Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francúzsko, 1809. Očarujúco mužný a atraktívny kapitán Charles-Grégoire Neuville sa má oženiť s naivnou Pauline. Ďalšia z napoleonských vojen, ktorá práve vypukla, však prinúti Neuvillea odísť bojovať do Rakúska. Celé mesiace však o sebe nedá nič vedieť, nechodia od neho žiadne správy ani sa o ňom nehovorí. Jeho snúbnica Pauline sa z toho psychicky zrúti a vážne ochorie. Jej sestra Elizabeth sa na to utrpenie už nedokáže pozerať, a preto sa rozhodne v mene Neuvillea písať Pauline falšované listy, aby ju povzbudili. Zrazu sa kapitán Neuville nečakane vráti domov, oslavovaný a vítaný ako hrdina, pričom nik netuší, že sa vrátil ako dezertér a nemajetný otrhaný žobrák. Aby zachránila sestrino šťastie a povesť svojej rodiny, Elisabeth mu narýchlo vytvorí novú identitu - osobnosť hrdinu. Začína sa divadlo s falošným operetným hrdinom pred rodinou a celou spoločnosťou. Ale to len naďalej zvyšuje napätie medzi dvoma sprisahancami Elisabeth a Neuvillom, ktorí jediní poznajú pravdu. Podozrievavá Elizabeth vycíti jeho zámery zneužiť jej rodinu na vlastné obohatenie, a vyhráža sa, že všetkým odhalí jeho skutočnú tvár, postavenie a najmä prázdne vrecká. A tak sa dvaja podvodníci - Elisabeth a Neuville -, stretnú v neľútnostnom utajovanom súboji. Neuville chce iba peniaze od jej rodiny a Elisabeth ju chce pred ním ochrániť. Začína sa groteskná hra hra na mačku a myš. Kto s kým vybabre skôr? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (3)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

(Svojská) Francúzka „komédia“, ktorá sa odohráva na začiatku roku 1800. Základná koncepcia ako aj záver neprekvapujú, ale dvojici J. Dujardin / M. Laurent (opäť prekrásna) to spoločne ide dostatočne dobre a dokázali (aspoň) trošku pobaviť (a ten záver nesklamal). Tri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

mira.l 

všetky recenzie používateľa

Ty tři * si to vysloužilo hlavně za Mélanii Laurent. Jinak je to dosti naivní příběh, hlavně jeho konec. Ale je pravda, že díky Mélanii a taky kostýmům se na to kouká docela dobře. ()

Reklama

Galéria (16)

Reklama

Reklama