Reklama

Reklama

Epizódy(2)

Obsahy(1)

Rukojemnícka dráma podľa skutočných udalostí. Bol horúci augustový deň roku 1988 keď sa dvaja zločinci v Západnom Nemecku pokúsili vykradnúť banku a na úteku vzali ako rukojemníkov všetkých pasažierov autobusu, ktorý uniesli. Nasledujúcich 54 hodín bolo katastrofálnych. Polícia nedokázala adekvátne zareagovať nielen kvôli vlastnej nekompetentnosti, ale aj kvôli tomu, že jej v tom prekážali médiá, ktoré sa v honbe za senzáciou nezastavili ani pred priamou pomocou únoscom. (RTVS)

(viac)

Recenzie (26)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

ten film naozaj nemuože za to, že som mu dal iba dva body, to nízke hodnotenie je za tu byrokraciu v nemeckej policii, nezodpovednost starých uradníkov co sa schovavali za čísla paragrafov a vyhlášok. Takí ludia by si nezasluzili ani odchod do penzie ale rovno na smetisko bez narokov na financnupodporu ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pomerne dlhý film o tom, ako to dopadne, keď políciu riadia úradníci. Tí totiž ovládajú iba vyhýbanie sa zodpovednosti, skrývanie sa v kolektíve, odvolávanie sa na predpisy a kompetencie a množstvo podobných kvalifikácií. Aj keď je v popiske vyzdvihovaná mrazivá autenticita, viackrát som mal pocit, že to so zobrazovaním preháňali (asi v záujme toho, aby aj diváci s IQ jedného z gangstrov pochopili). Aj dnes a ešte vo väčšej miere sa stretávame s tým, že ľudia si nakrúcajú videá namiesto toho, aby niekomu pomáhali, alebo niečomu zabránili. Len to nevyzerá tak umelo a hrane ako v tomto filme. Takže dĺžka a uveriteľnosť sú moje dve výhrady, pričom so zvyškom som bol celkom spokojný, pretože podobný postup šéfov poznám z vlastnej pracovnej praxe. ()

Reklama

CarloRizzi 

všetky recenzie používateľa

My tady máme snad 12 století. Tak klobouk dolů co němčouři natočili. Opět Němci ukázali to dokáží natočit a neboj se sáhnout historie. Další pohled do německé historie., Tentokrát na téma Bankovní loupež 54 hodin. Je teda dost neuvěřitelné že támhle neschopná policie byla v 80 letech v Německu. Po filmu Baader Mainhof Komplex tady máme další film který který ukazuje smutnou historii Německa. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Že napínavý príbeh, ktorý totálne rozhodil nemeckú spoločnosť. No neviem, nemal som ten pocit. Normálne som si pritom dal žemľu so šunkou a vôbec ma nenaplo. Ani nerozhodilo, pretože je tu síce dobre vykreslená atmosféra 80. rokov a ukázaná neschopnosť polície, ale mňa tá žandárska impotencia niečo vyriešiť už necháva chladným - to je súčasť ich práce byť nekompetentný. A že boli médiá odpad už v osemdesiatomôsmom, tiež nič prekvapujúce. Takže to celkom prešlo, ale zároveň ma aj trochu obišlo, čo nie je úplne jednoduché. ()

Mamlas 

všetky recenzie používateľa

Sáhodlouhá reklama na neschopnost a byrokracii. Zaujme realistický děj a místy určité napětí. Vadí hrubě převalená stopáž, otravné boční dějové linky, sociální balast, zbytečné kecy a chování všech postav jako naprosto vymaštěných idiotů. Kdyby to bylo v Americe, měl by tento film asi jen 5 minut - úvodní seznámení s postavami a v poslední minutě včelka, včelka a pak už klidně jen závěrečné titulky. Tím chci říct zejména to, že děj byl enormně přecpán obrovskou spoustou zbytečné vaty a vyžadoval hodně přetáčení. (35%) ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Úvodné titulky a aj tie záverečné uvádzali síce hercov, no žiaden z nich nebol zodpovedajúci názvu postavy, dokonca ani pre tie hlavné. (Tomu.Ver)
  • I přesto, že jednotlivé situace působí velmi bizarně a neuvěřitelně (hlavně chování a rozhodnutí policejních představitelů, ale i přístup a chování novinářů), jedná se o velmi věrnou rekonstrukci skutečných událostí dle pořízených nahrávek, policejních záznamů a výpovědí svědků. Na internetu lze dodnes například dohledat reálná videa rozhovorů zločinců s médii, které jsou téměř totožné, jako v této minisérii. (Sidarius)
  • Miniséria sa natáčala v Delmenhorste, Gladbecku, Brémach, Duisburgu a Düsseldorfe (Nemecko). Natáčanie filmu sa uskutočnilo v roku 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama