Reklama

Reklama

Pengabdi Setan

  • angličtina Satan's Slaves
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 1981. I přesto, že je Kak Rini dcerou známé zpěvačky, nevede se jí a její rodině příliš dobře. Doba slávy dávno pominula, tantiémy nevynášejí, úspory jsou z důvodu matčiny dlouhodobé nemoci pryč. Co teď? Prodat dům a přestěhovat se do menšího? To podle otce nepřipadá v úvahu. Nezbývá tedy nic jiného, než čekat. Když pak konečně skončí matčino utrpení, přinese to s sebou smutek. Smutek, ale i jistou úlevu a naději na nový začátek. Jak se ale nakonec ukáže, peníze jsou to poslední, s čím by si měli pozůstalí dělat starosti. Matčin hrob je nedaleko, otec odjel do města a vypadá to, že na legendě o tom, že se nebožtíci mohou vrátit mezi živé, je možná něco málo pravdy. Tedy alespoň v tom smyslu, že se NĚCO může vrátit. Rozhodně ale ne milující rodinný příslušník. (EMIA)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (81)

tron 

všetky recenzie používateľa

Po Safe Haven, Prepadovkách (najmä dvojke), The Night Comes for Us, Ratu Ilmu Hitam, Perempuan Tanah Jahanam alebo Sebelum Iblis Menjemput ďalšia indonézska (OK, indonézsko-kórejská) pecka. S ich domom nebolo všetko v poriadku už predtým. Ale po smrti matky sa potomkovia dostávajú do otvoreného konfliktu so silami zla, z nich, ako to v hororoch býva, sú napokon najhorší ľudia. Aby som ale nezavádzal: Pengabdi Setan je plnohodnotný horor s nadprirodzenými motívmi. Ponúka množstvo scén, ktoré sú nepríjemné a intenzívne. Počas pozerania záverečných titulkov som síce mal pocit, že pár nápadov zostalo nedokončených a že niektoré veci spätne nedávali logiku, ale i tak som bol nadšený. Veľa tomu dáva sympatický kasting a to, že hrdinami sú detskí a dospievajúci súrodenci, čo príbehu dodáva zaujímavý osobný rozmer (aj keď som si nejaký čas myslel, že otec je v skutočnosti manžel hlavnej ženskej postavy). Nedávalo mi síce zmysel, že v dome zostali aj ďalšiu noc, ale ústa mi zatvorila krátka, ale pekne brutálna scéna dopravnej nehody. ()

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Nechtělo se mi to dokoukat ze dvou důvodů. Za a) příběh se děsně táhne. Za b) z děsivejch scén jsem měl šílenou husinu. Nehostinná, chudá, špinavá atmosféra, na hony vzdálená hollywoodskejm hororům, posouvá film do ranku zlejch filmů, kterým přesto musím dát čtyři hvězdičky. Jen mi to prosím nepouštějte znova. 🔔🔔🔔 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kiež by som to dokázal precítiť tak, ako ostatní. Napriek tomu, že duchariny sú môj najobľúbenejší hororový subžáner, toto je opätovne snaživá, no absolútne tuctová, indonézska záležitosť. Vždy keď pozerám nejaký horor z tejto krajiny, mám pocit akoby to točili jednou kamerou, v jednom a tom istom dome, s tými istými hercami, bez odlišnosti v štýle, podľa rovnakej šablóny, bez akejkoľvek snahy zaujať niečim originálnym. Jeden krát a nikdy viac. Toto je čisto priemerná záležitosť, obohraná skúsenosť, bez ktorej sa všetci hravo zaobídu. Nebyť rapídne živšej záverečnej tretiny, nedal by som ani tretiu, lebo ukecaných hororov je plná riť. A toto je presne ten prípad, kedy viac ako 50% diania, ovládlo mletie papuľou. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Remake podareného hororu z 80 rokov, A môžem povedať, že svojou kvalitou predbehol originál. Niet sa čomu diviť, keď je režisérom tvorca skvelého Modus Anomali. Aj v tomto prípade vytvoril parádnu atmosféru. Hororík o chudobnej rodine prenasledovanej zlým duchom po smrti ťažko chorej matky. Celá prvá hodina je naozaj bravúrna. Tam je toľko funkčných ľakačiek, že som každú chvíľu vyskakoval a následne to rozdýchaval. Kto má rád tie ázijské šoky, tak si príde na svoje. V záverečnej tretine je škoda, že to celé ustalo, hraje sa viac na efekt (nie vždy je to úplne vydarené) a na rozuzlení teda mohli popracovať trochu viac (ale aspoň sa tam posnažili maskéri). Súčasné hodnotenie na imdb 8.1 pokladám za zaslúžené. Možno aj to najlepšie, čo som videl z tejto krajiny v posledných rokoch. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Skvělá duchařina z Indonésie, překvapivě vyspělá nejenom příběhově, ale i filmařsky. A hlavní role se dobře zhostila pěkná prsatice Tara, takže další plus, aspoň tedy pro pány. Přišlo mi, že nejlepší momenty jsou natlačeny zhruba do prvního poločasu a směrem ke konci se děj stával trochu kostrbatým, ale celkově je to myslím hodně příjemná a zajímavá záležitost. Jen jedna scéna mi do filmu příliš neštymovala, ale zároveň byla hodně výrazná, a to svérázně trikově pojatý pád mladíka na motorce pod náklaďák, pouštěl jsem si ho několikrát za sebou. P.S.: Jedná se snad o volný "remake" staršího filmu z roku 1982, ale na ten moc náladu nemám, pustím si radši druhý díl. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama