Reklama

Reklama

Dila

(seriál)
  • Česko Pomsta nebo láska (viac)
Telenovela
Turecko, (2012–2014), 107 h 15 min (Minutáž: 49–129 min)

Predloha:

Necati Cumalı (kniha)

Hrajú:

Erkan Petekkaya, Hatice Şendil, Sitare Akbaş, Yonca Cevher, Hülya Darcan, Ayfer Dönmez, Ali Düşenkalkar, Necip Memili, Özlem Tokaslan, Engin Şenkan (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(62)

Obsahy(1)

Toto je príbeh neuveriteľnej lásky medzi dievčaťom z mesta Dilou, ktorá hľadá spravodlivosť (Hatice Şendil) a miestnym vodcom Rizom (Erkan'a Petekkaya). Na mieste, kde má slovo miestnych vodcov vyššiu hodnotu ako zákon, stojí sama zoči-voči miestnym pravidlám. Po udalostiach v Adane a smrti svojho manžela sa Dila rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a postaviť vraha svojho muža pred súd.
Osudy dvoch rodín, rodiny Selamoğlu'ových a Barazoğlu'ových, žijúcich v Sarigol'e sa zmenia po príchode Ihsana Barazoğlu a jeho ženy do mesta. Šťastné manželstvo Dily a Ihsana je zatienené nešťastnou udalosťou.
Hlava rodiny Barazoğlu'ových, pán Seyit (Senka Engine), sa rozhodne predať pozemky čestnému a slušnému Rizovi Selamoglu. Keď sa to však dozvie jeho mladší syn Azer, veľmi ho to nahnevá. Azer, ktorý už roky v sebe pestuje nenávisť voči Rizovi, si to s ním ide vyriešiť.  Ihsan sa však medzi nich zamieša a je postrelený.  Ihsan zomiera a zanecháva tu po sebe svoju milovanú manželku a dve znepriatelené rodiny. Ihsanova manželka Dila (Hatice Şendil) je rozhodnutá zabiť Rizu - vraha svojho manžela. Dila nevie, že muž s ktorým sa náhodne zoznámi je sám Riza. Bláznivo sa do neho zamiluje a ani len netuší, že on je vrahom jej manžela. Aj Riza sa zamiluje do Dily a rozhodne sa tajiť pred ňou svoju pravú identitu. Riza na jednej strane trpí výčitkami a trápi ho svedomie pre vraždu Ihsana, ale na druhej strane zisťuje, že žena, do ktorej sa zamiloval, chce pomstiť smrť svojho manžela. Ich vzájomná láska zo dňa na deň rastie a Rizovo tajenie svojej pravej identity pred Dilou, celú situáciu len komplikuje. Riza sa tak vydáva na cestu, z ktorej už niet návratu.
Bude odvážna a silná Dila hrdého a sebavedomého Rizu milovať, či nenávidieť? Bude môcť  ich láska rozkvitnúť aj napriek nenávisti, nepriateľstvu, tradíciám, verejnej mienke, či intrigám Azera a hospodára Canipa? (TV Doma)

(viac)

Recenzie (13)

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Česko Slovenským fenoménom začiatku nového milénia boli lacné, nekonečné telenovely. Naivné, stupidné romantické hlúposti, ktoré sa točili prevažne v Južnej Amerike. Absolutné dno televíznej filmovej tvorby. Tento trend pomaly ustal a prišlo niečo oveľa horšie. Telenovely z Turecka. Je to trójsky kôň, prostredníctvom ktorého sa moslimský svet vkráda do európskych domácností. Jedným z týchto nebezpečných mohamedánskych kultúrnych atentátov je aj stodvadsaťštyri dielny seriál "Dila" (Dila Hanim). Zákerný turecký odpad! ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Pre cieľovku ideálne, pre ostatných o trochu menej neznesiteľné ako žánrová konkurencia. Ale je to samozrejme škvár ako vyšitý ()

Evandulik odpad!

všetky recenzie používateľa

Ďalší super turecký seriál, ktorý počúvam nedobrovoľne pri prácach v kuchyni. Drása mi neskutočne nervy a ušný aparát mi chce vyskočiť z lebky, aby sa sám podpálil. Nechápem prečo 2x do dňa (možno aj viac) chodí na istej stanici a nechápem ako toto niekto môže pozerať. ()

tyna97 

všetky recenzie používateľa

Abych pravdu řekla, ze začátku celkem nuda, nepřišlo mi to nijak zajímavý. Možná jen že Dila chtěla pomstu, teď už je s ní stejná nuda, jako s Rizou. Kdo mě dost překvapil, je Azer. Kdyby se kolem něj a Fatmy točil celý děj, vůbec by mi to nevadilo. Děsivý psychopatický romantik...těžko si to představit bez něj. Já ač jsem velký nadšenec pro všemožné turecké capiny myslím, že todle si apoň tu jednu * zaslouží. Ale mně se to moc líbí. ()

Mamlas odpad!

všetky recenzie používateľa

Omylem jsem to zapnul... Vydržel jsem to sledovat 6 sekund, z toho 4 mi trvalo, nez jsem našel ovladač, abych tu ukrutnost přepnul jinam. ()

jeany23 

všetky recenzie používateľa

Některé situace a postavy jsou jak okopírované z Tisíc a jedné noci (mrtvý manžel, mrcha švagrová, přísný ale v nitru laskavý tchán, "slabší" odstrkovanější syn atd. atd.), hlavní hrdinka se chová jak neposlušný fracek a zasluhovala by pár facek. Stále se tu hrozí se zbraní v ruce, věšení, střílení...ale jako nenáročná výplň nudného večera to funguje a navíc to někdy obsahuje slušně napínavé momenty. Kýč jak bič, ale kdo tento žánr nemusí, tak ať se na to nedívá. A Riza je prostě sekáč ! ()

Maeve.Orion

všetky recenzie používateľa

Dila...je presne ten typ ženy, že hoc je atraktívna a vyhrala aj nejakú tú súťaž krásy, vám príde tak neskutočne odporná už pri druhom dieli tohto nezmyselného seriálu, kde jej umrie manžel, pretože ho zabije chlapík, do ktorého sa zamiluje po jednom dieli od pohrebu. Hlúposť. Dokonalý zabijak času pre ženy v domácnosti, staré dievky a ženy snívajúce o večnej láske....v skratke, my, rozumní ľudia so vzdelaním, zmyslom pre realitu a uprednostňovaním kvality pred askézou, sa za žiadnych okolností neodvážime zapnúť TV Doma a Dilu...0% ()

Reklama

Reklama