Reklama

Reklama

Píše sa rok 1880 a v uliciach Londýna panuje nepredstaviteľný strach. K prípadu brutálnej vraždy päťčlennej rodiny je privolaný inšpektor John Kildare (Bill Nighy) zo Scotland Yard. Súbežne s daným prípadom je z otrávenia manžela obvinená krásna Lizzie Cree (Olivia Cooke). Takmer všetko nasvedčuje tomu, že ona je skutočným páchateľom, no skúsený detektív od prvého momentu tuší, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. Obzvlášť, keď sa v meste objavilo i viacero vrážd, za ktoré je údajne zodpovedný šialený vrah zvaný Golem, ktorý naposledy úradoval pred viac ako pol storočím. Inšpektora tak čaká nesmierne zložitá úloha ... (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (48)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Píše sa rok 1880, v uliciach Londýna panuje nepredstaviteľný strach. K prípadu brutálnej vraždy päť člennej rodiny, je privolaný inšpektor John Kildare (Bill Nighy) zo Scotland Yard, pričom súbežne s daným prípadom, je z otrávenia vlastného manžela, obvinená mladá, krásna Lizzie Cree (Olivia Cooke). Takmer všetko nasvedčuje tomu, že je skutočným páchateľom, no skúsený detektív od prvého momentu tuší, že nie všetko musí byť tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Obzvlášť, keď sa v samotnom meste objavilo viacero vrážd, za ktoré je údajne zodpovedný šialený vrah zvaný Golem, ktorý naposledy úradoval pred viac, ako pol storočím. Inšpektora Kildare-ho tak čaká nesmierne zložitá úloha ... Ďalší "nehoror" roku, ktorý sa samozvane pasuje do žánru, okolo ktorého ledva zavadil krídlom lastovičky. Netvrdím, že sa neobjaví pár násilníckych pasáží, no skôr na úrovni thrilleru, než hororu ako takého. Inak všetko dokonale vystihol užívateľ "Corpsegrinder ". Sám by som to nenapísal lepšie. Miestami neskutočne pomalé, až človek prepadne nude, samotná story sa rozmotáva v dvoch dejových líniách, no chvála bohu, nie je nijak zmätočne podaná, pričom v závere sa všetko krásne rozmotá. Za mňa priemer bez nadšenia, inak viac menej pre milovníkov doby, do ktorej je samotná príbeh zasadený ... ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Skvělý atmosférický skorohoror z viktoriánského Londýna, plnýho mlhy, špíny, hnusu (čti krásy) a vraždiček. IMHO The Limehouse Golem je o mnoho lepší než profláknutější Z pekla. Na pět hvězd to není, ale když vidím to hodnocení na zdejší databázi znásilněný všema těma debilitama z Hollywoodu, říkám screw this a pětihvězdu tomu jebnu. Navíc Bill Nighy se mračil tak, jak to umí jenom on a Olivia Cook byla tak sladká, jak to umí zase jenom ona. ()

Reklama

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Limehouse není nijak kvalitní kriminálkou ani thrillerem. Zápletku sice má, ale diváka celkem rychle napadne kdo je onen Golem. Ono těch možností moc není. Napětí je tam také poskrovnu a opravdu se zdá, že Nighy hraje stejně unaveně, jako je unavený detetktiv Kildare jehož ztvárňuje. O to více energie naštěstí do své role vložila krásná Olivia Cooke. Proč tedy stojí na tento film koukat kladete si asi otázku. Pro jeho kulisy odpovídám. Londýn roku 1880 se tvůrcům podařilo ztvárnit parádně se vší tou špínou, tisíci kouřících komínů do zasmušilé oblohy, kde někde tam dole ve stísněných uličkách čtvrti Limehouse žijí obyvatelé své životy jak červíci v mršině kdesi na kraji cesty... Nebyl to ale jen Londýn, byla to i divadelní společnost a vůbec celé to prostředí kabaretu... V tomto byl film skutečně úžasný! Takže já říkám, nebylo to špatné a koukat se na to bez úhony dá. Kdo má rád atmošku temných vlkých uliček spoře osvícených jen petrolejovými či plynovými lampami, v nichž někde v šeru číhá vrah, ať neváhá! Já dávám za 3 rukopisy. * * * ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sám o sebe bol zaujímavý a pátranie po tajomnom beštiálnom vrahovi tiež, no spôsob akým bol podaný divákovi ma bavil už menej. Na môj vkus až príliš "divadelné", čo malo za následok občasnú nudu a uberanie na atmosfére. Na druhú stranu ale formálna stránka bola priam mňamózna - bezchybná viktoriánska výprava starého Londýna, pekné kostýmy, goticko-hororová atmosféra strachu a tajomna, výborní herci a na záver aj prekvapivé odhalenie a rozuzlenie príbehu. Predovšetkým tieto atribúty ťahajú snímok do nadpriemeru, spokojnosť. 75/100 ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Být to delší, tak do konce nevydržím. Začátek fakt super, ale ten styl vyprávění a prokládání kabaretem tomu hodně ubíralo na spádu a napětí, což byla škoda, protože jinak to mohlo být na čtyři *. Na jeden večer ale slušná zábava, která se krve a řezničiny nebojí, za což palec hore. A Olivie Cooke předvedla velmi dobrý výkon, lepší než můj velký oblíbenec Bill Nighy, toho už jsem viděla hrát i líp. Ale jinak rozhodně lepší průměr. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Do role inspektora Johna Kildara byl původně obsazen Alan Rickman. Ten ale projekt opustil, když mu byla diagnostikována rakovina. Místo něj byl následně obsazen Bill Nighy. (animaxis)

Reklama

Reklama