Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli špatným znamením a nepřátelským útokům na hranicích si Uhtred na severní základně musí dávat dobrý pozor. Krále Sigtryggra navštíví nechvalně známý bratr Rognvaldr. (Netflix)

Recenzie (5)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Brida má dcéru na Islande a po obeti bohom a výbuchu sopky vedie ľudí za vojnou. Aethelstan vyrástol a sám zabil dvoch nájomných vrahov, ktorí po ňom šli. Eadith sa stala obchodníčkou a liečiteľkou a vracia sa na hranice, kde má dedinu pod palcom Uthred. Za Sigtygrom príde jeho pripitý brat, ktorý nie je taký zmierlivý ako kráľ anglických Dánov. Alfredova vdova vyzerá vekovo rovnako ako jej dcéra a vnučka, ktorá z krásneho dievčaťa v detstve oškaredela. Do Mercie prichádza čierny kňaz, ktorý by iste neprišiel v 9. storočí s rovnakou vierou a nebehal by na slobode, ale kvóty sa museli splniť. Okrem nedostatku kvalitnej akcie tu všetci žijú v takom mieri, že sa ani nezdá, že ide o rovnaký seriál. Scéna Edwardovho svokra s jeho dcérou vyzerá navyše veľmi zle. Druhotriedni herci v plnom nasadení. Edwardova žena navyše tiež nezostarla. Ide tu pritom o asi deväťročný rozdiel. V závere prichádza zle poňatá bitka, kde sa otvoria brány a jednotliví obrancovia sa nepočujú. Takú absenciu logiky som ešte nevidel. Zatiaľ najslabšia epizóda seriálu. ()

Tereza_T 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Proradný a nevyplácející se očekávání bylo vysoký a v prvním díle i naplněný... zase mám na chvilku víru v život. Brida vrací úder a zřejmě ji bude věnováno během série dost pozornosti, na což se velice těším, děcka vyrostla, a tak není o nový postavy nouze a v prvních 10 minutách jsem uznala jediného pravého chlapce s parožím. Jsem spoko, tu jednu hvězdičku si schovám jako takovou zálohu na to, že moje nadšení vydrží až do 10 dílu. ()

jjjerry 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První díl obrovské zklamání. Blíže se to více Vikingům, než začátku historické serie. Co tam zase dělá Brida fakt nevím. Autoři nemají fantazii a místy ji mají zase moc. Některé kulisy působí hodně uměle. A co dělá ve středověké Anglii černý kněz to nechápu už vůbec. Moc náhod, málo logiky. ()

Galéria (90)

Reklama

Reklama