Reklama

Reklama

Pivnica

  • Česko Sklep (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlhoročné manželstvo Milana a Táni je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie a rozhodne sa odhaliť pravdu sám. Čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu zmizne dieťa? (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (57)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Příběh vztahu v krizi, do něhož jako katalyzátor vstoupí smrt dcery a neschopnost policie. 1) Rodák ze Sevastopolu, 44letý charismatický režisér a producent Igor Vološin vytvořil pomalý, ponudnělý, psychologizující příběh, který ovšem má svůj půvab._____ 2) Navíc jsou tu pěkní herci: 58letý zajímavý Jean-Marc Barr (otec Milan), 38letý přitažlivý Milan Ondrík (poručík Varga), 24letý (snad) Dalibor "Dalyb" Štofan (uvězněný Lukáš), jenž ve svém hereckém projevu svou zkušenost rappera nijak neuplatnil, Filip Hinca (Denis, co chtěl v autě šukat s Lenkou) či Michael Mottl (Lukášův parťák Paťo). ()

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

konečne prvý slovenský film z posledného obdobia, ktorý sa dal dopozerať...žiaľ, to čo fungovalo a bolo dobré nemalo so Slovákmi nič spoločné...Jean-Marc Barr ukázal, ako sa má hrať a na druhej strane Štofan a Ondrík boli ukážkovým príkladom, ako sa hrať nemá. Filmu pomohla i slušná réžia Igora Vološina. Epizódna úloha opilca bola trápnou exhibíciou kedysi populárneho Čecha Romana Skamene. Nuž - dobrí herci už skoro vymreli a nové generácie "umelcov" nestoja za nič! ()

Reklama

Olík 

všetky recenzie používateľa

Slovenské drama, které zřejmě mělo ambice stát se světovým, ale výsledek spíše odpovídá dílu televizního kriminálního seriálu. Rodinné drama, kriminálka, psychologický thriller….tak nějak od všeho trochu a tak trochu nic z ničeho. Naprosto zbytečný Barr…..myslím, že nějaký slovenský herec by to zvládnul taky a dost možná přirozeněji. Za vlasy přitažený vyšetřovatel (Milan Ondrík). Docela mne bavila Simonova (i když to angažování zahraničních herců moc nechápu) a mile překvapil Dalyb (četl jsem na jeho herectví různorodé komentáře, ale za mne OK). Ale v pointě slušná syrovátka, u které se mohlo na některých aspektech ještě zapracovat a některé úplně překopat. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Som rád za každý nový slovenský film, ale tento mi je nejakou záhadou. Prečo točí ukrajinský režisér film na Slovensku s francúzkym hercom v hlavnej úlohe??? Hmm..., nič proti tomu, len je to u nás zatiaľ veľmi ojedinelé. Chcel by som písať chvály, ale tento film iba ako letný vánok pripomína veľmi známy film Denisa Villeneuvea - Zmizení. Herecky dobre zahrané, aspoň hlavné úlohy teda, zvyšok je na tom dosť kolísavo, ale asi najviac by som vytkol zvuk resp. dialógy, ktoré kritizujem pravidelne. Ja neviem, ale pri starších slovenských filmoch sa mi nikdy nestalo, aby som nerozumel , čo herec hovorí...V nových filmoch sa mi to stáva pravidelne. Herci neotvárajú ústa, neartikulujú a často sa mi stáva, že mrknem na manželku a pýtam sa "čo povedal??" a ona rovnako..."neviem"...Aj u mňa vychválený Milan Ondrík za film Nech je svetlo má v tomto smere čo zlepšovať. Mohol to byť celkom fajn film keby..., bol herecky presvedčivejší( v menších úlohách), temnejší a v dialógoch viac zrozumiteľnejší a údernejší. 50%. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,VIETE, DECKÁ ZVYKNÚ ZDRHNÚŤ Z DOMU KEĎ ICH RODIČIA MAJÚ DÁKE NEZHODY. JE TO NIEČO AKO FORMA ODPLATY, ALEBO TAK." ,,A KVÔLI TOMU JU IDETE HĽADAŤ SO PSAMI?" __ Takéto žánrové filmy u nás dosiaľ nemajú tradíciu a pokiaľ ich chceme nakrúcať, musíme sa to najprv naučiť, inak budú zakaždým problematické (viď. ,,Trhlina"). ,,Pivnica" má divácky vhodný námet so silným komerčným potenciálom, ktorý sa svojím nesprávnym uchopením stal už rok po premiére zabudnutým prepadákom. Aj vďaka neopozeraným tváram ide zo začiatku o solídnu záležitosť udržiavajúci vďaka celkové nejasnosti divácku pozornosť. Postupne sa však čoraz väčšmi derú na povrch obsahové i formálne nedostatky filmu v podobe znovu opakujúcich sa málo funkčných záberov (otec sediaci na dcérinej posteli, pohľady z okna, cesty autom) a nepodstatných dejových odbočiek (nevera) nijako nedopomáhajúcich v zmysluplnejšom rozvití príbehu s banálnou zápletkou i pointou a akýmsi odstrihnutým záverom. Z hereckých predstaviteľov sa javí najzaujímavejšie Milan Ondrík, ale zdá sa mi, že po predchádzajúcich vynikajúcich postavách vo filmoch ,,Eva Nová" a ,,Únos" akoby ustrnul v istej hereckej kreácii a pri spomínanom zlom zvuku by si jeho neortodoxný vyšetrovateľ len tak šomrajúci si popod nos jednoznačne zaslúžil titulky. Ešte som si všimol, že ide po dlhej dobe o slovenský film, kde nezaznie jediné slovo po česky, na lepšom celkovom výsledku mu to však nepridá. (205. hodnotenie, 22. komentár k filmu) ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (1)

  • Autor původního scénáře, slovenský spisovatel a scenárista Richard Pupala, není ve filmových titulcích uveden a zřejmě se od výsledného tvaru distancoval. Jako spoluautor scénáře býval uváděn také Marian Puobiš. V titulcích tak není uveden žádný scenárista. (SONY_)

Súvisiace novinky

Slovenská krimi světových rozměrů

Slovenská krimi světových rozměrů

31.07.2018

Ruský režisér Igor Vološin (Beduín) a slovenská producentka Lívia Filusová (V tichu) čerstvě dokončili svůj nejnovější projekt, kriminální drama Sklep. Film v koprodukci Slovenska, České republiky a… (viac)

Reklama

Reklama