Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po ďalšom divokom večierku zaparkuje zbohatlícky flákač a playboy Lenny svoje fáro len tesne vedľa garáže, hneď na dno napusteného bazéna. A otcovi dôjde trpezlivosť. Koniec flákania, koniec míňania, koniec pohodového života. Lenny sa musí začať starať o pätnásťročného Dávida s ťažko chorým srdcom, ktorému podľa lekárov zostáva len pár mesiacov života. Dávid žije v sanatóriu a okrem operácií toho vlastne veľa nepoznal. V jednom momente sa tak stretnú dva úplne rozdielne svety, svet klubov, večierkov, alkoholu a krásnych žien so svetom nemocnice, liekov a operačných sál. S tým druhým svetom si ale Lenny veľmi starosti nerobí a začne sa o Dávida starať tak, ako jednoducho vie. "Ste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pre ťažko chorého chlapca ideálne," počuje od krásnej lekárky. Rozhodne sa, že Dávid si musí užívať, kým môže. Ukradnúť auto, ísť na striptíz, do klubu, nakupovať samé blbosti. A potom si Dávid želá ešte jedno – chce sa zamilovať do nejakého dievčaťa. To je síce veľký oriešok, ale nečakané kamarátstvo už je tak pevné, že začnú pracovať aj na tom. Naplno, ako keby už nemalo byť žiadne zajtra. . čo sa napokon môže naozaj stať. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (84)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film, inšpirovaný skutočným príbehom zo Života, ktorý vás doslova chytí za srdce. Avšak celé je to zobrazený možno až príliš zjednodušene a miestami povrchne. Ale aj napriek tomu je odkaz filmu jasná. Typická a na mieru šitá rola pre Elyas M'Barek. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zrejme nebudem jediný, komu postava nezodpovedného Lennyho až príliš prenikavo korešpondovala s podstavou Zekiho Müllera z obľúbenej komédie Fack ju Göhte. Elyas M'Barek akoby len plynulo prešiel z jedného filmu do druhého - a postava len zmenila identitu, no charakterovo a temperamente je Lenny a Zeki za jedno. Ale to samozrejme len tak na okraj. Inak to bol samozrejme veľmi milý smutno-pekný príbeh s kusom nadhľadu a výborného dôvtipu. V poslednej dobe nadobúdam pocit, že žezlo niekdajšej francúzskej domény kvalitných dramédií postupne preberajú Nemci. Dôkazom je aj tento film, ktorý človeka chytil za srdce a takým nevtieravým štýlom priniesol aj silnú dávku sentimentu. To bratské puto, ktoré vzniklo medzi Lennym a Davidom bolo skutočne pôsobivé. Pekný film s veľmi dobrým feelingom, napriek dosť smutným okolnostiam. ()

Reklama

Handle 

všetky recenzie používateľa

Jelikož jsem to viděl s dabingem (který byl podle mě fakt hrozný), tak se to pomalu bojím objektivně hodnotit, protože si myslím, že v originálním znění by z toho třeba takové herecké výkony mohly vyjít mnohem líp. Občas mi však připadalo, že sleduju vyloženě kýčovitej televizní film, který pomalu nemůžu brát vážně (až mi někdy bylo trapně). Občas to ale naopak mělo světlý chvilky a lhal bych, kdybych řekl, že mě příběh nezajímal. Ale obecně to bylo fakt prvoplánový a silně nedotažený. Jak kdyby to nechtělo jít ani trochu pod povrch. Navíc bez opravdového vtipu i silnějších emocí, což vzhledem k námětu opravdu nechápu. Se zavřenýma očima (a hlavně vypnutým dabingem) slabé 3*. ()

gemi 

všetky recenzie používateľa

Typická německá "komedie", které naprosto chybí koule, takže všechno potenciálně vtipné se utne ještě před tím, než se to stačí rozjet. Taková soft verze Fakjů pane učiteli, včetně hlavního hrdiny. Akorát postavená na citovém vydírání. A matka nemocného kluka byla úplně příšerná po všech stránkách. Takovou nepříjemnou a nesympatickou kozu snad ani scénarista vymyslet nemohl. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

MBarek chápu, že táhne - hlavně díky Fakjů pane učiteli - to jo - to je fakt vtipné - ale tento film je za mě průměr. Ano - téma super - člověk - tím myslím i diváka si snad uvědomil, že se má oproti smrtelně nemocnému člověku jako prase v žitě. Že by to bylo natočené nějak světoborně - to ne - mě šlo spíš o tu myšlenku. Sem tam nějaký vtip, lehký úsměv, ale jinak za mě průměr. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (4)

  • Při titulcích hraje skladba „Das Herz schlägt bis zum Hals“ od skupiny Revolverheld. (jiricek33)
  • Na konci filmu je záber na skutočnú dvojicu. (marek1972)
  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově v Německu. (BMW12)

Reklama

Reklama