Reklama

Reklama

Králi zlodejov

  • Česko Králové zlodějů (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kriminálna dráma inšpirovaná pravdivým príbehom. V roku 2015 sa v Londýne odohrala jedna z najväčších lúpeží v britskej histórii. Odhalenie ukázalo, že ju má na svedomí gang dôchodcov a vyslúžilých podvodníkov. Táto informácia spôsobila obrovskú senzáciu. Brian Reader (Michael Caine) je 77 ročný dôchodca bol vo svojich mladšom veku „preslávený“ zlodej. Ani na staré kolená sa mu nechce zaháľať . Dá dokopy skupinku postarších pánov z rovnakej branže. Plánovanie tejto lúpeže im trvalo tri roky. Schádzali sa pravidelne v jednej pivárni v severnom Londýne. Počas veľkonočného víkendu v roku 2015 sa vlámali do sejfu v budove trezorovej spoločnosti Hatton Garden Safety Deposit. Na prvý pokus sa im trezor nepodaril vylomiť, ale vrátili sa a na druhy deň vykradli 73 z 999 trezorových schránok. Podarilo sa im ulúpiť šperky, zlato, diamanty a finančnú hotovosť v hodnote 14 miliónov libier. (Magic Box)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (81)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak si popri týchto hodnoteniach pripadám ako čierna ovca. Alebo prestarnutá ovca, ktorá má rada starú školu a jej predstaviteľov. Ono to bolo patrné aj v multiplexe, kde som sledoval film sám, i keď išlo o popoludňajšie predstavenie. Film dvoch diametrálne odlišných častí. Vykrádačka ma bavila, nemala čím sklamať, ale tie pravé gule nabrali Zlodeji až v druhej polovici, kedy sa začala ukazovať realita, akú v heist žánri vidíme iba málokedy. Podrazy tu nie sú zo škatuľky povinných klišé a rozdelenie na dobrých a zlých nehovorí našťastie Marshovi veľa. Parta starých zlodejíčkov sa proste rozhodla urobiť ďalší kšeft, pričom nejdepre nich vôbec o nejakú nostalgickú záležitosť, kedy by si tí starí zlatí chlapci povedali, že vydrbú opäť zo zlým systémom. Sú to proste grázli par excellence a film sa ich nesnaží nijako obhajovať, nebodaj glorifikovať. A kto by povedal, že Jim Broadbent dokáže vytasiť taký zlý pohľad, až som od strachu skoro ušiel z kina. ()

Shitonit 

všetky recenzie používateľa

Je to jako jíd do trafiky a koupit si starý noviny. Máš pak v ruce něco novýho, ale nic novýho Ti to vlastně nepřinese. Rád a s chutí bych napsal že to je sračka, ale tak nějak ze slušnosti to nechci úplně vodprásknout. Je to prostě trafika, pro partu přestárlejch prodavačů, který maj pocit, že si tak ještě trošku přivydělaj, no a celý to dohromady... Ne. Nejde to vokecat. Je to sračka. ()

Reklama

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Kvůli Jimu Broadbentovi, kterého mám jaksi zaškatulkovaného do laskavých rolích, přičemž zde si střihnul grázla se vším všudy, dávám čtyři hvězdičky. Ale popravdě, jinak je to spíše na tři. Komedie, která neurazí, natočená podle skutečných událostí. Více mě bavila část po loupeži, v níž porcovali medvěda. ()

SamGee 

všetky recenzie používateľa

Po 3 rokoch od lúpeži v Hatton Garden, ktorá šokovala anglickú spoločnosť aj celý svet, sa rozhodol oscarový režisér James Marsh natočiť film o tejto lúpeži. Hlavnými postavami v tomto filme sú dôchodcovia, ktorí sa rozhodnú ukradnúť klenoty z banky Hatton Garden a rozdeliť si korisť medzi sebou. Do tejto krádeži povolajú mladého špecialistu Basila (Charlie Cox), aby im pomohol zdolať bezpečnostné prekážky. Celá akcia sa im podarí, no horšie je to s rozdelením lupu, pri ktorom vznikajú hádky a nedorozumenia. Do ich hádok sa v mieša aj britská polícia, ktorá ich chce chytiť. Prvá tretina filmu ide hravým, svižným tempom, kde nasleduje jedna vtipná scéna za druhou. Bohužiaľ, nedá sa to povedať o druhej tretine. Podľa môjho názoru jej chýbalo napätie. Vynahradzuje to posledná tretina, ktorá premieňa film z krimi komédie na napínavý thriller. Chválim hercov hrajúcich zostarnutých zlodejov, ktorí dokážu pobaviť diváka vďaka ich šarmu a humoru. Herci Michael Caine a Charlie Cox podávajú excelentné výkony počas celej snímky. Hudobný skladateľ Benjamin Wallfisch dokázal vyjadriť správnu atmosféru pomocou jazzu a orchestru. Aj keď nie som fanúšikom britského humoru, film Králi zlodejov ma dokázal presvedčiť vďaka sympatickým postavám, zábavným momentom medzi starcami a hravej hudbe. Odporúčam ho vidieť tým, ktorí majú radi týchto známych britských hercov alebo majú radi snímky o krádežiach. Príbeh: 6/10, Herecké výkony: 7/10, Hudba: 7/10, Celkovo: 7/10. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Potěšily archívní záběry starých bardů když byli ještě mladí (Caine, Courtenay). Námět "chystáme loupež" je u mě vždy vděčný, Králové lupičů ale postrádají nosnou pointu. Ono totiž jak se začne okolí hemžit hochy ze zásahovky, pořád čekáte že přinejmenším Brian se všemi pěkně vyjebe. A ono houby, zlatá rybko. Viděno v solidním dabingu od Petráska. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii v Londýně. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2018 v Londýně. (Varan)

Reklama

Reklama