Reklama

Reklama

Recenzie (3)

rivah 

všetky recenzie používateľa

Téměř nepřehledná zápletka přebírá motivy brakové četby a soustřeďuje se kolem osudů  Florence a jejího žárlícího muže. ()

strougy 

všetky recenzie používateľa

Společně s Harakiri nalezený a v Sao Paulu restaurovaný další Langův raritní a tentokrát i povedený film. S úspěchem zde převádí na plátno atmosféru brakové četby, kdy se příběh točí okolo manžela krásné Florence, snažího se zjistit, co že se to skutečně stalo během jejich svatby a to se stane záminkou k mnoha peripetiím, během nichž se v příběhu objevují zhýralí padouši, záměny identit dvou takřka identických bratrů či krádeže šperků. Silné 3*. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Mix žánrov, ako melodráma, komédia, či suspense, muselo byť v tomto prípade v podaní režiséra Fritza Langa v tej dobe mimoriadne príťažlivé. A že sa Lang stával machrom réžie, pričom sa v Ríši vo filmovom umení schyľovalo k expresionistickej vlne, pán režisér sa našiel. Potom, to už bolo len a len geniálne. Jeho remeselne zdatná prácička na tomto filme, je badať hneď od začiatku, možno trošičku prekombinovaný scenár, ale kryštalicky prevedený jeho umením na plátno. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama