Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(2)

1686: 18letá Nella Oortmanová zaklepe na dveře impozantního domu v nejbohatší amsterdamské čtvrti. Plná nadějí a snů začne nový život jako manželka Johannese Brandta. (Viasat)

Recenzie (16)

Hannibal1913 

všetky recenzie používateľa

Dabingforum: v českomoravském znění: Marika Šoposká - Anya Taylor-Joy (Petronella Brandtová), Petr Lněnička, Anna Brousková - Romola Garai (Marin Brandtová), Michal Gulyáš, Vendula Příhodová, Martin Zahálka, Zdeněk Maryška, Viktor Dvořák, Dana Černá, Daniel Krejčík, Sára Milfajtová, Lucie Svobodová (titulky) a další Překlad: Jan Feldstein Dialogy: Alena Navrátilová Zvuk: Svatopluk Cechel Produkce: Mirka Monsportová Režie: Lucie Petra Svobodová Pro Viasat vyrobila Společnost SDI Media ve studiu S Pro Alfa CZ a.s. v roce 2017 ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

miniaturista na mě udělal neutrální dojem.Ani tak ani tak..Bezcenný děj ale velice dobře vystižená prudérní doba (asi) ve které se odehrával.Kostýmy a rekvizity...Kamera ,která si dala záležet na hře světla a stínů ,,ta byla fantastická.Proč horor?Filmy s novodobou tématikou gay nejsou označovány jako hororové.Aspoň já jsem si nevšimla.Extrémně mizerný,nezřetelný dabing ()

Reklama

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zajímavé historické drama s kvalitně napsanými postavami a špičkovou kamerou. Trochu pruda je, že v samotném příběhu je celá ta miniaturistická, mysteriózní linka naprosto zbytečná (asi nějakej sofistikovanej trolling). Bez ní by to celé bylo působivé úplně stejně, akorát by to bylo o cca hodinu kratší (což je asi tak ta minutáž kterou divák v těch třech dílech vnímá jako přebytečnou)... A je fakt Joy sledovat při práci Annu Taylor-Joy ( rafinovaná slovní hříčka, žejo.. však jsem to taky vymejšlel dvě hodiny :D ). ()

Petro 

všetky recenzie používateľa

Já vám teda nevím. Tento a podobné seriály se dnes rodí jak na běžícím páse, financovány platformami z placených kanálů. A můj prožitek je znova podobný - hezká malovaná podívaná, ale vlastně o čem? Vyrobit, vyrobit, a zase vyrobit a prodat a udržet platící na naší platformě. Příběh podáním neuvěřitelný. Bože! Ta miniaturistka bez placení měla neskutečný tvořivý výkon! A proč? Důvod? Myslím, že jen pro tu podívanou. A na tomhle je postavená celá série. Je to prázdny. Zákusek z glukózo fruktózovyho sirupu místo cukru, místo vanilky vanilková příchuť, místo másla palnovej olej. Čistá iluze. Jak to tak po sobě čtu 2* z milosti a otázka: tohle je dobré filmové dílo? Jen zábava a daní je čas (vyměřený). ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Dej sa odohráva v roku 1686 v holandskom Amsterdame. Matka prinúti Petronellu (Anya Taylor-Joy), aby si vzala za muža bohatého priekupníka Johannesa Brandta (Alex Hassell) a pomohla tak rodine zbaviť sa dlhov. Pre Nelly, ako ju všetci prezývajú, to ale nie je výrazným problémom, pretože Johannes je šarmantný a krásny muž. Keď sa nasťahuje k Brandtovcom, dostane pozoruhodný dar. Tým je miniatúrna kópia domu. S pomocou jeho tvorcu, ktorý jej neustále posiela ďalšie doplnky pre domček, začína odkrývať záhadné tajomstvá jej novej rodiny. Tajomstvom zostáva aj to, kto je neznámym miniaturistom, ktorý dom vyrobil a o rodine toho vie viac, než je normálne. - Podarená historická dráma s miniatúrnymi prvkami gotického hororu, ktoré tu sú aj napriek tomu, že sa dej odohráva na konci sedemnásteho storočia. Samozrejme som to chcel vidieť kvôli slečne Taylor-Joy, ktorá je momentálne najslubnejšou mladou hororovou herečkou a tu svoj talent len potvrdzuje. Príbeh má plno velmi zaujímavých zvratov a na dobu, v ktorej sa odohráva, je až nadčasový. Okrem silných hereckých výkonov zaujmú aj dekorácie, kostýmy a velmi pekné prostredie holandského mestečka. Neviem, do akej časti je to inšpirované skutočnými udalosťami, ale minimálne postava Petronelly bola ozajstná a jej miniatúrny dom je stále v múzeu v Amsterdame. BBC sa tento projekt rovnako ako minuloročný The Living and the Dead vydaril, a bol by som velmi rád, keby sa týmto desivejším veciam venovali viac, pretože prostriedky majú očividne dostatočné a dokážu pritiahnuť slušné mená. + herečka z Vampire Academy, The Witch, Split a Morgan + herečka z The Living and the Dead ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama