Reklama

Reklama

Recenzie (4)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Druhá časť zo serie  Inner Sanctum mna osobne prekvapila, akým dorazom vypĺňala temné až mrazivé sceny. Je to taká komornejšie ladená dráma, kde poverčivosť môže zatieniť úsudok a aj keď v tom môžu hrať len obyčajne zhody okolností, no človeka to môže rozhodiť natoľko, že ho to nielen rozruší, ale už začne pochybovať o svojom názore i rozume. A  pravé o tom je tento príbeh. U tejto serie som si zvykol na krátku stopáž a aj keď sa na začiatku len divák zoznamuje s hlavnými hrdinami filmu, po chvíli ten psycho kolotoč prepukne na plno a zastaví sa až v úplnom konci. Musím ešte spomenúť, že ťahákom filmu je nielen slušne vygradovaný príbeh, ale aj herecké osadenstvo. Okrem hororového velikána Lon Chaney Jr. mu pekne sekundovali Anne Gwynne (House of Frankenstein či Black Friday ) i Evelyn Ankers (The Ghost of Frankenstein, Son of Dracula, Vlkolak ). Tak táto časť mi zatial z tejto serie sadla najviac a to asi hlavne tou pochmúrnou atmosférou, ktorá sa niesla celým filmom. Silné 4*. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Na cestách po jižních mořích se profesor zamiluje a ožení s domorodou ženou, Neví o tom, že byla vychována pověrčivými domorodci věřícími v nadpřirozenou bytost a voodoo...Trochu naivní, komorní film-noir.(max.50%). ()

Reklama

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Inner Sanctum Mystery 2. Spíš než o horor jde o jakési psychodrama s voodoo přesahem, ale poměrně mrazivé. Lon Chaney nejen hraje tradičně výborně, ale má i naprosto odpovídající roli, profesor Reed je nejen úspěšný, ale i chlapácký a s nikým se moc nepáře, když dvakrát vypráskal odpudivého Jenningse, byl jsem velmi spokojený. A dalším plusem je Anne Gwynneová jako Chaneyho manželka z džungle Paula. Škoda občasných naivit, ale to už k té době asi patří. I tak mi to vyšlo na čtyři hvězdy. Nečekaně velmi dobrý film. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Druhý film v pořadí universalovské série Inner Sanctum v hlavní roli opět s Lonem Chaneym. Nutno podotknout, že je podařenější než předchozí Calling Dr. Death. První polovina se nese v obdobném pomalém duchu, ale druhá je docela solidní psycho a místy mi trochu přebíhal mráz po zádech. Jedná se také o podobně komorní interiérovou záležitost, i když s více postavami :-)) ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama