Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Mari Tamaki je mladá středoškolačka, která doposavad ve svém životě nezažila něco, co by ji naplnilo či jakkoliv vytrhlo z jejího každodenního zavedeného života. Bližší setkání s tajemnou a ne moc oblíbenou spolužačkou Shirase jí přinese právě onen velký zlom a impuls, který tak vyhledávala! Mari dojme Shirasino neustálé a podivuhodné snění o výpravě na vzdálenou Antarktidu, a i když sama tuší, že pro obyčejnou studentku je taková výprava téměř nemožná, probudí to v ní doposud nepoznané zapálení to minimálně zkusit. (Scalpelexis)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

dudo24 

všetky recenzie používateľa

Páčilo sa mi to. Pekný príbeh o rastúcich kamarátstvach s netradičnou zápletkou. Prevládala komediálna stránka s občasnými emočne vypätými časťami. Bolo to veľmi pokojné a pohodové a to bol možno aj problém. V seriály nebolo nič, čo by ma nebavilo alebo čo by mi nebolo pochuti. Potreboval som avšak asi niečo viac. Možno keby viacej rozvinuli históriu postáv alebo viac retrospektívne riešili hlavný príbeh s mamou. Dávam teda hodnotenie na tri hviezdy. ()

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Očekával jsem, že mě MadHouse nezklame a přesně to se stalo. Dostal jsem sympatickou, milou a dobrodružnou cestu, která působila realisticky. Dostal jsem zábavu a občas i drama (předposlední epizoda strčí svou hloubkou do kapsy i Violet Evregarden), skutečné emoce, přátelství... Jistě, dala by se tomu vytknout určitá naivita, ale tady mi to vůbec nevadí, pomáhalo to se během sledování plně uvolnit. Vše toto v doprovodu příjemné a velmi povedené animace, kdy lokace na Antarktidě působí opravdu nádherně, i hudby. Zkrátka povedená dobrodružná cesta v doprovodu 4 sympatických dívek a dvou velmi přitažlivých žen (a pár dalších), která mě bavila stejně dobře, jako chvíle, které jsem v této sezóně strávil kempováním. Tedy hodnocení musí být zákonitě stejně a i zde napíšu, že toto je jedno z nejlepších anime sezóny "zima 2018". 8,4/10 ()

Reklama

Echelon1 

všetky recenzie používateľa

Poprosím nabudúce členov prekladateľskej skupiny HnS aby nepoužívali google prekladač (resp. scoore, ktorý má asi slabšie schopnosti eng. jazyka), pretože niekedy vety nedávali situačne vôbec zmysel, alebo úplne zmenili to, čo postava povedala. To len v dobrom, aby sa na to nabudúce dávalo väčší pozor. /// V komentoch sa toho už povedalo dosť. Poviem len toľko, že 1. epizóda bola tak úžasná a motivačná, že po dopozeraní som vzal nášho vlčiaka, išiel sa prijesť na okolité lúky, a po návrate som si ju pustil znovu. Postupne to prestávalo byť až tak pútavé, ale určite má čo ponúknuť. Viac, viz. ostnaté komenty, nejdem opakovať už povedané. ()

Terezinka198 

všetky recenzie používateľa

Proč lidé cestují? Na to se nedá příliš snadno odpovědět. Proč se pouštějí do cest, které ostatní považují za šílené? Nesplnitelné? Protože milujeme dobrodružství. Chceme poznávat, objevovat. Nové věci, sebe samotné, jiné zvyky v jiných zemích. Nebo něco hledáme. Já si tuto cestu užila. Vydáte se na ni i vy? Vřele doporučuji, příjemně se pobavíte a oddychnete si. 9/10 ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Shirase Kobuchizawa chce vycestovať do Antarktídy, pretože sa tu pre niekoľkými rokmi stratila jej matka. Svojmu cieľu podriaďuje všetko, čo vedie k tomu, že je v škole značne izolovaná a nemá priateľov. Mari Tamaki je obyčajná študentka a chce v mladosti zažiť čosi veľké. Hinata Miyake strednú školu opustila a pracuje v konbini (typický japonský obchod s potravinami). Yuzuki Shiraishi už od mala vystupuje v rôznych reklamách a reláciách, čo spôsobilo, že si nikdy nedokázala vytvoriť s nikým priateľstvo. Tieto štyri úplne odlišné dievčatá spojí jedno a to isté - práve expedícia do Antarktídy. Trinásťdielne anime z produkcie štúdia Madhouse z roku 2018 príbehovo postupne ukazuje, ako sa dievčatá stretávajú, spoznávajú, pripravujú a nakoniec aj cestujú na najchladnejší kontinent planéty. Z diváckeho pohľadu ide o veľmi príjemný dobrodružno-dramaticko-komediálny počin, ktorý má schopnosť nielen zabaviť a rozosmiať, ale vo viacerých scénach aj chytiť za srdce. Už len samotná motivácia Shirase ísť na kontinent, kde zahynula jej matka, je silným prvkom, na ktorom celý seriál prakticky stavia. Divák sa neskôr postupne dozvedá nielen o minulosti Shirase, ale aj ďalších hlavných protagonistiek, pričom prakticky ani jedna nie je minulosťou šťastnou. V spojitosti s touto skutočnosťou je potom zobrazenie postupného budovania pevného priateľstva medzi dievčatami tým, čo diváka najviac poteší. Každá totiž nachádza nielen kamarátku, ale aj oporu, na ktorú sa môže spoľahnúť. Priateľstvo je v prípade tohto anime mimoriadne dôležitým príbehovým prvkom, navyše krásne vykresleným. Medzi štvoricou dievčat funguje skvelá chémia, ktorá do seriálu prináša nielen množstvo emócií, ale aj humor. Ten možno označiť za veľmi dobrý, skutočne vtipný a odvíjajúci sa od charakterov dievčat. Asi je to iba súkromné zdanie, ale Mari v istých chvíľach pripomína Yui z anime K-On!. Seriál takisto dokáže zaujať pekne spracovaným vizuálom, zaujímavou výpravou aj dobrým hudobným sprievodom. Sora yori mo Tooi Basho poteší najmä tých divákov, ktorí na anime oceňujú dobre napísaný príbeh, ktorý so sebou prináša seriózne emócie, ale zároveň sa vďaka humoru aj dokáže nebrať vážne. Zaujímavé je aj zasadenie na ľadoborec a do Antarktídy. A samozrejme vynikajúca je tiež štvorica hlavných protagonistiek - Mari, Shirase, Hinata a Yuzuki. ()

Galéria (396)

Zaujímavosti (1)

  • Ľadoborec Širase (AGB-5003) je skutočná loď patriaca pod Japonské námorné obranné sily. Aj v skutočnosti je určená pre expedície do Antarktídy. (Echelon1)

Reklama

Reklama