Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
  • USA Narcos
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrajú:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Životopisný príbeh neslávne známeho kolumbijského drogového dílera a teroristu Pabla Escobara... Narcos je skratkou španielskeho slova "narcotraficante", čo znamená pašovanie drog. Seriál sa chronologicky venuje pôsobeniu kolumbijského drogového kartelu v Medellíne, ktorý založil neslávne známy drogový díler Pablo Escobar. Je známy ako Medellínsky kartel. Nakoľko koncom 70. rokov až takmer osemdesiat percent z celkového importu narkotík do USA pochádzalo z tohoto kartelu, Spojené štáty americké nasadili na dolapenie Escobara agenta špeciálnej protidrogovej jednotky DEA, Stevena Murphyho, ktorý nás sprevádza celým dejom. Agent Javier Peña tvorí jeho kolumbijského partnera, ktorý mu pritom pomáha. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa JohnMiller k tomuto seriálu (19)

Descenso (2015) (S01E01) 

Po toľkých chválach na tento seriál, od známych aj s čítania, som sa po dlhšom čase pustil do seriálu. Osobne ich pozerám veľmi málo, nepatrí to medzi moje obľúbené žánre ale niekedy sa dám prehovoriť. Moje obrovské očakávania sa však nenaplnili. 94% ? To fakt? Dal by som mu o 20 menej. Remeselne super, obsahovo tiež úderné, drogy, ženské narkomani, vraždy, ďalšie ženské a tak dookola. Ako oddychovka je to fajn, možno ešte o niečo lepšie ale na môj vkus nič extra. ()

Meč Simóna Bolívara (2015) (S01E02) 

Ako to býva bežne po pilotoch, druhá časť nebýva tak dejovo pestrá. Narcos nieje výnimkou, takže sa veľký posun v deji nekoná ale aj tak mi druhá časť prišla o trošku lepšia. Vynechali sa zbytočné obkecávačky a viac sa sústredilo na rozsiahlu škálu postáv. Okrúhli stôl pri ktorom sedeli všetci významný bossovia drog bola top scénka tejto časti, ináč to bolo zase plné drog, prostitútok, narkomanov, zabíjania a tak. Znie to drsne ale viac menej ide o oddychovku. ()

Stále stejní lidé (2015) (S01E03) 

Táto epizóda sa zamerala na Pabla, ktorý sa za každú cenu chcel dostať do parlamentu, čo sa mu aj podarilo, na moment. Páčilo sa mi na tom to, že celý svet, každý videl tú absurdnosť, že do politiky sa hrnie najväčší drogový boss sveta a nikto nemohol prakticky pohnúť ani prstom. Keď sa však problémy začali riešiť a on musel odstúpiť, očividne ho to tak troška nahnevalo, takže predpokladám, že ďalšie časti budú oveľa krvavejšie. A to nehovorím, že táto nebola. ()

Palác v plamenech (2015) (S01E04) 

Keď už si polícia nedokázala rady s Escobarom a dvojici vyšetrovateľom už nepomáhali ani vlastný ľudia celú kauzu zabalili do protikomunistického rúcha. Toho sa Američania báli viac ako nejakých drog. Po náhodnom objavení istých informácií Pablitovi klepli riadne po prstoch. Jeho charakter mi nebol od začiatku sympatický, respektíve som si ho nevedel obľúbiť, takže si užívam každý jeden jeho prešľap a nasledovné potrestanie. A v tejto epizóde toho bolo až až. Avšak na konci, keď obsadil ministerstvo spravodlivosti a nechal vypáliť všetky dôkazy proti nemu, mi bolo hneď jasné, že sa ešte iba rozbieha. ()

Jednou přijde budoucnost (2015) (S01E05) 

Ticho pred búrkou z menšími prietržami mračien. Výstižná metafora tejto časti. Absurdná situácia v Kolumbii naberá nevydané obrátky. Pomaly ale isto už Escobar prichádza na to, že v Kolumbii existujú aj nepodplatiteľný občania. A sú to práve tí, ktorých podplatiť potrebuje najviac. Odklon od deja Amerických vyšetrovateľov som bral ako pozitívny aspekt. Je to dobré obmieňať. Dej sa krútil hlavne okolo náčelníka polície Carrilla ktorý patrí tiež medzi tých nepodplatiteľných a ide po krku Escobara akoby to bol iba jeho jediný životný cieľ. Keďže však medzi jeho ľuďmi sú aj taký, ktorých si Escobar kúpil, ide zväčša iba na vlastnú päsť, nikomu sa nedá dôverovať. Koniec tejto epizódy bol neskutočne vyhypovaný. Po pokuse o vraždu Carrillo ušiel a osobne zavolal Escobarovi, že si ho nájde a zabije ho, Escobar prijal túto výzvu a sľúbil mu to isté. Po telefonáte bol očividne nasraný. To, čo sa bude diať nabudúce, bude určite zaujímavé. ()

