Reklama

Reklama

Železný muž

  • Taliansko La guerra del ferro: Ironmaster (viac)

Obsahy(1)

Príbeh filmu Železný muž sa odohráva na úsvite dejín. Sústredí sa na kmeň, pôvodne zaostalý ako väčšina ostatných, ktorý odhalí tajomstvo výroby zbraní zo železa. Tieto zbrane môžu členovia kmeňa využiť nielen na prežitie a každodenné úlohy, ale aj na získanie moci slúžiacej na ovládanie iných. Avšak akonáhle vezmú do rúk prvé zbrane zo zázračného materiálu, dostanú sa do pozornosti iných kmeňov a budú musieť bojovať, len aby mohli vyrobiť ďalšie. (kekesko)

(viac)

Recenzie (11)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Umberto Lenzi a jeho ďalší nízkorozpočtový trash. Pritom téma určite zaujímavá, dej dobrodružný a so svižným tempom. Ale to spracovanie je fakt slabučké, viackrát dokonca na smiech. Rozmýľam, kde miestny svalovec nabral svoju postavu - asi posiloval izolované partie s kameňmi podľa bodybuilderskej literatúry vytesanej v kameni. Ženy - miestne modelky - majú dokonale nastajlovaný účes, make up a dvojdielne plavky z kože. Potom sú tu lesné levy, ktoré dokonca lezú po stromoch - a keď z toho stromu doslova spadnú, má to vyzerať, že sa práve vrhajú na korisť. Nesmiem zabudnúť na opice či poloopi, alebo čo to mali byť, ktorých masky zďaleka nedosahujú kvalít tých z Planéty opíc, čo je film o 15 rokov starší. A tie súboje s opicami - to musí každý vidieť - to je neopísateľné. Celkovo je choreografia súbojov slabá, o hereckých výkonoch nehovoriac. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

5/10 Ambiciózna (tj. nie je to úplný trash) praveká fantázia o tom, ako mohlo ľudstvo poskočiť z doby kamennej rovno do doby železnej. Masky, kulisy (skvelé domaľované pozadia) i výber hercov (pravdaže nejde o výkony ale o telá) sú super, ale čím viac sa to snaží byť verné (hahah), tým menšia zábava to je. Osobne preferujem skôr tie "neambiciózne" mečovačky. ()

Reklama

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

osobně jsem byl velice zklamán, že ve filmu (oproti prďáckému plakátu) o sekeru Ejla ani nezavadil ;). Ne vážně. Toto je prostě kultovní béčko které jede na "barbarské vlně". Co jsem ale nikdy nedokázal pochopit je to, jak ten fousatej jouda může tak dlouho zatápět svalnatci-šampónovi... a to jen proto, že našel pod sopkou kus kovu ;) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Netrvalo dlho ( u talianských flákoch hlavne ) a prišla ( ako u iných významných filmoch ) odpoveď na kultový BOJ O OHEŇ. Tentoraz sa dostávame viac do budúcnosti, do vzniku prvých zárodkov imperialisticko-kapitalistickej spoločnosti. Ľudia sa tu nestarajú iba o prežívanie, ale ( poniektorí ) aj o mocenské chúťky. Charizma Georga Eastmana je neskutočná, z hereckého tímu je to jediný herec, ktorý za niečo stojí ( samozrejme nepočítam dve ústredné šukoidné herečky ). To, čo robí z filmu nadpriemerné dielo je remeselná stránka - výprava, kamera, masky a nepoľavujúci rytmus. Čiže niečo, čo sa u Umberta Lenziho nie vždy vidí. ()

giallo 

všetky recenzie používateľa

Umbero Lenzi byl režisér mnoha žánrů a velice rád točil filmy, které byly ve své době zrovna u diváků úspěšné. Abych nechodil okolo horké kaše, prostě kopíroval originály a točil svoje "béčka". Zde, jak už plakát napovídá, se jedná o vykrádačku Barbara Connana. Hlavní hrdina jakoby vypadl z oka Arnoldovi a kult hada vystřídal kult železa...Na italské poměry jde o solidní "remake", hudební doprovod se velmi povedl a Gerge Eastaman jako záporák je vždy sázka na jistotu. Pěkné trashové 3*. ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama