Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky realitný maklér Karl Brendt (Wotan Wilke Möhring) chce cestou do práce vysadiť svoje deti v škole. Keď však naštartuje auto, zazvoní mu telefón. Neznámy volajúci mu oznámi, že má pod sedadlom bombu, ktorú odpáli, ak sa Karl alebo deti pokúsia vystúpiť. Požaduje, aby Karl urýchlene zohnal obrovskú sumu peňazí. Keď Karla začne manželka Simone (Christiane Paulová) podozrievať z únosu ich detí, čoskoro má v pätách aj policajtov, medzi ktorými je aj odborníčka na výbušniny Pia Zachová (Hannah Herzsprungová). Začínajú sa vražedné preteky s časom. Karl, vydaný na milosť vydieračovi, ohrozovaný bombou a prenasledovaný políciou, sa zúfalo snaží zachrániť seba i svoje deti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (46)

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Solidní oddechovka na večer se spanilou jízdou po Berlíně, nejlepším městě na světě. U Alvarta nepřekvapí zajímavé vedlejší postavy, občasný humor a cit vsadit thriller do dobových témat, což u tohoto filmu znamená developeři a jejich neetičnost. Ke konci, když dojde na nějaké morální dilema postav a začne to zavánět polepšením, tak už jsem se začal mírně svíjet, jinak ale není co vytknout, pěkných 7/10. ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Pri mojom druhom spojení s Alvartom opätovne nastala symbióza, lebo vie ten chlap robiť veci. Obyčajná tlaková bomba s najprv nechutnými deckami a taktom, ktorá potom zmení charakter vcelku uveriteľne a jazda Berlínom nadobúda slušné parametre. Zvratom, možností, scenárových trikov, postupnosť zapojenia osôb, zložité ale brutálne ekonomické zháňanie peňazí je pastvou pre rozum, cit a dávkovanie. Alvart a (Európa) si nespravila z diváka vtip, a úctivo mu dala možnosť vychutnať si hru na mačku a myš. Najviac šokujúcejšou vecou bolo vyjdenie z dverí väznice. To vážne opýtali sa prísediaci... Iba som sa uškrnul. (videné 03.03.2020, BDrip) ()

Reklama

TonyHawk94 

všetky recenzie používateľa

Nemecká variácia na vynikajúcu Schumacherovu Telefónnu búdku, kde v tomto prípade nemáme novinára, ale architekta, a nie telefónnu búdku v strede rušnej NY ulice, ale SUV v centre Berlína. Variácia v pohode, prevedenie už trošku horšie. Na Alvarta som bol príjemne zvyknutý už pri Tatort sérii s Nickom Tschillerom (hral ho Til Schweiger), a teda som vedel, že akciu vie točiť, a to na veľmi slušnej úrovni. Nemožno mu uprieť veľkú snahu, ktorá tam bola spolu s peknou dávkou akcie a aj napätia, navyše, s výbornou kamerou (a Wotan je dostatočne uveriteľný, skrátka mu to žeriem). Už úvodný let v lietadle a následne aj raňajková scéna navnadili dobrú atmosféru. Ako ale viacerí poznamenali, v strede filmu sa objavia brutálne logické chyby, kedy sa zdá, že scenáristi chytili bolesť hlavy, resp. stratili vlákno, a pokračovali niekde úplne inde. Kvôli tomu, nanešťastie, mnohé detaily neboli dotiahnuté do konca a celé to prestalo dávať zmysel. Za tých okolností nemôžem dať viacej, než 3*. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ale tak prečo nie. Ak pristúpime k tejto jednohubke ako k niečomu s nutnou dávkou klišé, môžeme si užiť perfektnú adrenalínovú jazdu od začiatku do konca. Tvorcovia sa s tým nepáru a o čo pôjde, sa dozvedáme už po niečo vyše desiatich minútach. A vlastne aj ten priblblý poliš, manželkin nesympatický frajer čo všetko dodrbe, chlapík s tou najotrepanejšou motiváciou pre pomstu alebo labilná manželka sú pevnou súčasťou tejto veľkej "previnilej" zábavy. Len ma prekvapuje, že ešte nevznikol hollywoodsky remake, tu nie je ani čo pokaziť. Nakoniec ale predsa je ten Berlín na takýto typ filmu netradičné miesto a v LA by to už možno nebolo ono a tieto klišé by sme už nemuseli ustáť. ()

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Za mě hrůza! Příšerní herci, ještě horší réžie, naprostá nuda, i když to prý má nadupanou akci - chvílemi jsem si přál, ať to vybuchne a je konečně konec. A vůbec celé mi to přišlo naprosto bez logiky, a jeho dcera, která jediná trochu hrála (protože Karl jen brečel), měla hrozně lehký text - jen asi pětsetkrát zařvala tati, tak asi tak...10% ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Tesne pred tým, ako sa začne pyrotechnik približovať k autu, si dá hlavný hrdina preč z ucha jeho ľavé sluchátko. Následne sa však striedajú zábery, kedy ho v uchu má a kedy nie. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach v Berlíne. Celkovo prebiehalo natáčanie v období od 22. marca do 6. mája 2017. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama