Reklama

Reklama

Po 18 letech strávených ve vězení se Elwood Blues konečně dostává na svobodu. Jeho první kroky vedou do sirotčince, v němž vyrůstal on a jeho bratr, který již zemřel. Setkává se tam s desetiletým Busterem. Vedoucí sirotčince určí Elwooda za jeho poručníka. Elwood zpočátku neprojevuje velké nadšení, ale nakonec jej vezme sebou do New Orleansu. Protože mu v žilách proudí stále ještě jazz, chce vyhledat své staré kumpány a obnovit legendární kapelu Blues Brothers Band. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (84)

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Blues brothers dávajú znova dohromady kapelu. Teda vlastne už len Elwood pretože John Belushi aka Jake Blues to už má za sebou. Jeho úlohu preberá nevlastný brat Cabel, ktorý je napotvoru šerifom. K Elwoodovi sa ešte prilepí chlapec Buster, ktorý je sirota a jazda prerušovaná hudobnými vystúpeniami sa môže začať. Dej je s malými zmenami jednotka ako cez kopirák. Ale to nevadí, lebo je to rovnako dobrá zábava. Takže tu máme zbesilé automobilové naháňačky s mafiánmi aj policajtami, hromadné havárie, suchý humor a množstvo skvelých hudobníkov. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

The Blues Brothers (1980) originál je veľmi podarená komédia, od tohto pokračovania som čakala tiež dobrú zábavu, ale nevedela som, že to je PARÓDIA. Alebo možno je Blues Brothers 2000 len normálny sequel po 18 rokoch, ale je tak bláznivý, že ja som to jednoducho brala ako paródiu. V úvode som najprv nechápala, prečo mala mníška obrúčku, ale postupne som prišla na to, že v celom filme nedáva nič zmysel, žiadna logika, treba vypnúť mozog. Aretha Franklin si aj tu zaspievala, tentokrát Respect, ale už to nebolo také šmrncové ako v jednotke. Jednotka ma bavila tisíckrát viac. Tu som len krútila hlavou, aj keď musím uznať, niektoré scénky ma fakt pobavili, napr. keď Elwood vyhľadal svojho "brata", chlapec v kufri auta akože v izbe (ešte aj lampa mu tam svietila!), keď sa aj "brat" pridal k Blues Brothers a zopár ďalších. ()

Reklama

sehe 

všetky recenzie používateľa

Nemala som v pláne toto pozerať,ale náhoda chcela a moje nadšenie je o to väčšie.Hudba,ktorá vas strhne,veď ako inak,ked James Brown,Aretha Franklin,B.B.King,Eric Clapton a ďalšie obrie mena,bravurna choreografia a humor toto vsetko v 123 minútach,ktoré nenudili.Hudba ma veľkú silu a to prítomne nadšenie a radosť je chytlava. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Viac menej na rovnakej úrovni ako jednotka - rovnaké chyby. Síce má to o trošku lepší spád, ale kým jednotka bola na konci najzaujímavejšia, ja som na konci už skoro spal od nudy. Na druhej strane kým jednotka mala Johna Candyho, ktorý aj napriek malému priestoru upútal pozornosť, dvojka má Johna Goodmana, ktorý je skvostný. Dan Aykroyd je stále vynikajúci komik, len mu treba dobrý scenár. Soundtrack je fajn, ale nie je dobre vyvážený. Keď je veľa piesní na jednom miesta, začína sa zároveň aj nuda. Poteší pieseň John the Revelator, v pôvodnej delta bluesovej verzii a v kostolnej gospelovej verzii. Tento song neskôr prerobili aj Depeche Mode. Blues Brothers 2000 je kvalitná komédia, na rovnakej úrovni ako prvý diel. Lenže kým jednotka len matne ukazovala, čo budeme od tejto party vidieť po ostatok 80tych rokov, dvojka len matne ukazuje čo sme to od nich vtedy videli za filmy. Nič moc comeback - hard core 80's comedy fans budú sklamaní. ()

ZkuKol 

všetky recenzie používateľa

Naprostý bluesový mejdan. Vyjmenovávat zúčastněné legendy je zbytečné, fakt je takový, že kdo u tohodle netančí min. v sedě, je buď barbar nebo člověk bez citu. Neexistuje snad víc sexy a vášnivá hudba než je blues. Bratři milují blues, já miluji blues, tak co řešit. Vůbec se nelekejte stopáže, je naplněná až po okraj. Opět jsou tu honičky, obět jsou tu bouračky a jako bonus ruská mafie a striptýzový klub. Elwood je venku z lochu, znovu zakládá kapelu a vyráží na bandslam do Luisany a to vše v rytmu a v okouzlení náboženství zvaného BLUES... 90% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (12)

  • Elwood si za celý film sundá své sluneční brýle jedinkrát, v kanceláři policejního náčelníka. Oči si ale stejně zakrývá rukou. (Matty)
  • James Belushi měl původně hrát po boku Aykroyda a Goodmana, ale nesedl mu termín natáčení. (Matty)
  • Blues Brothers 2000 se dostali do Guinessovy knihy rekordů za rok 2000 jako film s největším množstvím rozbitých aut. (Matty)

Reklama

Reklama