Reklama

Reklama

Spirit volnost nadevše

(seriál)
  • USA Spirit: Riding Free
Trailer
USA, (2017–2019), 20 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Série(8) / Epizódy(52)

Obsahy(1)

Lucky, odvážná dvanáctiletá dívka, se spřátelí s divokým mustangem a pojmenuje jej Spirit. Se svými nejlepšími kamarádkami Abigail a Pru a jejich koni po boku objevují svět naplněný nekonečnými jízdami a nikdy nekončící zábavou. Společně překračují své limity a objevují, co doopravdy znamená být svobodný. (TV Minimax)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (3)

Krnac 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

6,6/10 - vzhľadom na cieľovku (druhá pólka 7,3/10). Prerábka jednej s mojich prvých recenzií. Seriál sa točí okolo Lucky ktorá je jediná kto ,,skrotil" Spirita Jr. syna Spirita s filmu. Seriál určite nezačal dobre, prvé 3 série majú tak 1-2 zaujímavé časti a zvyšok nuda aj pre mladších. Trpela aj réžia aj animácia ktorá mi pár objektmi v prvej sérii pripomínala hry s okolo roku 2002. Obrat začal až prelomom 4. a 5. série kde začínate cítiť že sa to snaží reálne budovať dej, príbeh lepšie pracuje s príbehovými archami ktoré už nie sú záležitosť len pár dielov, poučné epizódy pre deti prestávajú vadiť, réžia sa zjavne vylepšila, animácia je v pohode. Začnete tu cítiť že to že sa seriál točí okolo Lucky je reálne dobrý nápad a reálne sa zaujímate čo sa stane ďalej. Samozrejme mimo tém pár arch a niekoľkých momentov sa seriál bohužiaľ nedostal na úroveň akú by si pôvodný film zaslúžil. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mnohých priemerných animovaných seriálov na motívy známeho "celovečeráku". Tento seriál nejakým spôsobom nenadväzuje na samotný film a je určený ozaj pre to menšie publikum. Jednoduché dejové linky, samý happyending a až príliš presladené a infantilné. To všetko dáva záruku toho, že deti sa určite pobavia a dospeláci si pritom vybavia iné neodkladné veci :) Za mňa teda len priemer. 50 % ()

Galéria (309)

Zaujímavosti (4)

  • Spiritov otec železnicu neznášal, pretože nechcel, aby sa do jeho oblasti dostalo veľa ľudí, ale paradoxne sa jeho syn spriatelil s Lucky (Amber Frank), ktorá je dedičkou tejto železnice. (Krnac)
  • Spirit v Riding Free a jeho prenesená verzia v Divoký Spirit (2021) je označovaný ako Spirit Junior, keďže je to syn Spirita z filmu Spirit - neskrotný mustang (2002). Pôvodne mal byť predstavený v neuskutočnenom filme "Spirit 2 - Son of Freedom", kde mal dostať meno Tornado alebo Storm a sestru Thunder. (Krnac)
  • Spirit sa mal pôvodne volať Storm a toto meno mal dostať v druhom filme, ktorý nakoniec nevyšiel. Netflix pri tvorbe seriálu napokon rozhodol, že ho pomenujú Spirit po jeho otcovi. (Krnac)

Reklama

Reklama