Reklama

Reklama

Zakázaná láska

  • Česko Lovingovi (viac)
Trailer 1

Richard Loving (Joel Edgerton), biely stavebný robotník v Caroline County v štáte Virginia, sa zamiluje do čiernej ženy, rodinnej priateľky Mildred Jeterovej (Ruth Neggaová). Po tom, čo Mildred zistí, že je tehotná, Richard sa rozhodne vziať si ju za ženu. Keďže rasovo zmiešané manželstvo by v roku 1958 porušilo zákony štátu Virginia, odcestujú na svadbu do hlavného mesta Washingtonu. Richard plánuje postaviť dom pre Mildred necelú míľu od jej rodinného domu, ale aj tak manželov v roku 1960 zatknú a pošlú do väzenia. Boj manželov Lovingovcov sa skončil až na Najvyššom súde. Jeho prelomové rozhodnutie v kauze Loving vs. Virginia z roku 1967 vošlo do histórie a príbeh zakázanej, rasovo zmiešanej lásky Lovingovcov obletel celý svet. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (57)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Pomalá, precítená real-life-love-story o zmiešanom páre, ktorý v 50. rokoch m.s. bojuje s predsudkami a zákonmi konzervatívneho amerického štátu. Z Edgertona sa stáva herecký prevtelovač par excellence, jeho prostý bručoun s čistým srdcom je highlightom filmu. Potešila tiež minirola Michaela Shannona. Nečakajte ružovú knihovňu ani veľké zdramatizovania. Sociálny konflikt tu riešia mimo obraz právnici a film sa komorne sústredí predovšetkým na narušenie harmonického vzťahu dvoch zamilovaných ľudí. [Cannes] ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale tento film ma nehorázne nudil. Pomalé tempo, kopa hluchých miest a nedostatočné zameranie na ústredný problém - to všetko spravilo z filmu so zaujímavou témou takúto ťažkopádnu záležitosť. Očakával som príbeh plný drámy na súdoch, dialógov s právnikmi, horlivým bojom za spravodlivosť a uznanie tohto zmiešaného manželstva, no namiesto toho to bola len spleť scén zameraných na konštantný vzťah ústrednej dvojice a dokola omielaná krivda, ktorá sa vyriešila napokon viacmenej akoby sama, bez ich osobnej účasti. Celkovo nič extra, ergo veľmi slabučké! ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

Velmi nenápadný snímek, stejně jako byla nenápadná i oscarová nominace Ruth Neggy. O to větší pozornost by si Loving zasloužila. Zdá se až neuvěřitelné v dnešní liberální společnosti, že ještě v nedávné historii byli lidé na západní polokouli trestáni pouze za to, že se zamilovali. Joela Edgertona jsem téměř nepoznal, ale spolu s Ruth Negga velmi přesvědčivě ztvárnili pár obyčejných lidí, kteří nikomu neublížili a přesto bylo dlouho ubližováno jim samotným. Mám jedinou výtku - ačkoli mi to obecně nevadí, snímek byl až příliš natažený a rozvleklý, určitě by mu neuškodilo menší prostříhání. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Bezesporu zatím nejslabší film Jeffa Nicholse, přesto je to stále mírně nadprůměrné drama z doby segregace v USA. Stále jsem čekal moment, kdy se, v kontextu dané tématiky celkem poklidný děj, zvrhne v Hořící Mississippi, ale takový moment nepřišel, čímž se mi tak trochu zdála neúměrně dlouhá stopáž, tempo filmu bylo totiž, jak je u filmů Nicholse zvykem, velmi pomalé a rozvláčné... ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Další americké téma, které má za úkol vypudit z rasisticky smýšlejících Američanů rasisticky smýšlející názory. A konečně také film, který má trošku smysl. Naprosto upřímný příběh totiž vypráví naprosto obyčejnou a totálně realistickou formou. Joel Edgerton a Ruth Negga tu hráli absolutně minimalisticky, ale přitom z nich bylo patrné, že svými postavami vysloveně žijí. Jeff Nichols tohle ve svých filmech umí a je na ně popravdě radost koukat. Nebo minimálně jeho způsob vyprávění příběhů mám rád. Odvypráví jej totiž naprosto upřímnou cestou a stoprocentně realisticky. Bez příkras, kudrlinek a bez předsudků. Američani by za svojí minulost měli dostat rektální výplach střevních dutin a tento film mě v tomto názoru jen utvrzuje. Mimochodem Joel Edgerton byl fakt geniální. Dlouho jsem neviděl amerického herce, který by se s postavou tak sžil. On totiž Richard Loving nebyl vůbec jednoduchá postavička. Naopak. Divím se, že nemá nominaci na Oskarech. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama