Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Nový kriminálny seriál odohrávajúci sa v prostredí malého mestečka s názvom Bystrica. Je to menšie mesto s krásnym historickým centrom a mnohými atrakciami v okolí, ktoré lákajú turistov. V blízkosti mestečka sa nachádza atraktívny jaskynný systém Diery, golfový klub pre vyššiu spoločnosť Green Sky, továreň na výrobu chemických hnojív ChemicTrade a.s., fabrika na výrobu záhradných mechanizmov a v meste dokonca funguje aj A-čkové futbalové družstvo a klub Spartak Chemic Bystrica. Napriek tomu, že ide o malé mestečko, o rozruch tu rozhodne nie je núdza!  Dej je odľahčený humornými dialógmi, vtipnými postavičkami Pata a Mata, a dokonca až bizarnými situáciami, ktoré vie vymyslieť len sám život. Dušo Štefánik (Alexander Bárta) určite nepatrí k typickým detektívom. Okrem prekrásnych kútov Slovenska, v ktorých sa seriál natáčal, uvidíte aj neopakovateľné kulinárske umenie Dušovej mamy (Táňa Radeva), zarážajúcu nešikovnosť dvoch policajtov Patrika (Gregor Hološka) a Martina (Ondrej Kovaľ), ako aj zábavné situácie vyplývajúce z klasických medziľudských vzťahov. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (8)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zima 2017/2018 sa niesla na Markíze okrem iného i v príjemnom duchu nového seriálu Detektív Dušo. Priznám sa, že hoci nemám slovenské seriály príliš v láske (a Alexander Bárta mi príde strašne nesympatický), vždy som si k novej časti sadal celkom rád. Jasné, občas to išlo brutálne cez čiaru a reálni policajti sa museli chytať za hlavu a dať si paralen (policajný šéf je podriadeným požiadaný o podpísanie sledovačky učiteľky, ktorej sa anonym vyhráža zabitím, no keďže ho s tým týpek osloví na ulici pred autom, kedy je už šéf na ceste domov, mávne rukou s hláškou, že to počká do zajtra – wtf?). Ale malo to aj plno svetlých, vydarených a dobrých nápadov a momentov, kedy ste si hovorili, že scenáristom možno asistoval niekto z fachu (návod na to, ako sa k niekomu vlámať do domu/bytu bez toho, aby ste z toho mali vyložene zle). Kladne hodnotím zaujímavé postavy a dobré herecké výkony, čo je šokujúce, pretože spomínaných hercov ozaj nemám bohvieako v láske. Vyšlo i duo popletených policajtov „Pat a Mat“- na papieri to musela byť dobre nudná hovadina, ale ich hereckí predstavitelia (dokonca vrátane Bártu, ktorý bol tentokrát fajn a na rolu sa hodil a pasoval do nej) to nakoniec dokázali predať divákovi tak, aby neboli za totálnych imbecilov, ale aby šlo o vcelku zábavné, znesiteľné (a nie iritujúce) komické postavičky. Zaujala ma príjemná feel good atmosféra, pekná výprava zaspatého mestečka a v neposlednom rade dôraz kladený na jedlo. Zo vštekých tých krkovičiek, pečených králikov s hubovým prívarkom a sviečkových sa vám dozaista budú zbiehať slinky. V pohode by som si dal nášup pardon druhú sériu. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Od slovenskej (a českej) seriálovej tvorby súdny človek žiadne zázraky neočakáva. Ja osobne som už rezignoval aj na niečo, čo nazývam "komerčný štandard". Preto ma premiéra pilotnej časti prekvapivo vôbec neurážala. Bohužiaľ nebol to ani žiadny zázrak. Nulová dramaturgia (ktorá netuší ako skombinovať komediálno - kriminálny žáner), bezradná réžia (amatérske vedenie slovenských prepytujem hercov, defacto "celevrít"), relatívne fungujúci scenár trpiaci neschopnosťou vložiť postavám do úst uveriteľné a civilné dialógy... A mohol by som pokračovať až do nekonečna. V Markíze evidentne podľahli dojmu, že stvoria slovenského Monka, no bohužiaľ - ako to už u stupídnych nápadov realizovaných amatérmi býva - dopadlo to nemastne - neslano a kam to bude smerovať, to si už vôbec netrúfam odhadnúť. Jedna hviezdička za Nogu (ktorý asi ako jediný nezabudol hrať) a druhá za pomerne schopné no absolútne nevyužité(!) exteriéry. Inak ťažká bieda. (12.1.2018) ()

borec999 odpad!

všetky recenzie používateľa

Zhovadilosť najhrubšieho zrna a seriál tak zúfalo trápny a nevtipný až neverím ako ho mohli tvorcovia vypustiť s tým že je to okej. Ďalší zo symbolov úpadku televízie a dôvod, prečo mladí ľudia pri množstve kvalitného obsahu, ktorí nám chŕlia streamovacie služny nemajú absolútne potrebu sledovať naše televízie, resp takéto ich produkcie. 0% ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Slovenský krimi "komediální" seriál má solidní plus v příjemném barevném maloměstském vizuálu, solidním hereckém výkonu Alexandra Bárty a královně krásy tohoto seriálu Natálii Puklušové. Bohužel zbytek je bída, případy podprůměrné, bez jakéhokoliv vtipu a absolutně tragicky odvyprávěné - nezáživné, bezemoční pro diváka opravdu hodně vysilující dokoukat byť jednu epizodu. Dvě slaboučké hvězdy. ()

CheeseFigure 

všetky recenzie používateľa

Tak bol som zvedavý, kriminálky ja rád (i keď ide o slovenský počin). Ale ostal som mierne sklamaný. Ani by mi tak nevadilo, že čo epizóda, to prípad, ale scenáristi mohli dať niečo do pozadia, niečo čo by sa tak tiahlo celým seriálom. A nemuselo by to byť ani moc dôležité, ale aspoň aby tam niečo bolo. To je môj prvý, nazvime to problém. Potom, samozrejme rovnako ako v 1890, tu máme duo popletených vtipných policajtov. Bohužiaľ, tí z 1890 v podaní Ondríka a Nahálku boli o dosť zábavnejší a viac mi utkveli v pamäti. Čo viac dodať? Ak náhodou bude druhá séria, určite aj na ňu hodím očkom. A na záver: nevidel som síce všetky diely, asi dva mi ušli, ale zatiaľ považujem za najlepší diel šiesty, s titulom Futbalista. ()

Monicina 

všetky recenzie používateľa

Jediné, čo tam za niečo stálo bolo pekné prostredie. Ináč, postavy boli zahrané nevierohodne, stupídne dialógy, nezáživné zápletky a korunu tomu nasadil hlavný detektív - blbeček. ()

Reklama

Reklama