Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Česť zlodejov

  • Česko Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (viac)
Trailer 12

Potulný spevák a bard Edgin (Chris Pine) sa živí tým, že so svojou zlodejskou partičkou pomáha meniť majiteľov vzácnych artefaktov, jedným ukradnú a druhým  predajú. Je to nebezpečná práca, pri ktorej je neustále jednou nohou vo väzení a šťastena Edginove nepraje navždy. Keď sa mu podarí ukradnúť stratenú relikviu, ktorá sa nikdy nemala dostať do nesprávnych rúk a bol to práve on, kto ju do nich dobrovoľne doručí, spustí to domino efekt, ktorý môže otriasť celým svetom. Edgin je síce podvodník a zlodej, ale stále má v sebe kúsok cti, a tak sa rozhodne napraviť škodu, ktorú napáchal. Keďže však proti nemu stojí armáda nemilosrdných zabijakov, mocných čarodejníkov a zákerný bývalý priateľ Forge Fletcher (Hugh Grant), potrebuje tím, s ktorým by mal aspoň malú šancu obstáť. A keďže film vychádza z legendárnej hry, je jasné, že v jeho posádke nemôže chýbať drsná bojovníčka (Michelle Rodriguez), vznešený rytier (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) ani druidka (Sophia Lillis). (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Pokiaľ by film dostalo pôvodne zamýšľané štúdio Warner Bros., réžie by sa chopil Rob Letterman a do hlavnej úlohy mal byť obsadený Ansel Elgort. (Arsenal83)
  • Chris Pine zobral svoju úlohu, pretože rola Edgina mu prišla veľmi netypická pre hlavnú mužskú rolu vo fantasy filmoch a navyše videl synovca hrávať hru "Dungeons & Dragons", ktorá ich nesmierne bavila. (Arsenal83)
  • Film obsahuje krátku potitulkovú scénu. (Makky)
  • V 57. minutě, kdy projíždí povoz plný škeblí na trh, si lze krátce povšimnout, jak se jedna z nic oblízne jazykem. Nejspíše se jedná o mimica, slavné monstrum z říše Dračího doupěte, které na sebe umí vzít podobu nejrůznějších předmětů, nejčastěji truhly, jak jsme viděli ke konci filmy v bludišti. (Mytopyr)
  • Jedna z družin, která se účastní her v Neverwinteru, je hrané cameo z animovaného seriálu Dungeons & Dragons z roku 1980, protože jejich vzhled zcela odpovídá hrdinům tohoto seriálu, kterými jsou Hank the Ranger, Eric the Cavalier, Sheila the Thief, Bobby the Barbarian, Diana the Acrobat a Presto the Wizard. (Sidarius)
  • Owlbear (v češtině přeložený jako „mědvědovýr“) je standardní „Dungeon & Dragons“ příšera, která má ve hře obrovskou sílu a velkou odolnost a jejíž popis zní: „Obrovský kříženec mezi obří sovou a medvědem, který je znám pro svou zuřivost a agresivitu, což z něj dělá jednoho z nejobávanějších predátorů ve volné přírodě.“ (Sidarius)
  • Ve filmu jsou představeny některé Dungeon & Dragons specifické humanoidní rasy, konkrétně „kočičí lidé“ Tabaxi, „ptačí lidé“ Aarakocra, „dračí lidé“ Dragonborn, „hadí lidé“ Yuan-ti a také „ďábelští lidé“ Tiefling. (Sidarius)
  • Celý příběh se odehrává ve světě Forgotten Realms, což je jeden z nejznámějších a nejvyužívanějších světů „Dungeon & Dragons“. Odehrávají se v něm slavné RPG série „Baldur's Gate“, „Icewind Dale“, „Neverwinter“, „Eye of the Beholder“ a mnohé další. Do tohoto světa jsou také zasazené mnohé slavné fantasy knihy, jako například všechny knihy o Drizztovi od Roberta A. Salvatora. (Sidarius)
  • Ve filmu Simon (Justice Smith) několikrát zmíní kouzlo „Fresh Cut Grass“ („čerstvě posečená tráva“). Jedná se o odkaz na projekt Matthew Mercera Critical Role (od r. 2015), se kterým úspěšně zpopularizoval formát hry „Dungeons & Dragons“. Jeden z hráčů (Sam Riegel) totiž hrál za postavu, která se jmenovala Fresh Cut Grass a se svým neobvyklým charakterem se stala mezi fanoušky ikonickou postavou. (UncleMorty)
  • Natáčení započalo v dubnu 2021 na Islandu a skončilo 19. srpna téhož roku. Dále se filmovalo v Belfastu v Severním Irsku. (fiLLthe3DD)
  • O distribuci snímku se původně mělo postarat studio Warner Bros., nicméně nakonec se společnost Hasbro (která je vlastníkem značky „Dungeons & Dragons“) rozhodla pro spolupráci s Paramountem. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (viac)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (viac)

Reklama

Reklama