Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutočný príbeh neúnavného bojovníka proti sicílskej mafii... Koncom sedemdesiatych rokov sa sudca Rocco Chinnici ocitol na čele boja proti organizovanému zločinu na Sicílii. S pomocou mladého Paola Borsellina vyšetroval prípady prania špinavých peňazí, za ktorými stáli gangy, ktoré profitovali z predaja drog. Jeho dcéra Caterina, ktorá práve ukončila štúdium sa rozhodla pokračovať v šľapajach svojho otca... (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

rigby 

všetky recenzie používateľa

Už od prvních vteřin je vidět, že se jedná o televizní film. Ztvárněním jako z počátku osmdesátých let. Navíc s tématem, které mě nikdy moc nezajímalo. A když se k tomu přidá ještě zcela zastaralé a nenápadité televizní zpracování, tak to nemůže skončit lépe. ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Tento film nám ukazuje hooodně zkrácenou verzi toho, co se v Itálii potažmo na Sicílii dělo od 70.-ých let vlastně doposud. I když dnes to je spíše Neapolská Camorra a Calábrijská N´dranghetta, která má chapadla ve spoustě zemí Evropy tedy i na Slovensku, kde na to poukázal zavražděný novinář Ján Kuciak. Nejlépe, dle mého, to přiblížil seriál Chobotnice se slavným Corradem Cattanim. Já osobně Itálii miluju, ale měli by si tam už konečně udělat pořádek...Za mě 75% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Keby viac bolo takýchto sudcov, klobúk dole za neúnavný boj a ustavičné riziko života v mene spravodlivosti. Nesúhlasím s tým, že film je príliš TV a že nemá kvalitu, pri takej kritike odporúčam prepnúť na TV doma a pozrieť si aké televízne skvosty tam dávajú. Tento film je natočený dobre, reflektuje svoju dobu a je zaujímavý, aspoň minimálne teda pre tých, ktorí nemusia mať v každom filme obrovskú akciu, ale tešia sa zo zaujímavého príbehu, ktorý je rýchlo posúvaný výbornými dialógmi. Režisér to zvládol na jednotku. Jedinou slabinou je občasné skákanie časových rovín, kedy raz Rocco žije a inokedy už nie je medzi nami, čo môže pôsobiť chaoticky. Apropo: dcéra, ktorá pokračovala v jeho diele sedí od roku 2015 v Európskom parlamente a bola, okrem iného, aj členkou Špeciálneho výboru pre terorizmus. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama