Reklama

Reklama

Impulse

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvorcovia:

Jeffrey Lieber

Predloha:

Steven Gould (kniha)

Hudba:

Benjamin Wynn

Hrajú:

Maddie Hasson, Sarah Desjardins, Missi Pyle, David James Elliott, Craig Arnold, Enuka Okuma, Callum Keith Rennie, Shawn Doyle, Genevieve Kang, David Alpay (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Obsahy(1)

V tomto akčním sci-fi seriálu se setkáváme se šestnáctiletou Henriettou Colesovou (Maddie Hasson), která při nepříjemném zážitku aktivuje vnitřní sílu z pudu sebezáchovy a uvolní své nadpřirozené schopnosti, o kterých nevěděla a které se postupem času s pomocí přátel musí naučit ovládat... (Trajektt)

Recenzie používateľa skeptic k tomuto seriálu (2)

Impulse (2018) 

Seriál zameraný viac na psychológiu postáv a realistický vývoj medziosobných vzťahov, než na (pre niekoho) lákavejšiu sci-fi premisu. Áno, vskutku. Viac sa to podobá na indie drámu, než na Jumpera. Seriál je z veľkej časti o vyrovnaní sa s traumtatickým zážitkom. Hlavná postava nie je idealizovaná (asi preto niekomu "vadí"), nie je čierno-biela (podobne ako aj iné postavy v seriáli), má odtiene, preto je pre mňa uveriteľnejšia, čo verím, bol tvorcovský zámer. Pre lepšie spojenie s hlavnou postavou nám tvorcovia dovolia občas nazerať aj jej subjektívnou optikou (sny, (deformované) spomienky, bezvedomie - kde často nastáva aj konfrontácia daného nepríjemného zážitku). Jedná časť je dokonca podáná fromou "uhol pohľadu", teda časť deja nám je podaná z dvoch odlišných perspektív. Možno si hovoríte, že to bolo len zbytočne nekonzistentné s ostatnými časťami, avšak umožnilo to vstúpiť do deja napätiu a zvedavosti, kedy hľadáte pohnútky postáv za ich zdanlivo čudným správaním (nezodpovedajúcim ich predchádzajúcemu vývoju/stavu), aby to nakoniec mohlo byť rozriešené a vaše hypotézy (ne)potvrdené. ___ Motív "komixového superhrdinstva" je touto sériou zavrhnutý ba až vysmievaný, keď jediným človekom uvažujúcim o Henry ako o superhrdinke je Townes, ktorý je definíciou nerda. Takáto reflexia superhrdinstva v záplavách superhrdinských seriáloch a filmoch je osviežujúca. ___ Seriál sa nesie celkovo skôr v pochmúrnej atmosfére (malé mestečko, prevládajú tmavšie farby, modrošedá, často sa veci dejú večer, v noci) a pôsobí relatívne komorne, hlavne ak prihliadneme nato že je v žánri sci-fi. Impulse je do určitej mieri aj o deštrukcii a konštrukcii rodiny (Boonova rodina sa na konci totálne rozpadá, Henrietta naopak našla rodinu a scelili sa). Nejde nepochváliť hercov, ktorý podali vynikajúce výkony, veril som im snáď všetko. Paradoxne som mal pocit, že Impulse menej fungoval v akčnejšej, epickejšej rovine (epizóda 9), tak uvidíme či sa to v ďalšej sérii potvrdí, lebo myslím si že sa schyľuje k väčšej akcii. 80% ()

State of mind (2018) (S01E02) 

Snáď o niečo lepšie ako pilot a to hlavne kvôli flashbackom jednej a tej istej situácie avšak rôzne deformovanej kvôli psychickým stavom (vedomou či nevedomou snahou o vnútorné vysporiadanie sa s daným sexuálnym incidentom) hlavnej postavy. 70% ()

Reklama

Reklama