Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielna adaptácia francúzskeho klasického románu je príbehom o zločine a treste, odohrávajúcom sa na vidieku 20-tych rokov 20.storočia. Kriminálna zápletka vyšetrovania vraždy odhaľuje pozadie tragickej špekulatívnej hry o bohaté dedičstvo. (RTVS)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Kriminálka slušnej kvality, dobre zahraná a zdramatizovaná. Síce iba slepý môže nevidieť pod kňazským rúchom ženu, ale tak je to napísané, tak to tak aj musí byť. Po prvej časti spokojnosť. (8.7.2020) –––– Nakoniec je to oveľa komplikovanejšie, ako sa zdalo. Aj pri znalosti vraha už po prvej časti sa z postáv vyvinie niečo iné, než sa zdalo na začiatku. (14.7.2020) –––– Vy ste najzvláštnejší kňaz, akého som kedy stretol. –––– Každý zločin okolo seba vytvára akýsi vír, ktorý nezadržateľne priťahuje do svojho stredu vinných aj nevinných. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Složitá struktura inscenace nedává jednoznačný obraz o vině, resp. důvodu vražd, až konec to napoví. Temná, chmurná inscenace se dvěma mrtvými, což řeší nemocný vyšetřovatel. Bernanos zde byl dobře vystižen. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Spíše podprůměrná detektivka z dob dávno minulých, ve které bylo záhy jasné, jak se věci mají. Vesničané a vyšetřující pravděpodobně stiženi slepotou a hlupotou. Druhý díl měl už jen dokreslující důvod. Prakticky jen taková motanice. Divně natočeno. ()

Reklama

Reklama