Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Důstojník norských speciálních sil se vrací domů, ale série jeho zážitků z Afghánistánu uvede do pohybu celou řadu politických i osobních událostí. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (6)

Nobel (2016) 

Slusny politicko-vojensky pocin z Norska. Podobny pribeh uz zo 2-3krat sfilmovali samotni skandinavci, ale toto prevedenie je osobite. Na zaciatku sice mnoho pojitiek spoja az prili okato, aby sme to pokladali za "nahodu", potom sa vsak uz scenar drzi svojich linii bez vacsich preslapov. Lahsia zalezitost, kde si pridete na svoje, ci uz vas bavi politicka, vojenska, ci strategicka linia zahranicnych investorov na blizkom vychode. Herecky velmi dobre obsadene a i zahrane. Nemohol som vsak moc prizmurovat oci nad tou "prvoplanovou" rodinnou, politickou a i vojenskou previazanostou ustrednych manzelov. I tak nadpriemer. 70% ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Zaujimavy uvod. I v afganskej casti a i v Oslo s medzivsuvkou na ihrisku s rodinkou. Do 40min sa im podarilo toho hodne vykreslit. Slusny otvarak, hoci ma trosku zarazila "strasne tesna" prepojenost s atentatnikom o 1000ce km dalej po "nahodne" stretnutie v Oslo, angazovanou zenuskou a niekolkomiliardovym kontraktom v tej istoje oblasti. Uvidime, co sa z toho vykluje. Nadpriemer. 65% ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Paci sa mi opatovne prelinanie linii z rescue mission v Afganistane s dianim v Oslo. Linia, hoci uz znama, predsa len, od natocenia presli nejake tie roky, je podana celkom vecne bez zbytocnych vytaciek a logickych premetov. Nadpriemer. 70% ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Velmi dobra epizoda. Ano, akokolvek sa nam to zda hlupe, jeden zo sposobov, ako prezit v cudzej zemi, je, "nerozhadzat" si to s miestnym obyvatelstvom a "zucastnit" sa i na jeho zvyklostiach a tym ukazat i svoju "ludsku" tvar. "Ticha, ci agresivna sila uz zlyhala bez podpory miestnych uz x-krat. Horuce hlavy vas dostanu do pruseru, kym tie chladne vedia aj vyeskalovanu situaciu zvladnut, ci zmiernit skody. ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Paci sa mi i politicka linia a riesenie "explozivnych medialnych" sprav, resp. ich "umravnovanie". Stale to odsypa. Spokojnost. 75% ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

"Perpetum mobile"....pekne mu to ten kamos vysvetlil...totiz tu metaforu o "dobijani bateriek". Velmi dobry diel. 80% Zrejme sa nieco v Afganistane "zomelie". ()

Reklama

Reklama