Reklama

Reklama

Modlitba

  • Česko Modlitba (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh dvadsaťdvaročného Thomasa, ktorý prichádza do katolíckeho rehabilitačného centra vo francúzskych Alpách, aby tu zabojoval so závislosťou od heroínu, je štúdiou (ne)dobrovoľnej rehole a premeny prchkého adolescenta na svojbytnú duchovnú bytosť. Najväčšími prednosťami filmu sú neokázalá, precízna réžia, odvaha rozprávať príbeh v bolestivom detaile a brilantné herecké obsadenie. Kahnov film je pokornou charakterovou štúdiou i formálne čistou, tichou oslavou ľudského súcitu a odhodlanosti – nenápadnou, ale prenikavou a nesentimentálnou snímkou o viere, možnostiach nápravy, rôznych podobách závislosti a ťažkej voľbe medzi láskou k človeku a láskou k Bohu. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (20)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý snímek, který nenásilnou formou ukazuje, že i absolutní bezvěrec může pod správným vedením získat víru v Boha. Když jsi úplně na dně, tak právě modlitba ti může pomoct z těch sraček ven a dát životu nový smysl. Skoro se mi chce věřit, že je to možné, v tom vidím velký přínos tohoto filmu. Neochvějnou jistotou je pak představitel hlavní role Anthony Bajon, který ten přerod z drogově závislého jedince v člověka naplněného láskou a pokorou vystihl naprosto dokonale. (80%) ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Hromada ludi to zial nepochopila a ani pochopit nemoze, uz podla tych komentarov 'opium ludstva' a 'nuda' a podobne zvasty. Kto zil v spolocnosti narkomanov, alebo aspon riesil poriadne sracky v zivote, ten pochopi, inak bez sance. Ked ci clovek siahne na dno, uz nema na vyber, pretoze tam je potom celkom jasne, ze bud Boh, alebo nic (napada ma kniha "Boh alebo nic" od kardinala Robert Sarah, ale to len podla tej pointy). Ti, co stali na pokraji pekla, poznaju pohlad do toho 'nic' a obcas sa niekomu podari zvolit Boha. Je to milost, ako vsetko v zivote a je celkom irelevenantne, kto o tom ako sudi alebo sa idiotsky posmieva. Sestra Elvira otvorila presne takto zachranne stanice pre zavislakov, kde fetak dostane strazneho anjela, ktory ho pri prijmani na stanicu doslova prenucha, ako pes, pretoze kazdy z tych straznych anjelov je byvaly fetak a drogy na rozdiel od duchovnych bytosti typu sestra Elvia, dokonale rozozna na desiatky metrov. Odist z heroinu sa na SK podarilo bez pomoci zvonka len niekolkym a tiez niet zaruky, ze sa na H-acko nevratia. Vrele odporucam zajst si niekedy na svedecke stretko byvalych fetakov, co obcas zavita zo stanice Cenakolo na SK. Ich svedectva z pekla a naslednej zachrany na poslednu chvilu Bozou rukou, maju celkom ine grady, nez lacne zvasty silackych kretenkov nielen na tomto fore. Velmi realisticky vykresleny pribeh; neviem, ci je to presne podla sestry Elviry a Cenakolo, alebo ktora ina rehola/reholnicka toto este zrealizovala. Jedine divne bolo, ako fackovala Thomasa - tak toto realna sestra Elvira nerobi :-D. Inak velmi realisticky a neromanticky spravene, kto to osomre, nebral drogy a zatial v zivote nehladal pravdu, lebo bud nemusel, alebo si namiesto pravdy vybral sracky. Za mna 4* ()

Reklama

Carthorias 

všetky recenzie používateľa

LFŠ 2018, Film 10: Nějak nechápu, jak je možný, že se rozumně vychovaná, vysokoškolsky vzdělaná holka vyspí s feťákem, kterýho viděla dvakrát v životě. Jinak musím pochválit za nenásilnost, a za nevymezování. Chceš fetovat? Fajn fetuj. Chceš se vyléčit? Fajn, pomůžeme ti. Relaps? Nevadí, jedem znova. Chceš věřit v boha? Fajn. Nechceš? Taky fajn (maximálně dostaneš pár facek od jedné starožitné jeptišky). Thomas je jinak celkem sympatickej kluk, za což vděčí především svému představiteli, který tu existencionální úzkost trefil přímo špicově. ()

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

,,Neveríš, nemôžeš byť šťastný, žiješ v klamstve... Kto žije v klamstve, nemôže byť šťastný." Tento nový francúzsky film nielen celkom pútavým spôsobom ukazuje život drogovo závislých pacientov v rehabilitačnom ústave (vrátane zaujímavých aktivít ako spevácky či divadelný "krúžok"), ale nesie v sebe nenútene podanú myšlienku o zmysle viery. Náboženská viera nemusí sprevádzať každého človeka a hoci som sa sám nikdy nehlásil k žiadnemu vierovyznaniu, tento film krásne ukazuje, aký môže mať viera v súčasnej spoločnosti význam a pomôcť komukoľvek v určitých ťažkých situáciách. Skoro magická záležitosť, v istých chvíľach s nádhernou scenériou zasneženej krajiny a skalnatého pohoria, s veľmi optimistkým koncom (podanom v originálnom náznaku). Avšak celkový pozitívny zážitok mi skazila pomerne divoko natočená erotická scéna, ktorú si tvorcovia mohli odpustiť. (75%) [Kino Úsmev, Košice - Be2Can] ()

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Mdlý film, ktorý ma veru neohúril. Bajon ako rebel stojí za zmienku a taktiež krásne Alpy a celkovo pohodový zapadákov. Príbeh je slabý a nedokáže strhnúť. Autori scénami s fackujúcou sestričkou či živočíšnym sexom len potvrdili, že plochosť s akou pracovali s postavami bola trestuhodná. Potenciálne vyústenie deja do toho, že by sa stal Thomas kňazom by bolo pre mňa málo uveriteľné. Záver ako najsladší americký happyend je tiež nič moc. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. února 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (viac)

Reklama

Reklama