Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kwon Yu (Chang-wook Ji) je nezaměstnaný flákač, který celé dny hraje jen videohry. Jednoho dne ho falešně obviní ze znásilnění a vraždy dívky, které předchozí večer přinesl do bytu mobil. Důkazy proti němu jsou však nezvratitelné a Kwon Yua odsoudí. Z vězení se mu ale podaří utéct a na svobodě se se svým herním týmem snaží zjistit, kdo to na něj ušil. (LangiJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (29)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Virtualny akcny uvod môze divaka navnadit na akcnu jazdu a to by bola chyba, lebo v jadre to je detektivka v ktorej sa nespravodlivo obvineny hrdina snazi zistit, kto na neho hodil vrazdu. Cesta, ktoru musi absolvovat, nez to zisti je neskutocne pestra. Je tu tolko napadov, ze by to vystacilo aj na dva alebo tri filmy. Nasledkom toho je neskutocne zbesile tempo, vdaka comu su jednotlive epizodky strasne skratkovite a vy nemate cas si ich vychutnat. Sami o sebe ani nie su dostatocne napinave, lebo kym sa spolu s hlavnym hrdinom rozkukate v akej slamastike sa ocitol, tak sa z nej hned vôľou nahody alebo scenaristu dostane a ide sa na dalsiu epizodku. Asi najviac ma mrzelo rychle odbitie väzenskej epizodky. Film je evidentne cieleny na youtube generaciu. Hlavnym hrdinom je nezamestnany luzer, ktory cely den hra hry a spolu s dalsimi podobne postihnutymi kamaratmi, ktorych osobne nikdy nevidel, pride celej zahade na koreň. Kedze youtube generacia asi neudrzi pozornost dlhsie ako par minut na rovnako odvijajuci sa pribeh, tak je film podany prostrednictvom epizodiek, ktore su zakazdym pojate inym stylom jak keby sa menili levely nejakej hry. Je tu aj par vtipnych postrehov alebo dokonca kritiky na neschopnost tejto generacie sa spolu normalne rozpravat, kedze jedna z nich sa rozprava s ostatnymi cez mobil aj ked su spolu v jednej miestnosti. Preto ani neprekvapi, ze aj hlavny zaporak je vlastne taky nerdovsky trapny chudak, ktory cely ten diabolsky plan vymyslel len z nudy, aby sa pobavil jak keby hral nejaku hru. Z hercov ma najviac zaujal Sang-ho Kim v netypickej ulohe drsniaka. Ostatni su pre mna menej neznami herci, ktori ma extra nezaujali. Este zo zaciatku som hlavnemu hrdinovy fandil, ale postupne jak sa absurdnost epizodiek stupnovala, napätie uplne pominulo a moju pozornost udrzovala len zvedavost s akou dalsou volovinou sa scenarista vytasi. Film vyvrcholi predcasne asi 20 minut pred koncom, ked sa hrdina stretne so zaporakom. Bohuzial potom este nasleduje dalsia akcia a snaha o zachranu niekolkych postav, co mi uz pripadalo zbytocne. Celkovo to je taka rôznoroda jednohubka, ktora v ziadnom ohlade nenadchne, ale ani nestihne nudit. 6/10. ()

bararich8 

všetky recenzie používateľa

Tohle je vlastně hrozná ptákovina, plná nesmyslností dohnaných do extrémů, ale je to vážně zábavná záležitost a vcelku i neotřelá. Je to jakási všehochuť různých žánrů podle korejského receptu. Je pravda, že film vůbec nevyužil potenciálu, který nastolil zpočátku, ale pokud je mix sci-fi/akce/krimi vaše krevní skupina, rozhodně si tam to svoje najdete, protože tohle jen tak nikde neuvidíte. Za mě super, 4* ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či bol dobrý nápad začať prakticky kriminálny thriller, aj keď predsa len v modernom prevedení práve takto, keďže úvod pripomenie hlavne Gamera a diváci po tomto budú očakávať poriadne dynamickú akčnú jazdu, čo sa teda rozhodne nestane a tak tým len zbytočne mnohých sklamú, ale mňa to náhodou dlhší čas až prekvapivo dosť bavilo. Kriminálna zápletka je pojatá predsa len inak, než je v tomto žánri zvykom a tak hlavne v prvej polovici mi dej úplne vyhovoval, časť vo väzení síce mohla byť aj trochu lepšia, ale následný útek a pátranie po vinníkoch je atraktívne a pomerne nepredvídateľné, pri snahe zostať ukrytý pred políciou zase nechýba nejaké to napätie a bol som zvedavý, ako sa bude dej vyvíjať. Len trochu podivne pôsobí samotná hlavná postava, na jednej strane je to nezamestaný fanatický hráč počítačových hier, ale zároveň aj znalec taekwondo, ktorý sa o seba vie postarať aj v takejto veľmi nepríjemnej a komplikovanej situácii a takáto kombinácia mi neprišla úplne dôveryhodná. Ale filmu to neškodí, oba tieto štýly prinesú aj nejaké tie plusy, hlavne pomoc spolubojovníkov z hier, ktorý svojho priateľa len tak neopustia, ktoré to celé osviežia. Ale v druhej polovici sa zbytočne rýchlo odhalí celá pravda ohľadom vynníkov a ich motivácií, čo filmu skôr uškodí, stále si síce drží perfektné tempo, možno ešte vyššie, než predtým, ale už sa mi to zdalo až moc prekombinované a už tu ide len o to, ako si dve skupiny navzájom škodia a snažia sa tú druhú preľstiť, čo ma až tak nezaujímalo. Ale finále musím určite pochváliť, to sa mi dosť páčilo. Pochváliť môžem aj obsadenie, síce mi prišlo pomerne neznáme, ale aj tak hlavný hrdina je sympaťák, vyhovoval mi aj jeho pomocný tím, hlavne hackerka a ani záporáci nie sú zlí, len trochu netradiční. Akcie tu nie je zase tak moc, ale prišla mi pomerne kvalitná. Úvodná desaťminútovka je výborná, táto veľkolepá prestrelka ma veľmi bavila a okrem nej sa tu nájde ešte niekoľko solídnych naháňačiek. Vizuálne je to tiež slušná úroveň, aj keď niektoré efekty za špičkou očakávane dosť zaostávajú a veľmi sa mi páčila hudba, ale predsa len dosť vykráda Interstellar. Takže lepšie hodnotenie nedávam len kvôli druhej polovici, ktorá ide iným smerom, než by som chcel, ale aj tak som s výsledkom dosť spokojný, zaujímavá kriminálka s výborným úvodom, sympatickými postavami a skvelou hudbou. 69% ()

LangiJ 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem reportáž o filmu i trailer, takže nevím proč, ale čekala jsem úplně něco jinýho. Po prvních pár minutách jsem si dokonce říkala, jestli jsem si vůbec pustila správný film, jen Ji Chang-wook mě utvrzoval v tom, že jo :) Myslela jsem si, že to bude něco ve stylu The Con Artists a ono nakonec i trochu bylo, jen tady nevymýšleli promyšlené podvody, aby něco ukradli, ale aby někoho falešně obvinili a díky nezvratitelným důkazům poslali do vězení místo pravého viníka. Vyloupla se z toho povedená akční kriminálka, která si drží slušné tempo až do konce. Ji Chang-wook svou první hlavní filmovou roli zvládnul dobře a líbil se mi i zbytek jeho týmu - taková různorodá směsice, kde měl každý svou úlohu a pěkně se doplňovali. Přeloženo. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Po skvělém traileru vlastně dost velké zklamání, které ze skvělého potenciálu vytěžilo tak 10%. Kdyby se celý film odehrával v představách hrdiny hrajícího akční hru, mohlo to být vynikající a dokonce bych překousl i následující vězení, poněvadž zde to šlapalo solidně, ale od 40 minuty se z filmu stává obyčejná kriminálka, která nemá čím zaujmout. Herci neznámí, vizuál na Koreu průměrný, akce málo a následujícími minutami mě to už vlastně ani nezajímalo. 55% ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • Jednu malou zvláštnost s sebou filmový snímek, jehož natáčení odstartovalo 1. 6. 2015 v městském okrese hlavní jihokorejské metropole Soulu, Yongsan, aby 29. 11. ještě téhož roku skončilo, přeci jen nese. A není to fakt, že se jihokorejský herecký idol Chang-wook Ji objevuje vůbec poprvé v hlavních úlohách celovečerního filmu, neboť do této doby plnil vždy jen druhořadé pozice, nýbrž fakt, že se na režisérskou židli po dlouhých dvanácti letech posadil Kwang-hyeon Park, samotný tvůrce kasovně velice úspěšného snímku z roku 2005 Welcome To Dongmakgol. Za ten sklidil vedle finančního výdělku velké množství prestižních ocenění, zahrnující jak Nejlepší režii, tak i třeba Nejlepší nový režisér nebo Nejlepší originální scénář. (Conspi)

Reklama

Reklama