Reklama

Reklama

Dila

(seriál)
  • Česko Pomsta nebo láska (viac)
Telenovela
Turecko, (2012–2014), 107 h 15 min (Minutáž: 49–129 min)

Predloha:

Necati Cumalı (kniha)

Hrajú:

Erkan Petekkaya, Hatice Şendil, Sitare Akbaş, Yonca Cevher, Hülya Darcan, Ayfer Dönmez, Ali Düşenkalkar, Necip Memili, Özlem Tokaslan, Engin Şenkan (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(62)

Obsahy(1)

Toto je príbeh neuveriteľnej lásky medzi dievčaťom z mesta Dilou, ktorá hľadá spravodlivosť (Hatice Şendil) a miestnym vodcom Rizom (Erkan'a Petekkaya). Na mieste, kde má slovo miestnych vodcov vyššiu hodnotu ako zákon, stojí sama zoči-voči miestnym pravidlám. Po udalostiach v Adane a smrti svojho manžela sa Dila rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a postaviť vraha svojho muža pred súd.
Osudy dvoch rodín, rodiny Selamoğlu'ových a Barazoğlu'ových, žijúcich v Sarigol'e sa zmenia po príchode Ihsana Barazoğlu a jeho ženy do mesta. Šťastné manželstvo Dily a Ihsana je zatienené nešťastnou udalosťou.
Hlava rodiny Barazoğlu'ových, pán Seyit (Senka Engine), sa rozhodne predať pozemky čestnému a slušnému Rizovi Selamoglu. Keď sa to však dozvie jeho mladší syn Azer, veľmi ho to nahnevá. Azer, ktorý už roky v sebe pestuje nenávisť voči Rizovi, si to s ním ide vyriešiť.  Ihsan sa však medzi nich zamieša a je postrelený.  Ihsan zomiera a zanecháva tu po sebe svoju milovanú manželku a dve znepriatelené rodiny. Ihsanova manželka Dila (Hatice Şendil) je rozhodnutá zabiť Rizu - vraha svojho manžela. Dila nevie, že muž s ktorým sa náhodne zoznámi je sám Riza. Bláznivo sa do neho zamiluje a ani len netuší, že on je vrahom jej manžela. Aj Riza sa zamiluje do Dily a rozhodne sa tajiť pred ňou svoju pravú identitu. Riza na jednej strane trpí výčitkami a trápi ho svedomie pre vraždu Ihsana, ale na druhej strane zisťuje, že žena, do ktorej sa zamiloval, chce pomstiť smrť svojho manžela. Ich vzájomná láska zo dňa na deň rastie a Rizovo tajenie svojej pravej identity pred Dilou, celú situáciu len komplikuje. Riza sa tak vydáva na cestu, z ktorej už niet návratu.
Bude odvážna a silná Dila hrdého a sebavedomého Rizu milovať, či nenávidieť? Bude môcť  ich láska rozkvitnúť aj napriek nenávisti, nepriateľstvu, tradíciám, verejnej mienke, či intrigám Azera a hospodára Canipa? (TV Doma)

(viac)

Filmotéka

Používateľ Formát Jazyky Pridané Pozn.
Yukie_RM digitálna kópia
06.12.2023

Reklama

Reklama