařinu a možná proto dílo nebylo nijak zvláště strašidelné, ale ten nápad mě doslova odpálil. Příběh měl velice napínavou temnou atmosféru a neztrácel tempo až do samého konce, za což přičítám opravdu hodně bodů. Jediné mínus které mě napadá, že se toho na obrazovce počítače velice často odehrává příliš a člověk tak nestačí sledovat všechny konverzace, stahování atd. Mimo to jsem s tímto počinem zatím nejspokojenější z žánrově a typově podobných. 89% ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Ano, Dark web je plný logických nesmyslů, ale díky své snaze o důvěryhodnost dokáže být místy docela "zábavný". Scénář obsahuje pár fungujících plot-twistů, které minimálně ve mně dokázaly vzbudit nejeden nepříjemný pocit. V úplném závěru se z toho sice vyklube tradiční klišé, ale zbytek má atmosféru docela slušnou. Takže jo, tohle by šlo... ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Splnilo účel, tj. zaujalo a zabavilo. Akorát tvůrci nepřicházejí s ničím novým, a zajímavý je film vlastně jenom v první půlce, kdy se zlehka odkrývá tajemství záhadného notebooku. Jak ale dojde na lámání chleba, začal tenhle amatérský Nezvratný osud mezi ilumináty ztrácet mou pozornost. Ale říkám, jako mysteriózní jednohubka to ujde. [Netflix] ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nenechte se zmást vyšším hodnocením, rozhodně se nejedná o lepší záležitost než minule. Půlhodiny se vůbec nic neděje a následně rozehraný příběh postrádá tajemnější atmosféru. Prostě za vším hledej člověka. 40% ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Nebýt naprosto nudné první půlhodiny, šel bych s hodnocením výš. Druhá polovina se příjemně rozjela a nakonec to rozuzlení nebylo nejhorší. Atmosféra a napětí sice moc nefungují, ale jako jednohubka celkem stravitelné. 5/10 = 55% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Z fIlmárskeho hľadiska síce išlo o polo-amatérsky projekt a od poriadne mrazivého hororu malo Unfriended ďaleko, ale aj tak som sa celkom dobre bavil. Tematika Dark Webu je lákavá a zároveň málo prebádaná a azda aj preto ma dokázala táto somarinka mierne zaujať. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Lepší hodnocení než jednička? To jako vážně?!? Zatímco jednička se rozjela někdy v 1/3, "Dark Web" se rozjíždí (dá-li se to tak vůbec nazvat...) až ve 2/3. Zatímco jednička byla duchařská, "Dark Web" se marně snaží o reálnější příběh. Zatímco jednička dokázala být chvílemi i zábavná a cool, "Dark Web" je děsivě neoriginální a přiznám se, že veškeré dění na obrazovce mi bylo úplně ukradené - včetně osudu všech postav. A těch hovadin! Vrah z Dark Webu používá na svém notebooku "zapamatovat heslo" a nikdo se nad tím ani nepozastaví?! Když na vás jde zásahovka, neměli byste poslechnout a lehnout si na zem?! Odkdy je stará přijíždějící dodávka naprosto neslyšná?! Argh. Škoda času. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Né, že by to bylo špatný ale myslím si, že Dark Web je silný téma(pro mě hodně zajímavý) z kterýho se dalo vyždímat daleko víc. Slabší 3 hvězdy. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Keď pominiem konšpirátorského, megatrápneho duševného mrzáka, najhoršie mi z toho vychádzajú tie dve lesbičky. Zaprvé “bam bam” scéna s prsteňom, zadruhé pokus tej blondíny zahrať to “I’m from Malibu...” atď. Presne viem, o čo sa pokúšala, nevyšlo to. Strašne sa za nich už niekoľko dní hanbím. Horor je to slabý, no úvodných 40 minút, keď nám chcú ukázať, aká sú oni strašne cool zohraná partia starých kamošov, to bolo až nedôstojné. Takú bandu trapákov som dlho nevidel. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ si odmyslíme vrieskajúcich dvadsiatnikov chytajúcich neustále psychotické záchvaty, tak ide o slušný kriminálny thriller s nejakými tými povinnými zvratmi. Ono by sa to bez toho najdôležitejšieho zvratu úplne zaobišlo, dokonca by bolo myšlienkovo podnetnejšie, ak by išlo "iba" o chybu a čo z nej všetko vyplynulo. Ale divák skrátka potrebuje byť neustále v šoku. Je to samozrejme poriadne pritiahnuté za vlasy, ale rýchlo to ubehne a aspoň to vie, kam to smeruje. Tam je potrebné zase len šokovať, keďže cieľovou skupinou sú predovšetkým teenageri. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Nic Hororového na tom nebylo, navíc to všechno vypadalo dost směšně a nereálně. Navíc, tenhle typ jakože Hororu, by dokázal natočit snad úplně každý. Po tomhle musím zvednout hodnocení filmu CAM. (224. hodnocení) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Unfriended: Dark Web" alebo ako spraviť z dobrého nápadu absolútne nepozerateľné pokračovanie. Alebo teda... väčšinou. A nie je to o tom, že by sme tu mali ukričané postavy, alebo niečo podobné. Celý problém tohto filmu tkvie v jeho úplne základnej premise. V tom, že (ako sa hovorí), jednoduché problémy majú jednoduché riešenia. Ako sa povedalo na začiatku. "Zober ten notebook tam, kde si ho našiel, osoba si ho vyzdvihne a je po všetkom. Hotovo. Záver síce chce indikovať, že to tak nie je a všetko to bolo súčasťou niečoho oveľa väčšieho. Oveľa väčšej hry, ktorú si otvorila partia "Charonov" na čiernom svete internetu. A ich plánom boli všetky kroky, ktoré sa udiali. A všetko to bolo naplánové na 500 krokov dopredu, kde vedeli presne čo jednotlivé postavy urobia, skôr než oni sami vedeli čo sa vlastne bude diať a čo to všetko znamená. A áno. Tomu verím asi tak ako to znie. Viem, že aj prvý "Unfriended" má svojich odporcov, no je si treba priznať, že skype hovor posadnutý duchom obete, ktorý sa rozhodne terorizovať svojich tyranov je oveľa zaujímavejší, než to čo sa rozhodli tvorcovia dať sem. Neviem ako to najlepšie povedať. Asi sa snažili o trošku realistickejší tón. Aby to pôsobilo ako temná skupina hackerov, ktorí robia obrovské svinstvo a natáčajú to, kým iní "Charoni" za to zaplatia, aby to mohli sledovať. Možno to je realistickejšie, no boli by ste prekvapení o koľko je tento film nudnejší. Trvá to 40 minút, než sa začne niečo reálne diať a celý čas si hovorím, že stačilo notebook vrátiť. Možno. Najlepšie ho vôbec nebrať. Jednoduché problémy majú jednoduché riešenia. Pozrite, tohto roku boli 2 iné filmy spracované cez počítačovú obrazovku. "Searching" a "Face 2 Face". Oba filmy sú na míle lepšie, než toto, alebo si pokojne pozrite radšej znovu prvý "Unfriended". Čo môžem filmu vyzdvihnúť je hudba v prvých 20 minútach a musím povedať, že čierne komunikácie cez Facebook boli celkom zaujímavé a možno občas niektoré zvraty sú okey, no to je asi tak všetko. Postavy sú veľmi slabé, pointa je absolútne tupá a myslím si, že tento film zabil nádej na to, aby sme sa ešte niekedy dočkali dobrého pokračovania do tejto série. Škoda. Hodnotenie: D+ ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Otravné a väčšinu času nudné. Keby ste z filmu vystrihli prvých 20 minút, nič sa nestane, pretože sa tam naozaj nič nedeje. Potom prídu hádky, trápne dialógy, ozaj na hanbu, a tomu tlusťochovi sa skoro ksicht nevmestil do skypu. A keď náhodou nerozprávajú, tak máte čítať blbý chat a najsmiešnejšie je, že holka v roku 2018 nerozumie slovu „troll“. Úplne najhorší je ten obraz – skype seká, facebook seká, všetko seká, kurňa čo to tam majú za net? A herecké výkony? Tie začínajú a končia krásnym Fuck you, nič iné títo brigádnici z jednotky protihereckej starostlivosti nedokážu. ()

Reklama

Reklama