Výbušniny (2015) (S01E06) 

Minuli sa mu náboje, môžeme ho dostať živého.... Je to na tebe........... Daj mu olovo. Óóó, tak zatiaľ najlepšia časť. Tuto už záporáci konečne dostávajú riadny náklad. Dokonca sa podarí eliminovať jedného z najvyšších nedotknuteľných narkobarónov. O jeho likvidáciu sa postarala moja najobľúbenejšia postava bývalí náčelník Carrilla s jeho špeciálnym komandom. Ale Escobar takisto nezaspal na vavrínoch. Objednal si na likvidáciu prezidentského kandidáta špecialistu na bomby a člena teroristickej organizácie ETA aby mu zostrojil jednu nenápadnú hračku. Najviac sa mi na tomto seriáli páči to, že ide o viac-menej vyobrazenie skutočných udalostí. Žiť v Kolumbii v tom čase musela byť hrôza. ()

Budeš plakat krvavé slzy (2015) (S01E07) 

Escobarova stratégia sa trocha zmenila. bomby ktoré vyhadzovali všetko do vzduchu, stovky mŕtvych policajtov, to všetko ako si najvyššie postavený dokázali vždy prekúsať a s Pablom nechceli za žiadnu cenu rokovať. Tak, narko-génius, zmenil stratégiu a začal unášať rodinných príslušníkov oligarchov. Tí pod nátlakom a strachom z blízkych presvedčili pána prezidenta pod neskutočným prívalom vyhrážania, nech konečne začne dohadovať podmienky na legálne vyriešenie problému. ()

Jedna velká lež (2015) (S01E08) 

Júj, preveľká škoda, že v seriáli nezobrazili tú chasing časť medzi prezidentom, Escobarom a DEA. Najprv som mal pocit, že som preskočil jednu epizódu, lebo by to na jednú epizódu zaručene bolo, bohužiaľ som nič nepreskočil. A tak podľa mňa, najzaujímavejšia časť z celého seriálu nebola zachytená. To však nemení na fakte, že išlo o ďalší skvelý dej, kde padali aj známe postavy. Dvaja ústredný vyšetrovatelia aj Carrila už prestali byť úplne kladné postavy, začalo im z nekonečných nezdarov hrabať a tak sa pustili aj oni do nečistej hry.. Tým dostali Pablovho bratranca a jedného z jeho hlavných zabijakov. ()

La catedral (2015) (S01E09) 

No teda.... Tak sa Pablo Escobar nakoniec presunul do ním navrhnutej väznice. To, že ide o zámok zo všetkým čo si len môžete predstaviť je vec druhá. Futbaloví štadión, kasíno, každodenný prídel prostitútok, no raj na zemi. Avšak ide stále o miesto z ktorého sa nemôže pohnúť, tak mu z toho po čase začne hrabať a paranoicky neveriť pomaličky ani vlastným ľuďom. Miesto mieru stále zvyšuje daň narkobarónom a už ich to prestáva baviť avšak tým, že k nemu nemajú dosah nemôžu spraviť nič. Vyšetrovatelia sa neustále snažia nájsť nejakú dieru v jeho systéme ale Escobar je chytrý. Majú podozrenie, že drogy preváža tunelom. A dokonca nekomunikuje telekomunikačnými zariadeniami, ani rádiom ani telefónom a dokonca ani morseovkou. Iba jednoduchými poštovým holubmi. ()

Vzlet (2015) (S01E10) 

Ako som predpokladal... Skončilo sa to tak, aby divákov navnadili na ďalšiu sériu. Čo je síce fajn ale či obsah. dej a kvalita sa vyrovná týmto desiatim častiam? K tomu by som postupoval skôr kriticky. Hoci má ešte Escobar zopár mesiacov života, neviem či dokážu zo zostávajúceho materiálu vyťažiť toľko aby sa to dalo považovať za adekvátne pokračovanie. Avšak táto záverečná časť bola (ako vlastne všetky) celkom podarená. ()

Season 2 (2016) (S02) 

Konečne tu máme druhú sériu. Hoci sa mi úvodná epizóda zo začiatku zdala byť troška rozťahaná, toho sa pri druhej sérií troška bojím, po chvíľke to preplulo do klasickej vyšetrovacej zápletky, ktorú asi všetci na tomto seriáli tak zbožňujeme. Pablo tu už nie je boss ktorý prechádza ulicami, a strieľa na všetkých policajtov naokolo. Zmenil sa na ducha ktorý kráča v tieňoch ostatných a ide z neho neuveriteľný strach. Zvyšná "sebranka" Narkobarónov ktorý nie sú s ním v kolaborácií, sa idú od strachu posr.. Tempo nastavili tvorcovia vynikajúco. ()

Cambalache (2016) (S02E02) 

Kult okolo Escobara opäť rastie do výšin. Obyvatelia Medelímu už asi zabudli na krvavé orgie ktoré tento narkobarón spôsobil a zo všetkých síl mu pomáhajú, hoci sa stále ukrýva a uteká pred políciou. Mňa ako vyšetrovateľa by porazilo, že je stále krok predomnou a celý svet je bezbranný. Záverečný masaker ma iba navnadil na ďalšiu epizódu a poukázal, že ignorácia prezidenta ohľadom vyjednávania, Escobara prestáva baviť. ()

Hodný, zlý a mrtvý (2016) (S02E04) 

!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!! Chudák Carrila.. Jeho smrť ma ani trošku nepotešila.. Prešibaný darebák Escobar je stále o krok vpredu pred vládou. Neviem koľko fikcie sa v tomto seriáli nachádza ale to všetko čo pre dolapenie tohoto narkobaróna spravili a aj tak ho nechytili sa pomaličky mení na sci-fi, to je neuveriteľné. ()

Nepřátelé mého nepřítele (2016) (S02E05) 

Escobar už vytočil toľko ľudí, že po mnohých zmarených príležitostiach dáva do kooperácie DEA agenta a Kartel z mesta Cali. Páči sa mi ako toto nebezpečné spojenie dostalo gentlmenský šmrnc a pluje čisto na profesionálnej vlne. Úprimne, nečakám, že to dlho vydrží a sledovať ako Pablovi muži padajú sťa muchy je prinajmenšom uspokojujúce. ()

Los Pepes (2016) (S02E06) 

Tajná organizácia ktorej cieľom je zabiť Pabla Escobara (Los Pepes) sa pustila do svojej práce hádam razantnejšie ako Carilla. Keďže ich nedrží nič pod zákonom, má vo svojej komunite zabijakov prvej ligy a pomáha im ešte niekto zhora, nemajú dôvod sa zastaviť pred ničím. Escobar sa snaží dovtípiť o koho sa jedná ale nikto o ničom nevie. Netrvá dlho a dôjde na to aj sám. A tak pošle na svadbu kartela z Calí, darček v podobe bomby.. Čím si ich ešte viac rozhnevá. ()

Německo 93 (2016) (S02E07) 

No, mám taký pocit, že Escobar už nemá veľa pred sebou. V tejto časti sa rozhodol, že sa pokúsi svoju rodinu poslať do cudzej krajiny aby bola v bezpečí, keďže v Kolumbii až príliš hustne atmosféra. Vyberie si tak najtolerantnejšiu imigrant friendly krajinu (ako inak, Nemecko). Informácia o cestovaní sa však rozšíri aj medzi agentov DEA a tak sa do krajiny rodinka nedostane. Escobar je už tak zúfalí, že poprosí dokonca políciu aby mu pomohla. Ako hovorím, ten už nemá veľa pred sebou, začne trúsiť chyby. ()

Konec narkobarona (2016) (S02E08) 

Ako sa míňajú ľudia Pabla Escobara, tak sa pomaličky blíži jeho koniec. Hoci v tejto epizóde ešte stále verí, že to otočí na svoj prospech, už s ním nikto nechce ani len spolupracovať. Jeho jediného poriadneho zostávajúceho zabijaka Quica takisto zajmú, takže už nemá ani s kým rozohrať novú partiu hry o moc. Keďže posledný bombový útok na civilistov tak trocha prehnal. Každý ostávajúci narkobarón si želá jeho smrť, je divákom jasné, že čoskoro sa to skončí. ()

Naše farma (2016) (S02E09) 

Povedal by som, že predposledná časť druhej série je iba úvod ku koncu a tu už divák jasne vie, že Pablo Escobar nadobro skončil. Skrýva sa s posledným mužom na farme narastie mu brada a v tomto vyhnanstve sa háda zo svojim otcom o morálnych zásadách. Miestami trocha naťahované ale stále kvalitné. ()

Konečný pád (2016) (S02E10) 

Štýl nakrútenia poslednej epizódy možno každému nesadne ale dotyčný musí sa uznať, že je lepšie sa držať historických faktov ako by to tvorcovia zakončili nejakou vymyslenou prestrelkou typu smrtonosnej pasci. Seriál vás dlho naťahuje tým, že Escobar síce komunikuje pomocou vysielačky s manželkou ale lokalizovanie jeho presnej polohy, je vážne ťažké. Nedarí sa im a vy už neviete či sa to skončí alebo nie. No keď príde na to, nestihnete sa ani len nadýchnuť a už je po tom. Bez milosti. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (viac)

Reklama

Reklama