Reklama

Reklama

Kubko hrdina

  • Česko Kubík hrdina (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Kubko je mladý vtáčik, ktorý sa nevedel naučiť lietať. Hoci sa Kubko veľmi snažil, nepodarilo sa mu to a nemohol tak odletieť so svojou rodinou do teplých krajín. Našťastie stretáva nových kamarátov, ktorí mu pomôžu a spoločne sa vydávajú na cestu do rajského údolia, kde sa ukrývajú všetky vtáky pred ich najväčším spoločným nepriateľom, ktorým je neustále hladný sokol Šedou. (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (11)

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem se dozvěděl, že člověk může žít celý život v klidu jako zbabělec a nebo jeden den riskovat a třeba i umřít jako hrdina... Hodně jednoduchá pohádka, v některých částech mírně uspěchaná, po stránce animační ryze průměrná s poměrně příjemným soudtrackem. Dojem je u mě asi takové to "Neurazí ale ani nikterak nenadchne" nebo "Na jedno letní odpoledne dobrý". Na druhou stranu dětem by se mohla líbit a docela mě i překvapilo, že nám autoři zase až tak nenutí takové to klasické - lepší být hrdinou než se krčit v koutě - spíš to berou tak, že je to otázka volby a že každému může vyhovovat něco jiného... 5,2/10 ()

ModryPlamen 

všetky recenzie používateľa

Dosť smutný a depresívny animák aj napriek šťastnému koncu. V príbehu totiž každých približne 10 minút buď niekto zomrie, alebo to vypadá že niekto zomrel, takže je divák neustále ukladaný do smútku a depresie. Príbeh by som zaradil to typu presun z bodu A do bodu B, v tomto prípade konkrétne od letného hniezdiska bahniakov do Nebeského údolia. Avšak na rozdiel od iných animákov s rovnakou šablónou, tu na hlavného hrdinu Kubka nečakajú dobrodružstvá po ceste, ale neustála depresia. Aby som vysvetlil, o čo tu ide, rozoberiem príbeh podrobnejšie. Začína to tým, že sa kŕdeľ bahniakov vracia z teplých krajín na svoje letné hniezdisko. Okrem zbytočného fekálneho humoru, ktorý si tvorcovia fakt mohli odpustit, keďže vo zvyšku filmu už žiadny nie je, nás čaká prvá akcia. Máme tu totiž orla, ktorého slovenský distribútor pomenoval výrazom “Šedou”, ktorý ubližuje, respektíve zabíja kladné postavy len preto, aby neskapal od hladu. A nehnevajte sa, toto u mňa teda nie je negatívne konanie, pretože dravec nikdy nebude jesť ovocie, tým pádom je jeho konanie viac ako pochopiteľné, a dokonca ospravedlniteľné. Bola tam ešte naznačená nejaká sebeckosť, ale to naozaj nestačí. Bahniaky zahniezdia, nakladú vajíčka a vyliahne sa malý Kubko. Leto pre Kubka prebieha viac-menej v pohode, učí sa lietať, zoznámi sa s Paulínkou, atď. Na jeseň príde prvá tragédia, Kubkov otec sa obetuje pre kŕdeľ, nechá sa zožrať. O ani nie 5 minút nasleduje ďalšia scéna so smrťou, Paulínka sa pokúsi rozveseliť Kubka tým, že pôjdu spoločne trénovať let. Lenže Kubka uloví mačka. Síce ho nezje, no kvôli strate času už nestihne odletieť spolu s ostatnými do teplejších krajín. A jediné miesto, kde môže Kubko prežiť zimu, je Nebeské údolie, alebo inak, útočisko pre zbabelcov. Cestou stretne jednookého tetrova, ktorý spočiatku chce Kubka len ako návnadu na Šedou-a, no neskôr vznikne medzi nimi bližší vzťah. Ďalej tu príbeh pitvať nebudem, no v príbehu sú, ak som dobre rátal, ešte štyri scény, pri ktorých si bude človek myslieť, že niekto zomrel. Takže ak chcete, aby ste boli smutní po celý zvyšok dňa, je to pre vás ideálny animák. Animácia by síce šla, no tvar bahniaha typu obrovská hlava a malinké telíčko predsa len bola trošku divná, u ktorej si človek povie: “Ako je možné, že Kubko ešte nezamrzol?”. Ďalej scéna “líščia kuchárska šou” nebola moc vtipná, zrejme k tomu prispela dosť temná povaha filmu. Ďalej som nepochopil, s kým to Šedou hovoril vo svojom hniezde, či to bola halucinácia, duch jeho ženy či niekto na “druhej strane”. No, aby som to zhrnul, nespomeniem si na nič, kvôli čomu by som si animák pozrel znova, takže len priemer, 60 percent. ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Tohle je docela slušná depka hlavní hrdina ztratí otce pak mu jeho druh odletí do teplých krajů a nechá ho tam tak jde na místo kde je jaksi ráj po cestě ho chce sežrat ten samý dravec co mu sežral otce a posléze i liška (nebo lišák) a dokonce i kočka (nebo kocour). Jediný kdo mu pomáhá je tlustý kohout (nebo co to bylo) , banda myší a na konci jeho vlastní druh. Dvě hvězdy dole za to, že hlavní hrdina na konci valí hovna o statečnosti a síle a přitom byl skoro celý film připosraný a za nesmrtelnost kohouta (asi na to přispěl něco Marvel) ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Takto: pohádka je pro našeho malého diváka přiliš melancholická a nejedno dítko by si od srdce poplakalo. Ale věřím, že se malí Islanďané a další seveřané plácali do kolen. Pro takové, depresemi zmítané, národy to musela být hotová veselohra... Očekávala jsem animák pro děti 4-6 let, animace by tomu odpovídala, ale pojetí příběhu mi připadá vhodnější pro člověka, který má už více rozumu... Pohádka je jinak pěkná, dobře nadabovaná a je podmáznutá skutečně nádhernou hudbou. Ale já jsem, co se týče pohádek, velmi laskavý divák. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Severský animák, na aké v našich končinách nie sme veľmi zvyknutí a radšej si asi ani nebudeme zvykať. Na môj vkus totiž až moc ponurá rozprávka, z ktorej ide viac smútku ako potešenia. Animácie sú síce pekné, aj keď kvalitatívne jednoducho nedosahujú vyspelé produkcie, avšak dej je ozaj len veľmi jednoduchý a nemôže zaujať. Veľmi podpriemerný snímok. 40 % ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (1)

  • Ve snímku se nachází odkaz na známou animovanou klasiku Lady a Tramp (1955). Jedná se o scénu, ve které Lady a Tramp společně večeří v restauraci. Odkazovaným momentem je ten, kdy se jejich čumáčky sejdou na jedné špagetě. Avšak v tomto snímku Kubík a Pavlínka jedí žížaly. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama