Reklama

Reklama

Trench 11

Trailer 1

Obsahy(1)

Prvá svetová vojna sa blíži ku koncu, vojská Dohody prechádzajú k protiútoku pri Cambrai a nemecké vojská ustupujú. Britské velenie vysiela skupinku šiestich vojakov preskúmať záhadné, nedávno opustené nemecké podzemné zariadenie, nachádzajúce sa na území nikoho. Existuje totiž odôvodnené podozrenie, že sa v priestoroch bunkra 11 dialo niečo extrémne tajné a dôležité. V rovnakom čase sa však do bunkra vracajú aj nemeckí vojaci, aby zahladili stopy po tajných experimentoch. A navyše, samotný bunker sa opusteným javí len na prvý pohľad... (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (22)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Skupina anglických vojačikov sa vydá na expedíciu do nemeckého zákopu plného prekvapení, zatiaľ čo ďalšia skupinka Nemcov má za úlohu tunel zničiť a zahladiť všetky stopy. Sú tam totiž infikovaní. Tí síce vyzerajú mierne zmutovane a pásomnice, ktoré z nich vychádzajú tiež nie sú úplne na zahodenie, lenže horor to z biedy nevyťahuje. Mohlo to byť buď poriadne akčné, lebo masakráž mutantov by mi rozhodne nevadila, alebo to mohlo byť napínavé a atmosférické, lebo samotné prostredie si to pomaly až pýtalo. Ale ničoho z toho sa divák nedočká. Nájazdov infikovaných je minimum, akcia takmer žiadna, väčšinou nudná konverzačka a prechádzka po tuneloch. Či budú Nemci s Britmi spolupracovať, alebo sa navzájom vystrieľajú, mi bolo ukradnuté. Len málo vojnových hororov je dobrých, tento medzi ne patriť nebude. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Zhruba 7 vojáků (5 jich umře zhruba v prvních 45 minutách) se vydá na misi prozkoumat bunkr kde Němci dělaly něco nezákonného. Přijdou tam a zjistí,že tam pěstovaly jakési červíky co napadají lidi a útočí na jejich rozpoznávací smysly. Tak se snaží na to přijít a uprchnout z tama v patách jsou jim, ale Němci , kteří se snaží zahladit stopy a i zmutovaní obyvatelé úkrytu. Těžce nízkorozpočtová záležitost zhruba s 20 herci a jednou prostřelenou hlavou.Jinak film nemá co nabídnout jelikož nejzajímavější postava je tam jedna blondýna co se tam mihne tak 3 minuty. Pusťte si radši podobně laděný Outpost (Bunkr Smrti) případně některé z jeho pokračování. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Možno si nakoniec každá zo strán zaslúži vyhladenie.“ Vyhľadávam vojnové horory a „bunkové“ (Mŕtva hliadka, Bunker) sú ich samostatnou špecifickou kapitolou, takže som si Trench 11 nemohol nechať ujsť. Tento bunker vyzerá obrovský, ako keby postavili štvorposchodový činžiak a zasypali ho hlinou. Ale OK, nebudem sa v tom zbytočne hrabať (ehm). Páčilo sa mi priateľstvo medzi dvoma mužmi, ktorí teoreticky mali byť nepriatelia. Páčil sa mi paraziticko-červový motív; pripomenul mi Vec alebo román Oddíl od Nicka Cuttera. Problém je, že ono to príliš nie je o hororových veciach, o ktorých to malo byť, ale skôr o veciach nehororových, o ktorých to až tak byť nemalo. Aj keď súhlasím s tvrdením, že najhororovejších svinstiev je schopný „obyčajný“ človek. Hlavný hrdina vyzeral ako Juraj Kemka, ktorého napína na vracanie po obede pozostávajúcom zo skazenej majonézy, pritom v skutočnosti ide o temer dvojmetrového syna Donalda Sutherlanda. Niektoré momenty sú drsné, nekompromisné, nechutné a ťažko stráviteľné, ale nie je ich až tak veľa, ako som čakal a to ma de facto sklamalo. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Pvrvá svetová sa blíži k záveru - mocnosti Dohody prešli do protiútoku a po cisárskej armáde ostalo niekoľko suvenírov. Jedným z nich je nejaká zvláštna stavba ukrytá v podzemí, nachádzajúca sa momentálne na území nikoho. Malá jednotka vojakov (Briti + Američania + Kanaďan) sa ju vyberie preskúmať, pretože rozviedka si myslí, že tam prebiehal akýsi prísne tajný výskum. Bunker však nedá spať ani Nemcom, tí tu vyšlú jednotku, ktorá ma stopy po výskume zahladiť. Navyše, sú tu aj obyvatelia bunkru, ktorým je úplne jedno, akej národnosti sú vojaci ponevierajúci sa v podzemí. Aj keď film samotný nič nové či zásadné do mixu žánrov vojnový film a horor neprináša, je aj napriek poloprázdnej peňaženke producentov technicky zvládnutý na solídnej úrovni. Je tu všetko, čo môže bunker poskytnúť - klaustrofobické priestory, krutosť vojnových časov, nechutnosti ako odporne vyzerajúce parazity, odhryznutý nos či improvizovanú pitvu. A k tomu nie úplne čierno-biele postavy, na oboch stranách sa nájdu biele vrany i čierne ovce. Samozrejme, z filmu je vidieť, kto vyhral vojnu - aj keď tu nejde o nacistov, sú to opäť Nemci, ktorým sa vymkli experimenty z rúk. Ak nebudete mať prílišné očakávania, možno budete aj spokojní. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Před Overlordem další vojenský horor o bunkru, kde probíhaly německé experimenty a nadále zde přežívají zmutovaní Němci. Film je chválený jak na IMDB tak na Rottenech, ale já osobně nemohu jásat velkým nadšením, protože na můj vkus toho film nenabídl dostatek. Chválit se dá určitě pochmurná atmosféra a celkem sympatická jednotka, mínusem jest poměrně málo akce a téměř žádné gore, trošku krve tu sice je, ale většinou to vyzní do prázdna. Na podívaní je to však o něco lepší, než jsem očekával. Věřím, že Ovelord bude větší jízda.50% ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama